Bejelentés


A máltai selyemkutya máltai...állati c(;


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponSzavazás
Főoldal

Ez a honlap a máltai selyemszőrű kutyákról szól. Kukkancs be a tündéri kutyusok világába! Az oldal egyfajta fórumként is működik, kérdésekre az oldal szerkesztője nem tud válaszolni. Viszont Ti, Kutyafanatikusok, megoszthatjátok egymással tapasztalataitokat! :)

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Méhész Mária [ 2018-01-10 08:29 ]

Sziasztok ! Ma megyek a kiskutyamert ami 7 hetes ! Benti kutya lessz ! Tanácsot szeretnek kérni a tisztán tartásáról ,milyen játékot vehetek neki, hogyan lehet szoba tiszta ? Most még nem dolgozom 1-2 hétig, utanna hogyan szoktassam majd az egyedul léthez mert sajnos 6-7-8 orára majd hétköznap egyedül kell legyen hétköznap! KöszönömFanni [ 2015-05-13 09:15 ]

Miskolci vagyok, sziasztok. Jövőhét csütörtökön vonatra ülök, és elmegyek máltai selyemszőrű kutyust venni...
Nos az a baj, hogy nem nagyon találok tenyésztőket a közelben. Az még nem is lenne baj, az ország másik végébe is elmennék egy kutyáért, csak az a baj, hogy nem találok mini méretút.
Úgy gondolom becsapos, ha mini ( ami a lakásunkba megfelelő ), az ugyis jelzik a gazdik. Kérlek, ha Borsod környékén tudok mini szukát dobjatok egy mailt.
Nagyon köszönöm.
Fanni.
E-mail címem: fanta212@freemail.huLara [ 2014-11-23 08:15 ]

Sziasztok! 5 hónapos kiskutyám egyik füle feláll. Ez fog változni idővel? Köszönöm a segítséget 😃Ratatics Anita [ 2014-10-23 16:53 ]

Most kèszülök egy máltai kiskutyát venni. Kutyatartàsban nem vagyok jàrtas, eddig ragdoll macskàm volt csak.
A tartàsuk, etetèsük, àpolàsuk èrdekelne, mennyire maceràs vagy nem. Itthon vagyok, a kutya nem maradna egyedül, amit nèztem kutyust, jelenleg 8 hetes.
Minden jó tanácsot örömmel fogadok, üdv. AnitaNikoll200 [ 2014-09-27 10:31 ]

sziasztok

Megvan mindenki? Nagyon elcsendesedtünk. Erzsike! Sophie hogy van? :)
és Tobi, és a többiek?Nikoll200 [ 2014-09-11 20:22 ]

Szia Livi

Nálunk is ez volt..elöször minden rendben volt..most 8 honaposan kezdte el hogy ugat ha elmegyünk..mi az ötödiken lakunk és én is szoktam hallani..de nem tudom eldönteni hogy miért..azertmert fél vagy mert hall valamit kintröl és azért..nem tudom..
en is ezt mondtam h nekem nincs szivem figyelmen kivül hagyni, hogy ha hazajövök és ö üdvözölni akar..mindig mkor hazajöttem az ölembe ugrott.alig birtam fogni mert annyira ugrált h majdnem iesett a kezemböl..söt be is pisilt annyira örült. bele olvastam ebbe a könyvbe, és találtam ezt a részt. és sztem van benne igazság..addig amig ceremoniát fogsz csialni abbol hogy elmesz es hazamész addig nem fogja ezt természetesnek venni..én kiprobáltam ezt a modszert..hát nagyon nehéz ugy hazajönni hogy nem ölelgetem meg. van olyan mikor nem tartom be mint pl ma :) ült velem szemben és sirt, én meg persze felvettem :) de legtöbb alkalommal ugrál egy kicsit majd szépen leül, és mikor látom hogy megnyugodott akkor megsimizem meg megölelgetem :)azota nem hallom ugatni mikor jövök haza, persze ez nem azt jelenti hogy napközbe nem ugat :D nem tudom de szerintem jobb..engem nem zavar ha ugat, de a szomszédok hipp hopp itt fognak állni az ajtoba ha ezt kell hallgatniuk..föleg az ilyen lakasokba vékonyak a falak. csak emiatt csinálom.te is megprobálhatod ezt, de egy kis idöbe belefog telni..vay ha ez nem, akkor probálj meg indentelöröl kezdeni..elöször par percre hagyod magara es ha csendben van akkor visszamesz es adsz neki egy jutifalatot.azután kicsit hosszabb idöre mész es igy tovább :) a táp nálunk se menö.de sajnos én nem adhatok neki mást azon kivül :( igy kenytelen azt megenni :)Livi [ 2014-09-08 15:51 ]

Sziasztok! Már régen írtam. :)

Hogy vagytok? Nikoll, biztos van benne valami amit írtál, de nekem sincs szívem úgy eljönni meg hazamenni h ne ölelgessem meg. :( :) Képzeljétek el h eddig semmi gond nem volt amikor eljöttünk otthonról, aztán kb egy hete elkezdte azt, hogy ugat és sír amint kilépünk az ajtón. :( 8. emeleten lakunk (nyitva vannak az ablakok) és lent hallom h sír. :( olyan rossz így elindulni otthonról. Mit lehetne tenni ez ellen? Korábban nem csinálta ezt, pedig ugyanígy egyedül hagytuk. Nem értem most miért kezdte el.. Amikor hazaérünk nagyon nagyon örül nekünk. :) mindig felveszem az ölembe és szinte a fejem tetejére felmászik annyira örül. :) nagyon jó érzés, imádom!! :) a séta már nagyon ügyesen megy.nagyon szeret sétálni. Táppal meg finnyázik, mindig felkell turbóznom egy kis főtt répával-husival, ugy megeszi. :)
Várom a válaszotokat! :)Nikoll200 [ 2014-08-27 18:15 ]

Szia Erzsike

Nem azt irtam h minden kutyával igy kell bánni..vannak kutyák akik jol birják az egyedüllétet mint pl Sophie, vannak akik szétszedik a lakást, mig a gazdi távol van..na NEKIK szol ez.. és ez a könyv is csak egy támpont, nem törvényszerü .ezt csak azért irtam lemert már volt itt a forumon olyan h szettepte akutyus a pelenkátstb..nekik tanács..
Sziszi nem csinálta olyan durván h széttépett mindent, de a pelenkát elkezdte tépni..ugat ha nem vagyunk itthon..miota ezt kiprobáltam vele, nem tép szét semmit, nem hallom hogy ugat mikor jövök.Erzsike [ 2014-08-27 08:37 ]

Szia Nikoll!
Ezek szerint amit írtál minden kutya másképpen reagál mindenre. Sophynak amikor kimegyek a lakásból mindig elmondom, hogy TE MARADSZ jövök mindjárt. Szépen lefekszik szó nélkül és vár rám. Még ha csak a szemetet viszem is ki. Soha nem sír és nem ugat olyankor. Nincs időérzékük csak várnak és ha visszajövök boldog és nagyon örül de akkor sem ugat. Én amint belépek az ajtón rögtön simogatom és megdicsérem, hogy milyen ügyes és jó kislány. Egy perc múlva megnyugszik és megy az élet tovább. Ha egy nap tízszer megyek ki a lakásból akkor tízszer csináljuk ezt végig. Már érti azt, ha azt mondom mindjárt jövök lefekszik és tudja, hogy visszajövök.
Biztos, hogy amit abban a könyvben olvastál sok jót tartalmaz, de tudomásul kell venni, hogy minden kutya más egyéniség. Ahogyan nincs két egyforma ember ugyan úgy nincs két egyforma kutya. Ezt minden gazdinak meg kell tapasztalni.Nikoll200 [ 2014-08-27 07:08 ]

Sziasztok

szerintem ezeknél a bolha és kullancsriasztoknál, kinek mi válikbe..én frontlinet használtam amit sokan leszolnak hogy nem jo..nekem nagyon jo volt..kiirtotta Szisziböl a bolhát..de már mi sem hasznßaljuk..minden s´ta után átnézem gyorsan a szörét, szerencsére könnyen észre lehet venni..de amugy a nyakörvet én sem ajanlom
Olvastam a kutyapszichologia könyvet valamelyik nap, mert kiváncsi voltam miért csinálja ezt Sziszimikor elmegyek otthonrol hogy ugat meg megrág mindent..és azt olvastam hogy azért mert ö ugy érzi hogy felelösséggel tartozik értem..olyan mint egy anyuka kisgyermek kapcsolat..mikor az anyuka gyermeke elmegy otthonrol, akkor az anyuka aggoddik..utyáknál is igy van..ö aggodik értem,nem tudja hol vagyok és ezt ezzel vezeti le..ennek az a megoldása hogy mikor elmegyek otthonrol, nem szabad töle elköszönnni, nem szabad ceremoniát tartani..egyszerüen csak elmegyek..sokan azt gndolják hogy ha elköszönünk tölük h mindjárt jövök vagy stb akkor azt hiszik h talán nem is jössz vissza..ha csak egyszerüen kimesz az ajton akkor azt egy idö után természetesnek fogják venni..éen már régota igy csinálom és serncsére bevált mert nem ugat es sir mikor elmegyek..illetvemikor hazajövö és ö nagyon örül és ugrál és örömpisi, akkor kell nemet modani neki..."levegönek" kell nézni..nagyon nagyon nehéz..szivem szaakd meg mikor jönne hozzám mert ugy örül, de igy kell csinálni..pár perc julva lenyugszik és akkor kell üdvözölni..már 3 napja igy csinálom, és nem rágottmeg még eddig semmit, a kutyapelenka a helyén van, nem ettemeg..és mikor jövök haza nem ugat, kivéve amikor hall valamit odakintröl :D
ezt csak azért irtam öe htaha tud valakinek segiteni..persze ez csak olyan kutyáknál akik azért sokat vannak egyedül..én mikor hazajövök munkábol csak vele foglalkozok..tegnap pl a kis agyát tornáztattam..rájöttem hogy nem elég nekik a fizikai terhelés, agyban is le kell fárasztani öket..2 nap alatt mgtanulta a "fekszik" parancsszot és jutalomfalat nélkül :)
mostmár nagyn sok mindent tud olyan büsze vagyok rá :)
Sziszi ha csak egy kutyával találkozik akkor nem fél..mutkorvoltunk sétálni, és talalkozott a kis bnöjével (ö is máltai kutyus) játszottak..persze nem maradhat el a játék ugatás nélkül..sziszinek be nem áll a szája..aztán odjött még vagy 3-4 kutyus..szegenykem fülét farkát behuzta..ráadásulnem volt rajta poráz, hogy tudjon játszani a masik kutyussal, és elszaladt a többi kutyaelöl, a többi kutya meg szaladt utána..ugy rohantunk a kutyák után, de szerencsére Sziszi megállt a kanyarba. szerencsére a mi környékünk nem forgalmas és a park is nagyon nagy, és sokat kell futnia ahhoz hogy az utcára szaladjon..
Attila77 [ 2014-08-26 20:04 ]


Szia Erzsike!
Még jó, hogy nem vettem meg a Killtixet, m,ert azt akarták rám sózni a Fressnapf-ban. Nagyon kemyény gumiszerű nyakörv, és azért nem vettem meg, mert hosszú (38.cm) volt és azt 2x körbe tudom tekerni Tobika nyakán. Viszont azt mondják, h 7-hónapig jó!

Reméljük, h minden kutyát elkerülnek a bolhák, de főleg a kullancsok!!!Erzsike [ 2014-08-26 08:00 ]

Sziasztok!
Én bolha és kullancs riasztó nyakörvet vettem Sophynak, de két nap után le kellett venni, mert allergiás volt tőle. (Kiltix kimondottan kistestű kutyáknak) Német gyártmány de senkinek nem ajánlom, pedig több mint 7.000 Ft-ba került. Azóta semmit nem használok. Szerencsémre nincs is benne semmi, talán azért mert nagyon keveset sétál az utcán, más kutyákkal nem barátkozik sőt a közelükbe se megy. Csak úgy a járdán pedig nem ugrálnak a bolhák. Csak másik kutyától kaphatná el. Erdőben, mezőn nem sétálok vele. A saját kertünkben pedig nincs kullancs. Legalább is eddig még egyet sem láttam. Szerencsére a fehér szőrükben könnyű észrevenni.
Livi!
Próbáld meg a kutyapelenka tartó tálcát. Abból nem tudja kiszedni a pelust, mert körben le van csíptetve. Nálam bevált. Igaz, hogy csak addig használtam amíg nem lett biztonságosan szobatiszta. Még az az előnye, hogy nem tud a pisi a pelus alá csorogni, ha véletlenül a szélére sikerül pisilni. Ebbe muszáj neki belemászni.
Tudomásul kell vennünk, hogy ez a fajta igazi öleb. Dédelgetni, babusgatni kell. Folyton az ember lába alatt van. Sophy sokszor még séta közben is kéri, hogy vegyem fel. Szerintem nagyon gyávák és csak kézben érzik magukat biztonságban. Még a kis termetű kutyáktól is fél. Viszont jelzőkutyának "túl tökéletes" Nem tudok tőle telefonálni, vagy a kaputelefonon beszélni, mert semmit nem hallok tőle.
DE AZÉRT IMÁDNI VALÓK!!!!!!!!!Attila77 [ 2014-08-25 19:28 ]


Szia Livi!

Nem könnyű a dolgunk ezekkel az édes kis plüss jegesmedvékkel. Szerintem a többi kutyákkal is hasonló a dolog. Jó az advantix is, sokan használják. Lehet, h legközelebb váltani fogok.

Nyugodt éjszakát kívánok nektek!Livi [ 2014-08-25 14:41 ]

Sziasztok! :)
Mi ugyanigy vagyunk, Aszti mindent megrag, a kutyapelenkat is..hiaba ragasztom le felszedi mire hazaerek. Pedig nekunk is annyi jatekunk van de mindig talal vmi ujat. Tegnap megvolt az elso nagy setank, nagyon elvezte. :) nalunk is detto ugyanez van ha vmi zajt hall az ajto felol akkor mar ugat.. Es mas kutyaktol nagyon fel.. Ugy latszik ez naluk ilyen. :) egyebkent Attila mi advantix cseppet kaptunk a dokitol.Attila77 [ 2014-08-25 08:51 ]

Szia Erzsike!

Légyszíves írd már meg, h Te milyen kullancsriasztót használsz. Igaz, h megvettem a Frontline pipettát, de azért érdekelne a véleményed!
Nálam is ue van, ha a csengő vagy a telefon megszólal, akkor ő az első aki az ajtóhoz fut vagy ugatni kezd. Ha meg itt vagyok a gépnél rágja a lábamat és azt akarja, h vele foglalkozzak. Nekem sincs sok nyugodt percem tőle, pedig lenne egy csomó könyvem olvasnivaló.

szép napot kívánok nektekErzsike [ 2014-08-25 08:29 ]

Szia Nikoll!
Sajnos az ugatásról nem lehet leszoktatni. Valóban a legkisebb zajra reagál. Ha valaki csenget, vagy megszólal a kaputelefon nem lehet tőle semmit hallani annyira ugat. Hiába szólok rá, hogy nem szabad, maradj csendben falra borsó az egész. Én már kezdem megszokni, de az egész család kiborul tőle. Ráadásul ha meglát valahol a közelben egy másik kutyát morog és ugat. De ha a közelébe jön az a másik teljesen be van tojva és bújik a lábamhoz. Nagyon gyáva és ezen már nem tudok változtatni. Igazi szobakutya. Állandóan az ölemben akar szunyókálni. Sokszor nem tudok tőle semmit csinálni. Ha leülök olvasni vagy rejtvényt fejteni kitúrja a kezemből és odatelepszik. Szerencse hogy soha semmit nem rág meg.Attila77 [ 2014-08-24 20:10 ]


Szia Nikol200!

Igen úgy csináltam, ahogy le van írva az utasításban.

Köszi, h aggódsz értünk, jól esik!!!

Szép álmokat kívánok nektek!!!Nikoll200 [ 2014-08-24 19:16 ]

Szia Attila

Nem tudom hogyan csináltad, de arra figyelj hogy ne a szörére cseppentsd hanem szét kell huzni a szört és a börére :)
Ha igy csnáltad akkor bocsi :)Attila77 [ 2014-08-24 19:08 ]


Szia Nikoll200!

Köszönöm szépen az infót! Sok jót hallottam a Frontline felől, és a Te tapasztalatod is megerősített abban, hogy ezt vegyem. Ma rá is cseppentettem és remélem egy darabig biztonságban lesz a kullancsoktól.-bolhától. Eddig még szerencsére mindegyiket megúsztuk, de az ördög nem alszik :-)x

Mindenkinek szép jó estét kívánok!!!Nikoll200 [ 2014-08-24 08:21 ]

Szia Attila

Nekem ilyen pipettám van. Fiatal kutyusoknak ezt ajánlják.
A neve Frontline Combo..az állatorvosunkmondta hogy ez jo..4-6 hetente kell megismételni a kezelést.mi csak egyszer használtuk amikor Sziszinek bolhái voltak, de az kiirtotta belöle..többször nem nagyon mertem ugye a betegsége miatt..mert ezt a börére kell csepegtetni és bekerül a véráramba ez a szer..és emiatt..de egészséges kutyusok nyugodtan használhatják,Sziszinek csak a betegsége miatt nem olyan jo.
ö most épp a kamasz korszakát éli és nagyon rossz..megrág mindent meg is enné..vmelyik nap arra mentem haza hogy a kutyapelenkát tepte szét..ugat állandoan..akarmilyen kis zajtmeghall kintröl mar szalad az ajtohoz és ugatAttila77 [ 2014-08-23 21:51 ]Sziasztok!!!!

Bocsi, h eddig nem jelentkeztem, de nagyon sok munkám volt!

Örülök neki, h jól vagytok és aránylag minden rendben van nálatok!
Erzsike! Kérdezném, hogy milyen kullancsriasztót használsz?

De bárki véleményét szívesen meghallgatom és megköszönöm!

attila
Nikoll200 [ 2014-08-23 07:05 ]

Szia Mariann

Igen én ugy tudom, hogy csak fehérben :)Garai Mariann [ 2014-08-21 15:04 ]

Sziasztok! Megtudnátok mondani,h a máltai selyemszűrűek csak fehér színben léteznek?Erzsike [ 2014-08-21 09:25 ]

Szia Nikoll!
Nem tudom ezen kívül mit lehetne még tenni. Én azért vagyok szerencsésebb Sophyval, mert egész nap vele vagyok. Ha nem is foglalkozom vele akkor is a közelemben van és lát engem. Akkor teljesen nyugodt és csak a játékait rágja. Ha viszont elmegyek és másra bízom akár csak 10 percre is, addig sír amíg vissza nem érek. Ha viszont mondjuk vásárolni megyek a közértbe mindig magyarázom neki, hogy sietek vissza és mindjárt jövök. Nem tudom mit ért belőle, de akkor mindig csendben marad és az előszobában lefekszik és ott vár. Kezdetben a papucsomba dugta az orrát és úgy feküdt, most már nincs szükség a papucsra. Igaz, hogy fel kellett áldoznom, mert csak az egy dolog volt amit rágott. De szerintem ennyi megérte. Esetleg próbáld ki.
Írd meg hogy hogyan sikerült.Nikoll200 [ 2014-08-21 07:31 ]

Szia Erzsike

De kiskorában nem csinálta ezt..azt olvastam a neten, meg mondták is hogy ez a 8-10 honap ilyn mert "kamaszodik"..és rosszalkodik, de ilyenkor kell nagyon megfogni és nevelni mert késöbb nehezebb lesz..én elpakoltam mindent elöle de mindig talál valamit én nem tudom hogyan..a játékai kint vannak.
Egész nap nem tudok vele lenni mert ugye dolgoznom kell, valamiböl meg kell élni.. reggel 6tol fél 8ig vele vagyok,,leviszem pisilni stb.utána játszunk..fél 8 kor elmegyek majd 5re hazaérek, akkor nagyon örül..egyböl leviszem, akkor séálunk..visszamegyünk akkor adok neki enni..akkor egy pici pihenö van..majd játszok veleitt bent..majd olyan 8 körül fél 9 leviszem akkor labdázunk, lefárad..mikor hazaérünk akkor alszik kicsit..utána meg már alvá van..amikor nem dolgozom akkor többet megyünk ki..tegnap pl a varosban voltunk plázáztunk :) tetszettneki :)
megvettem neki a boxot amibe fog utazni..szereti :) már ki is probálta..kicsit feküdt benne..meg jatszott :DErzsike [ 2014-08-20 15:37 ]

Szia Nikoll!
Ezen mi is átestünk az előző kutyánkkal. A csizmától kezdve a fotel karfáján át a szőnyegig mindent megrágott. Ezt bosszúból csinálja, mert otthon hagytad. Unatkozik és haragszik rád. A mi kutyánk később abbahagyta, igaz, hogy nem maradt otthon egyedül. Mire felnőtt már nem volt vele semmi probléma. Egy megoldás van addig, mindent el kell rakni és rengeteget foglalkozni vele, hogy azt érezze nincs elhanyagolva. Ha megoldható sokat kell vele lenni.Nikoll200 [ 2014-08-18 21:01 ]

Sziasztok

Sziszinek lett egy uj szokása..mindent megrág..kezdte azzal hogy a cipöimet bevitte az ágyába, de nem csinál vele semmit csak bevitte..aztán elkezdte kaparni a virágföldt kifele és meg is ette..na akkor fogtam elpakoltam a viragotfelaktam a szekrényre..ma arra jöttem haza h a cipömet szétrágta, illetve a szönyegnek a rojtjait kihuzgálta a szönyegböl és megette..Eddig soha nemcsinált ilyet..kiskorában sem ..nem rágott meg semmit..mostmeg mindent..félek ha felveszema szönyget akkor mi lesz a következö amit megeszik vagy megrág..Erzsike [ 2014-08-16 08:53 ]

Szia Nikoll!
Hát nem irigyellek. Sophynak első pillanattól kezdve volt szállítódoboza. Rövidebb utakra is abban vittem. Először nagyon félt, bele sem akart menni. Most már ott tartok, ha meglátja a dobozt nagyon örül és rögtön bele bújik. Az első 2-3 hosszabb út alatt végig nyüszögött hiába nyugtatgattam, de végig a dobozban tartottam. Az a legbiztonságosabb. Ma már meg sem nyikkan és jól bírja. Habár ilyen hosszú (10 órás) útra még soha nem vittem el. Mindenesetre legalább 2-3 óránként ki kell engedni, hogy elvégezze a dolgát és kicsit szaladgáljon. Nem tudom ezt buszon hogyan lehet megoldani. Mindenesetre a biztonság kedvéért tegyél alá pelenkát, de a nyakörvét ne vedd le a dobozban sem.
Lehet, hogy azért nem evett jól az utóbbi időben, mert megzavarta ez a borzasztó időjárás. Legalább is itt minden nap esett és közben 30 fokos párás meleg volt. Az emberek is alig bírták. Próbálj meg a kaja közé pici gyümölcsöt tenni. kicsi almát apróra vágva héja nélkül. Attól nm lehet baja. Nagyon kicsivel kezd. Nálam ez vált be a legjobban.
Sok sikert az úthoz. Majd írd meg hogy sikerült.Nikoll200 [ 2014-08-16 06:58 ]

Sziasztok

Hogy vagytok? Mi a helyzet?
Sziszike kb 2 napja alig eszik valamit. ngyon furi..olyan mintha félne a tálkájátol..csak kering körülötte de nem megy oda..ma reggel ugye adtam neki turot rizst meg tapot..mihelyst megtalalta benne a tapot kiszedte a taljabol es ott veget is ert a eveszet..nem ertem miert csinalja ezt..fél vmtöl vagy csak egyszerüen nem tetszik neki amit kap és azt varja h hatha kap vm mast?
Ti voltatok már kutyusaitokkal hosszabb uton?
mi tervezünk oktoberben hazautazni Magyarországra busszal.hát nem tudom hogy fogja birni..tippek esetleg hogy birná jobban az utat? elég hosszu az ut..kb 10 ora.

Szép Napot MindenkinekErzsike [ 2014-08-11 08:43 ]

Sziasztok!
Örülök, hogy egyre többen vagyunk és így több a tapasztalat.
Livi!
Hagyd a hámot a csudába. Hidd el sokkal jobb a nyakörv, mert az éjjel nappal rajta van és hamarabb megszokja. Nem zavarja annyira, nem érzi azt, hogy korlátozva van. És nem kapcsolja össze, hogy hám egyenlő sétával.
A kifésülő balzsamot csak a fürdetés után kell ráfújni. Lehet száraz de vizes szőrre is. Nem kell kimosni a szőréből és még illatos is lesz tőle. Olyan finom puszilgatni való.
Tudom, hogy nagyon sok gond van a szobatisztaságra neveléssel, de minden kutyusnál másképpen alakul. Sophy elég nehezen szokta meg. Sőt ami kellemetlen volt, hogy otthon szobatiszta volt, de ha vendégségbe mentünk azt nem tartotta lakásnak és sajnos néha bepisilt. Most már nincs semmi probléma. Viszont ha tehetem 2 percre kiviszem az utcára. Rögtön pisil és rohan befele. Olyankor nincs semmiféle játék. A két dolgot nem kötöm össze, mert akkor tényleg csak a játékra koncentrál. Mi 6 kor kelünk minden nap, viszont éjjel meg sem nyikkan. Ha este sokáig nézem a TV-t még gyorsan leugrom vele egy pisire. Csuda rendesen elvégzi a dolgát. Ja és ha minden sikerül nem maradhat el a jutifalat sem. Egy éves múlt és hónapok óta tartja a 2,40 kg-ot. Szerintem ez a normál súlyuk. Nem akarom, hogy kövér legyen.
A hajszárítástól kezdetben nagyon félt. Azt találtam ki, hogy bekapcsoltam a hajszárítót tőle messzebb és megvártam amíg kíváncsiságból megszaglászta. Akkor sem fújtam rá csak messziről egy pillanatra és közben simogattam és nyugtattam. Ma már ott tartunk, hogy ha meglátja a kezemben a hajszárítót már ugrik is a kanapéra és hanyatt vágja magát, hogy a hasát is szárítsam. Már a porszívótól sem fél és nyugodtan szunyókál amíg takarítok
Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy TÜRELEM! Előbb-utóbb minden kiskutya megtanul mindent.
Sophy most kezdett el nevetni. Felhúzza a száját és úgy vigyorog, hogy közben kilátszik a foga.. Főleg amikor hazajövök. Annyira aranyos olyankor és imádni való.Livi [ 2014-08-09 14:45 ]

Sziasztook!!

Nikoll..orulok a kutyusodnak..ahogy nő elfogja hagyni ezt a betegseget.
Aszti is jol van szerencsere. Kepzeljetek..csutortokon atesett az elso kozmetikan. Meglepoen jol viselte. :) bar most mar kiismertem h amikor fel akkor megsem mer moccanni. :) jol viselte a furdetest is (ahhoz kepest h nalam rettenetesen felt) es meg a hajszaritotol sem felt annyira ahogy itthon. Nagyon édes lett!! :) most meg nem nyirattam olyan rovidre neki. Linkelek egy kepet nektek.
https://m.facebook.com/?hrc=1&refsrc=http%3A%2F%2Fh.facebook.com%2Fhr%2Fr&_rdr
Lassan megkapjuk az utolso oltast es vegre mehetunk setalni. :)
Ismerostol kaptunk hámot..raprobaltam de nem nagyon turi meg..folyton ragni akarja.
Attila77 [ 2014-08-08 22:51 ]

Szia Nikoll200!

Köszönöm a jó hírt, igazán boldog vagyok!!!!

Hidd el minden rendbe fog jönni a kis Sziszivel, mert érzi a szeretetedet és meg akar gyógyulni, mert szeretné viszonozni azt a sok-sok gondoskodást-szeretetet amit kap tőled :-)x !!!Nikoll200 [ 2014-08-08 20:26 ]

Sziasztok

Most értünk haza az orvostol, és nagyon boldog vagyok..az eddigi legjobb eredménye lett ma..186 az érték..a multkori 500 hoz képestnagyon jo :) és a lába is kezd helyrejönni..már nem áll ugy kifelé..remélem ahogy nö, ugy fog egyre jobban neki beállni :)Attila77 [ 2014-08-07 13:03 ]

Szia Nikoll200!

Igen,..... Erzsike ajánlotta a Gliss kur-t és én is kipróbáltam. Nagyon jó nedves-száraz hajra (szőrre) is , csak befújod és könnyedén kitudod fésülni. Ami fontos, hogy a Fressnap-ban 2800-ft egy márkás ehhez hasonló, ez meg csak 950-ft került.

Szerintem a célnak megfelel.!
Nikoll200 [ 2014-08-07 12:11 ]

Sziasztok

Tihasználtok valami balzsamot vagy ilyen fujós kondicionálot fürdetés után? Azt hiszem Erzsike nálad olvastam egyszer hogy gliss kur kifésülö sprayvel fujod..ezeket ki kell utána mosni a szöréböl ?Attila77 [ 2014-08-06 21:22 ]

Szia Nikoll200!

Köszi az infókat, lassan már Dokinéni leszel annyit tanulmányozod a kis Sziszi betegségét! Bárcsak ne kellene!!!!

Holnap érdeklődve várom a vizsgálat eredményét, drukkolok neked és gondolom a többiek is.

Kedves Renáta!

Kérlek Te is irj valamit a kutyád állapotáról, hogy öklendezik é-még, vagy mit mondott az orvos?

Minden kutyát szívügyemnek (szívügyünknek) tartjuk.

szép nyugodalmas éjszakát kívánok nektek!!Nikoll200 [ 2014-08-06 07:02 ]

Ja és végre megtalláltam a betegség nevét ami Sziszinek van

A portoszisztémás sönt (PSS) egy érrendszert érintő anomália, minek jelenlétekor a hasüregi szervektől a vér a máj megkerülésével közvetlenül a szívbe jut, így a felszívott tápanyagok a szisztémás keringésbe kerülnek. A máj végzi a tápanyagok későbbi felhasználás céljából történő raktározását, bizonyos, szervezetre káros anyagok biztonságossá alakítását, illetve fehérjéket és más molekulákat szintetizál. PSS esetén a máj nem képes elvégezni ezen feladatait, minek következtében toxinok szaporodnak fel a véráramban. Ezen kívül az állat hiányt szenved azokban a tápanyagokban, amelyek alapvető fontosságúak a növekedés energiaszükségletének biztosításában.

és ez a kistestü kutyákban gyakori vele született betegség. :(Nikoll200 [ 2014-08-06 06:32 ]

Szia Attila
Nem csütörtökön megyünk orvoshoz, pentekre kaptunk idöpontot 18:45 re majd gondolj Sziszire..Hogy vagytok?
Nálunk megint elöjött hogy sziszi hamarbb kel mint én és már megy is pisilni, szoval el se jutok odáig h legalabb felöltözzek..és utána meg nem tudom hogy levigyem e vagy semRenáta [ 2014-08-05 14:09 ]

Köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok! :) szép napot!Lizi [ 2014-08-05 12:36 ]

Sziasztok! Köszönöm a tanácsot. A kutyusom már nem fiatal mert találtuk.Kócos,piszkos,kullancsos,bolhás volt.Most már gyönyörű nagyon imádom.Reggel este séta, napközben gyakran kimegyünk az udvarra mivel én mindig itthon vagyok.Csak a jelölgetéssel van a baj.De ha csak az ivartalanítás a megoldás kénytelen leszek megtenni pedig sajnálnám szegényt. További szép napot mindenkinek.Nikoll200 [ 2014-08-04 22:23 ]

Szia Renáta

Ha sokszor csinßalja akkor lehet valami van a gyomrával..nálunk sziszi akkor szokott ilyet mikor a torkára megy valam..pl ha ször megy a torkára, vagy ha mohon issza a vizet akkor igy köhög meg öklendezik..ha sokszor csinálja akkor mutasd meg orvosnak..biztos ami biztos..

Attila

Igen csütörtökön a toxin értéket nézik, és ugy legyen ahogy te mondtad, 300 alatt...egyenlöre még ma is ugy viselkedik mint egy igazi kiskutya :) ugy lástzik bejött neki h reggelente rizst kap turoval :)
nem tudom ennyi idösen mennyi a normális suly de ö 2400 gramm..az sok vagy kevés?még csak 8 honaposAttila77 [ 2014-08-04 21:38 ]


Szia Renáta!

Ha napok-hetek óta ezt csinálja, én azért megmutatnám egy orvosnak. Figyeld meg, h kaja előtt vagy után csinálja , ezzel sokat segíthetsz az orvosnak a helyes diagnosztika megállapításában. Egyébként meg tudjuk és tapasztaltuk, h nagyon kényes a gyomruk, de ez szerintem rendellenes nálatok.Tillmann Renáta [ 2014-08-04 13:38 ]

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne felétek! Hátha valaki tudja... Mitől van az, hogy a kutyusom naponta legalább egyszer öklendezik, mintha hánynia kellene, de végül is nem jön belőle semmi, a végén pedig mintha köhögne egyet.. lehet, hogy valami gyomorprobléma?Attila77 [ 2014-08-04 07:38 ]


Szia Nikoll200!

Annyira örülük, h Sziszi jól van és van étvágya enni meg kedve játszani!!! Inkább akarjon este is labdázni, mint hogy beteg legyen. Ha ez a mennyiségű kaja elég neki, akkor tartsd be.
Csütörtökön a toxinját fogják mérni? Biztos vagyok benne, h 300 alatt lesz, de azért írj majd légyszives!

Tobi az éjjel kicsit nyugtalan volt és 3/4 2-kor felébresztett, de nem csodálom, mert annyira villámlott és zuhogott az eső. Pedig nem fél a villámlástól, ezt már megfigyeltem.
Hihetetlen, h mostanában mennyi csapadék esik nem??? Dunakeszi a múlt héten vízalatt volt Pest 16-17-ker szintén.Pécsett tegnap fél méteres volt az eső, nem akartam elhinni a videók és képek alapján. München fél méteres jég,,,???!!! Teljesen felborult a régi megszokott évszakokhoz képest az időjárás.
Napsütéses időt kívánok nektek!!!!!Nikoll200 [ 2014-08-04 06:57 ]

Sziasztok

Lizi szerintem ivartalanittatni kellene, és akkor megoldodna a gond :)

Nálunk Sziszi ha bent kakál akkor nagyon ritkán a pelusra..ö mindenhova rak egy kicsit..
Mostanában a kint pisilés is nehézkes, de rájöttem hogy miért..mindig tudja hogy délután mikor hazajövök, akkor kimegyünk labdázni..eddigmindig látta a kezmben a labdát és elkövettem azt a hibát, hogy pisi elött eldobtam neki, játszottunk majd mikor befejeztük és vártamhoy pisiljen, nem akart..csak nézte a kezemet, és kereste a labdát..na utána fél oravolt mire hajlando volt pisilni..mostmár ugy viszem lealabdát hogy a zsebembe van, és nemlátja...viszont hiába nem látja, tudja hogy nálam van, és mikor leérünk csak a kezemet meg keresi a labdát..tortura mire hajlando piisilni..a reggellel nincs baj, leviszem és már annyire kell neki hogy megy is a fübe..kb 2 perc és megyünk is fel..de pl tegnap tul lassu voltam..mire felkaptam a nadragom addigra ö már a peluson volt.
Mostanában nagyon jo a kedve. Kitaláltam, hogy reggelente rizst kap turoval meg egy kis táp, mikor hazajövök akkor csak táp 30 gramm, meg este is csak táp 30 gramm...igy naponta 70 grammot kap a reggelivel együtt..igaz 88 gramm van neki elöirva, de sztem igy is jo..2 napja igy kapja es eddig ugy tünik hogy jol van..tulságosan is jol :) tegnap hazaértem a munkábol 5 kor, de sajnos nem tudtam levinni mert szakadt az esö igy elmaradt a labdázás...bent játszottunk, de nem akarta abbahagyni..már fél 8 volt és még mindig a labdát kergettte..majd egy fél orára elaludt, és megint kezdte elölröl..este 10 kor mondom menjünk aludni..hát ökelme nem akart aludni..nyüszitett hogy játszak vele..megtalálta az ágyba a plüssjátékát, akkor azzal játszott de közbe ugatott..mondom ha most nem jönnek át a szomszédook...
Majdnagy nehezen elaludt, de éjszaka is arra keltem hogy nyszit és ül az ágy szélén..hát játszani akart..egyböl Tobi jutott eszembe :)
Most is játszana de olyan korán van hogy nem akarom hogy ugasson, meg a végén tényleg ´tjönnek a szomszédok :)

Csütörtökön megyünk orvoshoz megint..nagyon izgulok, hogy jo legyen az eredményeAttila77 [ 2014-08-03 22:16 ]

Bocsánat!!!!

Nem Livi hanem Lizinek szerettem volna üzenni az előző levelemben!

Természetesen Livinek és Astinak is minden jót kívánok!!!Attila77 [ 2014-08-03 21:32 ]

Szia Erzsike!

Ismételten köszönöm a jó tanácsokat és azt, h megtudsz nyugtatni Tobival kapcsolatban. Nem, nem tud kimenni a házból, mert zárva a bejárati ajtó. Tegnap nagyon megörültem, mert nem ébresztett fel hajnal 2-körül, majd csak fél 7-kor. Én fent voltam és láttam, h játszik a papucsommal, de csak halkan. Szerintem tudja, h nem szabad zajt csapnia.

Remélem Ti is jól vagytok és egészségesek mindketten!

Livi!

Tobival szintén ez van, jelöl mindenhol. Pont ma mostam ki a szőnyeget és alighogy leterítettem pufff....már oda is pisikélt egy kicsit. Szerintem ebben is igaza van Erzsikének, fel kell szedni minden szőnyeget, mert nem tud különbséget tenni pelus-szőnyeg között. Annyiból érdekes viszont, h kakálni, csak a pelusra megy, ha nincs időm kivinni. Szerinte 4-hónaposnál szép dolog!

Kellemes hetet kívánok nektek!!!!

Lizi [ 2014-08-03 20:16 ]

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.Máltai kiskutyám jelölget a lakásban is mivel kisfiú. Hogyan lehetne leszoktatni róla?Erzsike [ 2014-08-01 08:47 ]

Sziasztok!
Célszerű a nyakörvet mindig rajta tartani, még éjszaka is, így megszokja nagyon hamar. Egyáltalán nem zavarja, csak arra figyeljetek, hogy könnyű és puha legyen és ne műanyag, hanem bőr.
A harapásról nagyon hamar le kell szoktatni, mert később még kellemetlenebb lesz. Én azt csináltam ha harapdált, hogy élesen tapsoltam vagy egy újsággal a tenyerembe csaptam, hogy jó hangos legyen és rászóltam NEM SZABAD Az éles hangtól megijed és összekapcsolja a kis fejében a nem szabaddal. Bántani érte nem szabad.. Amikor váltja a fogát még inkább harapós. Ré kell szoktatni valami rágnivalóra, úgy mint a kisbabáknál.
Livi!
Nem értem a doktornődet miért szurkálja szegény kiskutyádat, főleg azért mert van szájon át adható kellemes ízű gyógyszer is erre az esetre. Igaz minden doki másra esküszik.
A tápokkal kapcsolatban mindenképpen a türelmet ajánlom. Előbb-utóbb mindegyik megszokja. Ha igazán éhes meg fogja enni. Sophynak ha gyümölcsfalaton kívül bármi mást adok egészen biztos, hogy hányni fog. Iszonyú kényes a gyomruk. Ezt tapasztalatból tudom. Én már nem is kísérletezem semmivel. Nagyon szépen tartja a súlyát. Most fogom átállítani a napi kétszeri evésre. Reggel-este. Remélem sikerül. Igaz, hogy mostanában már nem minden alkalommal evett napi háromszor. Sokszor magától kihagyta a harmadik evést.
Attila!
Ne aggódj, ha éjjel bóklászik. Sokszor keresi a hűvösebb helyet. Én minden ajtót nyitva hagyok éjszak és van amikor a WC mögött találom meg reggel, mert ott van a leghűvösebb. Nem kell ellenőrizni. ha nem tud kimenni a lakásból semmi baja nem lesz.
Nikoll!
Ne tegyél le még szőnyeget, mert valóban nem tud különbséget tenni pelus és szőnyeg között. Legalább 10 hónapos koráig én minden szőnyeget felszedtem. Most már semmi probléma nincs. De ha már rendszeresen megszokja, hogy a dolgát kinn kell elvégezni akkor a lakásban nem lesz gond. Próbáld ki, hogy maximum 5 percre kiviszed amikor csak lehetőség van rá, és ha valamit produkál nagyon dicsérd meg. De olyankor nincs séta és játék.Nagyon hamar megtanulja, hogy csak a dolgát kell elvégezni. Sophy kirohan, elvégzi és már szalad is be. ŰEz főleg esős időben nagyon jó dolog.Nikoll200 [ 2014-08-01 07:07 ]

Sziasztok

Mi is jol vagyunk, bár most tegnap elég furi volt Sziszi..egész délután aludt, mikor meg kimentünk játszani a labdával, akkor is olyan kedvtelen volt,szaladt a labda után de nem ugy ahogy szokott..ma reggel is felkeltünk..mindig játszani szoktunk, de most nem nagyon akart..egy kicsit visszavettem neki a táp adagját, hátha amiatt van..remélem délutánra már más lesz..
tegnap vettem egy kis szönyeget a szobába..nagyon tetszett neki, hempergett rajta..mondta a parom hogy oda fog pisilni..á mondom nem, hát tudja hogy hova kell..erre reggel felkelek és látom hogy odapisilt..szerintem minden ami puha és le van teritve, mindenre azt hiszi h pelenka :D
a kutyatápot nem nagyon szereti..régebben mikor rizst vittem neki meg turot mindig ugy örült neki, még körbe-körbe pörgött..mostmeg oda se jön mikor viszem..leteszem, rá se néz..majd nagy nehezen odamegy, kivesz belöle egy szemet, beviszi az ágyába és ott elropogtatja..majd rákap az izére, vsszamegy é behabzsolja az egészet..és ezt mindig igy eljátsza :D
tegnap voltam kutyaboltba, olyan ésed kis medált láttam, lehetett bele graviroztatni..de aztán gondolkodtam, hogysziszinek nincs is nyakörve csak amikor viszem sétálni, akkor teszem rá..nektek van egeész nap nyakörv, vagy csak sétánál?Attila77 [ 2014-07-31 08:34 ]

Szia Livi!

Sajnálom a kis Asztit, h ennyi szurit kapott, de azt kell elfogadni, h ez mind az Ő érdekében van, h mihamarabb meggyógyuljon. Én majdnem rosszul lettem amikor Tobi először kapott injekciót. Olyan iciri-piciri volt még, de hősként viselkedett, mert nem sírt!!

Pár nap és teljesen rendbe fog jönni!, csak oda kell rá figyelni, h mit eszik meg az utcán vagy az udvaron. Tudom nem könnyű, mert olyan gyorsak, h mire észre vesszük már meg is ette. Ráadásul Tobi ha valami olyat talál meg amit tiltok neki pl: meggy, akkor elszalad vele. Sajnos sokszor megette a magot is :-(x

A harapással szinte ugyanez van nálunk, nem tudom leszoktatni. Most múlt el 4-hónapos, lehet, h jön a foga? Majd Erzsiéktől várjuk a tapasztalataikat! Arra rájöttünk ha hirtelen édesből- harapósra vált, akkor legtöbbször kakálnia kell!!!

Jobbulást kívánok Asztinak!!!Livi [ 2014-07-30 18:49 ]

Sziasztok!

Tegnap voltunk Asztival orvosnal. Kapott egy antibiotikumos szurit ami nagyon fajt szegenyemnek, aztan a masik lababa is kapott egy szurit. Pontosan nem tudta megmondani a Doktorno h mi baja m szekletminta kellett volna de nem tudott "kivenni" szegenykembol m tegnap egesz nap nem volt szeklete.(mert rizst adtam neki h ne menjen a pocakja) Belfertozest mondott vagy vmi nem esett jol neki amit beevett. Azert volt hasmenese. Elindultunk a rendelobol es szegenyem hanyt..nagyon megijedtem. Gyorsan felhivtam a Drnot azt mondta menjunk vissza ad neki hanyascsillapito szurit. Visszamentunk meg varni kellett..es megint hanyt a rendeloben amig varakoztunk.Igy szegenyke 3szurit kapott tegnap. :( ugy sajnaltam. Ma visszakellett menni szekletmintat vinni. Es kapott meg egy fajdalmas antibiotikumot. Azt mondta a doki most mar jobb lesz. Hal Isten nincs mar hasmenese. Egyebkent a kozerzetevel semmi gond. Rosszalkodik ahogy szokott. A harapasra nagyon raszokott. Jatek kozben egyszercsak gindol egyet es "nekunk tamad" ugat harapdal..nagyon fajdalmas m elesek a fogai. Hiaba szolok ra nem hagyja abba. Nem tudom h szoktassam le rola. Ti hogy vagytok? Nalatok h telnek a napok? :)Attila77 [ 2014-07-29 21:04 ]


Sziasztok!!

Livi!

Nagyon sajnálom, h betegeskedik a kutyusod, biztosan hamar rendbe fog jönni! Kérlek azonnal írj, ha lesz infód!!!

Köszönöm mindenki tanácsát! ! Ma már kicsit jobban vagyok, tudtam délelőtt aludni amíg Apu elfoglalta Tobit. Mindent kifogok próbálni , mert valaminek használnia kell. De a legjobban abban bízom, h ezt idővel kinövi és átalussza majd az éjszakát. Egyébként nálam is a papucsomon alszik 90%-ban, az ágyam mellett. Legritkábban az ágyában, mert szerintem melege van.
Biztosan hibás vagyok a nevelésben, mert éjszaka ha nem látom az ágyam mellett aludni, akkor nyugtalan vagyok és megszoktam lesni. Ilyenkor a konyhában vagy a nappaliban alszik. de nem tudom olyan csöndben megközelíteni, h ne vegyen észre!! Erről szerintem magamat is le kell szoktatni!!!

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!!!Erzsike [ 2014-07-29 10:12 ]

Sziasztok!
Attila!
Semmiképpen ne zárd ki a szobádból. Azért ébreszt fel, mert még kicsi és magányosnak érzi magát. Sophy is ezt csinálta az elején vagy 2-3 napig. Nem szóltam hozzá, nem simogattam meg csak egy picit mocorogtam az ágyban (megfordultam a másik oldalamra) Hallotta, hogy ott vagyok, megnyugodott és aludt tovább. Ma már semmi gond vele. Biztosan mászkál éjjel egy kicsit, mert nem mindig az ágyában alszik. Van amikor látom, hogy az én ágyam melletti szőnyegen van, de soha nem hallom a hangját. Próbáld ki, és főleg ne simogasd és ne szólj hozzá éjjel. Hamar rájön, hogy éjjel aludni kell. Sőt, ha ebéd után ledőlök egy picit szundikálni, mellém fekszik a szőnyegre és amíg fel nem ülök néma csendben van. De utána rögtön játszani kell vele. Még egy ötlet ami nálunk bevált. Odaadtam neki egy régi papucsomat és arra ráfeküdt és megnyugodott. Amikor elmentem és magára hagytam akkor is a papucsomra feküdt. Igaz később szétrágta, de akkor már nyugodt volt, hogy úgy is visszajövök.
Livi!
Sophy is átesett ilyen betegségen és én is rohantam vele orvoshoz. A doki mondta, hogy bélgyulladása van. valamit összeszedett az utcán. Tele van minden bacival. Írt fel neki PROBICOL-H pasztát. Ez egy fecskendőbe töltött 15 adagos
nagyon kellemes ízű (állítólag vanília) krémszerű valami. Nagyon szívesen elnyalogatja. 2 nap múlva semmi baja. Ha hasmenése van rögtön kap egy adagot és hamar rendbe jön. Közben egy kicsit visszafogom a kajáját. Egy kis diéta. Beszéld meg a dokival és próbáld ki. Nekem nagyon bevált.Livi [ 2014-07-29 09:45 ]

Sziasztok!

Segítségeteket kérném ismét! Asztinak nem tudom mi baja lehet. Tegnap óta nem tud rendesen kakilni, csak erőlködik és ide oda cseppekben jön ki neki valami, elég nyálkás, híg. Ma reggel egy nagyon picit véres is volt neki. Előfordult nálatok ilyen? Amint hazaérek a munkából azonnal viszem az orvoshoz!! De addig jó lenne ha megnyugtatnátok h semmi komoly. :(Nikoll200 [ 2014-07-28 22:07 ]

Szia Attila

Szerintem ne zárd ki..annál jobban fog nyüsziteni..ha már azt szokta meg hogy ott van melletted, akkorutána nehéz lesz kiszoktatni..rakjál ki neki játékokat éjszakára is, akár bele az ágyába..ha meg sir akkor probáldmeg kizárni..tudom hogy nehéz, mert én is mindig lenyultam ésmegsimiztem, de igy megtanuljahogy ejszaka alvßas van...sziszi szerencsere hamar megtanulta...vegig alussza az ejszakat..bár pl ma reggel mikor kimentem a nappaliba, ott találtam a cipömet az ö kis ágyába.. hát ö szépen odavitte éjszaka..szokott szerintem jarkalni, de olyan csendes, nem kelek fel rá..szerintem Tobi is ahogy nö ugy fog majd erröl leszokni.Attila77 [ 2014-07-28 19:10 ]

Szia Erzsike!

Woww 7-8 óra azért már nem semmi magára hagyni Sophyt!
Én max 3-órára tudtam eddig. Sárga dinnyét adtam neki és imádja, persze csak egy keveset, nehogy baj legyen. Tobika ma 4-hónapos és a szobatisztasággal nincs gond, képzeld, jelzi ha kakálnia kell, oda megy a bejárati ajtóhoz és el nem mozdul, illetve tekinget kifelé. A nyakörv sem okoz már problémát, szerintem a sétáltatást is jól bírja.

Viszont ami bosszant , h mostanában olyan éjfél körül felébreszt, mert Ő unatkozik. Általában 22:00-kor megyünk aludni és hajnal 05-körül ébreszt, de most pár napja rászokott az éjfél körüli ébresztésre. Oda jön az ágyhoz és halkan nyávog. Ilyenkor megsimogatom és alszik tovább.
De ma már olyan fáradt voltam, hogy először bántam meg a vásárlást. Naponta fejfájásra ébredek a kialvatlanság miatt, és egész nap feszült-ideges vagyok. Gondoljátok, h zárjam ki az előszobába estére? Nálam szabadon sétál az egész lakásban este is.Erzsike [ 2014-07-28 08:08 ]

Sziasztok!
Én csak megelőzésre vettem Sophynak bolha és kullancs elleni nyakörvet. 2 nap után le kellett venni, mert annyira vakarózott. Allergiás lett tőle. Szerencsére eddig megúsztunk mindenféle bogarat. Továbbra sem hajlandó az utcán sétálni. Még mindig utálja a többi kutyát. Szerintem ez már így is marad. Most nem is bánom, mert vasárnap elkezdett tüzelni. De nagyon rendes, mert csodálatosan rendben tartja magát. Pedig kapott tüzelő bugyit is. De úgy tűnik nem nagyon lesz rá szükség és minden kutyát elugat, elmorog a közeléből. Viszont nagyon lusta lett, szinte egész nap szunyókál és nem is nagyon játszik. Biztosan kicsit megviseli ez az állapot. Egyébként kutya baja.
Attila!
Éjszakára is hagyd rajta a nyakörvet. Pár nap alatt már észre sem veszi és sétánál csak a pórázt kell rákapcsolni.
Kipróbáltam a görögdinnyét is. Kicsit hideg volt (a hűtőből vettem ki) de pár pillanat múlva megkóstolta és nagyon ízlett neki. Kb. 7 óra hosszat hagytam egyedül. Ilyen még soha nem fordult elő. Semmi rosszat nem csinált és nem volt baleset. sem.
Én úgy tapasztaltam, hogy kb. 10-11 hónapos korukra megbízhatóan szobatiszták lesznek. Most már ott tartunk, hogy jelzi ha ki kell menni
Nikoll200 [ 2014-07-27 16:16 ]

Szia Livi

Nálunk is nemrég volt Szisziben bolha..mi az ´llatorvoshoz menet kaptuk el,de fogg sincs hogy..éen annyira megijedtem, hogy mikor hazaértünkaz állatorvostol, beleraktam a kádba, és lezuhanyoztattam, de ugy h bedugtama dugot, és ugy láttam hogy kijött e a bolha..meg ugy jobban látod ha vizes a szöre hogy van e benne..en is probáltam szárazon kiszedni belöle denem tudtam...aztán zuhanyoztatasnal kijött belöle 2...azt hittem hogy már nincs benne..ilyen bolhafésüvel átfésültem de nem talaltam benne többet..aztan masnap veletlenül megláttam a feher szörébe vm feketet szaladni..na akkor felhivtam az orvost h mit ajánll neki... mi ilyen pipettát kaptunk..a nyakán kell szethuzni a szört es od csepegtetni..de az csak 2 kilotol lehet használni,,nem tudom hog a te kutyusod hány kilo, de gondolom még nincs 2 :) de van valami spray is ami kifejezetten baby kutyáknak van...nyakörvet meg föképp nem szabad rá adni, csak ha nagyobb lesz..igen van olyan spray is amivel a helyet kell befujni..befujtam vele a kiságyát a plédjét,a mi ágyunkat is mivel velünk alszik..nincsen semmi szaga...ugy tünik nálunk bevált ez a pipetta, mert nem találtam azota benne, delassan ismetelni kell..4-6 hetenteLivi [ 2014-07-27 14:51 ]

Sziasztok! :)

Nikoll! Bizzunk benne h elnovi ezt a kis betegseget Sziszi!! :)

Attila! Mar egyre tobbet hasznaljuk a pelust! Csak nega fordul elo a szonyegre kis baleset de az is inkabb kaki mint pisi. :) Jutalomfalattal nagyon gyorsan tanul!! Imadja annyira odavan erte, amikor meglatja a zacskot majd kiugrik a borebol!! :)

Kepzeljetek! Megvolt az elso kiruccanasunk. Ugye mi varosvan lakunk, de anyukam kint el falun kertes hazban. Tegnap kijottunk hozza. Kocsiba szegenykem behanyt. Pedig elotte nem kapott enni. Aztan ma bolhat talaltunk benne!! :( nagyon nehezen tudom kiszedegetni belole..olyan nagy a szore.. mit tanacsoltok erre??nalatok volt mar bolhas a kutyus?? Hnap felhivjuk az allatorvost h milyen szert vegyunk stb. Pedig nem is nagyon vittem fube. Inkabb a betonon volt de ugy latszik ott is belementek. Olvastam valami csepprol..illetve sprayrol amivel a kis fekhelyet kell lefujni illetve ahol tartozkodik? Tudtok errol valamit? Elore is koszonom!
Szep napot! :)Nikoll200 [ 2014-07-27 08:38 ]

Szia Attila

Sziszi miota lecsökkentettem a tápot és rizst kap turoval azota nagyon jol van..tele van energiával :)
M kapta meg az uj tápját...a tájékoztatójábol amit le tudtam forditani, hogy lentebb ettek egy kicsivel a fehérjét, de mivel egy kiskutyának szüksége van a fehérjére ahhoz hogy egészségesen fejlödjön, ezért még olyan anyagokat is tettek hozzá ami a májat kiméli..a kis tápos zacskoján tehát az állh érzékeny és májbeteg :(
de majd minél jobban nö, annal kevesebb proteinre lesz szüksége..ja és azt is iták hogy ha továbbra is magas lesz az érték akkor valoszinü hogy örök életére vagy legalábbis tartosan kell majd ezt a májdiétát tartania :(
remélem hogy ez az uj táp jo lesz neki.. most ahogy adtam neki, megint meglepödött hogy csaka szárz táp, és elkezdte behordani az ágyába :) de mind egy szálig megette söt még most is a tálkáját nyalogatja :)Attila77 [ 2014-07-26 07:54 ]

Sziasztok!
Nikoll200!
Hogy van Sziszi? Szépen eszi a tápot?

Erzsike!
Köszi a jó tanácsokat!
Vettem Tobinak egy egyszerű nyakpántot és ahogy mondtad, tényleg észre sem veszi van amikor abban is alszik, mert pihe-puha :-)x Kezdi megszokni a pórázt, de még menni akar a saját feje után, főleg ha valami izgalmas szagot talál.
A szőrére is megvettem a glisskurt 950-ft volt és szépen kitudom fésülni akár szárazon vagy nedvesen is.
A fülét már csak elvétve vakarja, nagyon boldog vagyok, mert használ a fülcsepp!

Livi!
Asti már megtanulta a pelusra való célzást? Ha nem akkor ne aggódj, Tobika ma elvétette a pelust és mellé ment :-(x

Szép hétvégét kívánok nekktek!!!Nikoll200 [ 2014-07-24 07:17 ]

Sziasztok

Nálunk pont forditva van..6 kor csörög a telefonom, de Sziszi rá se hederit..akkor odamegyek hozzá..megpuszilgatom, megsimogtam..meg se mozdul..majd beszélek hozzá h fel kellene kelni, na akkor elkezd nyujtozkodni, meg hemperegni meg belebujik a takaroba..ez a folyamat kb fél ora..majd mikor megunta akkor elindul kifele a nappaliba es ott várja mig gyorsan felöltözök..utána kap reggelit, es kezdödik az örület..elkezd ugatni , csipogni a játékával, rohangál fel alá mindaddig mig el nem megyek otthonrol :)
En ugy tudom hogy az oltátol hányhat...viszont az már nem normális ha sokat hány..minden kutyus más, máshogy birja a kis szervezete..Sziszi meg se érzi ha oltast kap..ugyanoyan eleven :
tegnap az esti sétánál találkoztunk egy másik máltai kiskutyával..amit lemüveltek..Sziszi meg volt bolondulva érte..körbe körbe kergették egymást..sziszi olyan gyorsan futott hogy még a lábait se láttam..azt már mondanom sem kell h közbe végig ugatott, sztem az egesz lakotelep az ö hangját hallgatta..de olyan jo volt látni hogy boldog..hamarosan megérkezik a kajája is, kiváncsi vagyok, hogy mit és hogyan kell neki majd adni..ez a turo nem nagyon jo mert hizik töle..már majdnem 2,4 kilo, és még csak 7 honaposAttila77 [ 2014-07-23 11:08 ]


Szia Erzsike!

Tobi is bágyadt szokott lenni az oltás után, de a tegnapit nagyon jól viselte! Valószínű igazad van, evett valamit a kertben.

Mennyi időre hagytad magára Sophyt? Tényleg büszke lehetsz rá!! Kapott jutifalatot amikor haza értél?

Engem is rendszeresen felébreszt 5-5:30 között. Úgy látszik a biológiai órájuk hasonlóan működik :-)x

Erzsike [ 2014-07-23 09:20 ]

Szia Attila!
Az oltástól nem szabadna hányni. Inkább az a valószínű, hogy olyat evett, ami nem tesz jót neki.
Sophy minden oltás után bágyadt lesz és végigalussza a délutánt. Másnapra kutya baja.
Tegnap volt az első alkalom, amikor hosszabb időre egyedül hagytam itthon. Borzasztóan izgultam, hogy fogja kibírni. Tüzetesen átnéztem a lakást és sehol semmi baleset nyoma nem volt. Nagyon büszke vagyok rá. Csak ne ébresztene minden reggel 6 óra előtt. Nem tudom magam kialudni.Attila77 [ 2014-07-22 19:00 ]


Szia Nikoll200!
Voltunk reggel a Dokinál és kitisztította a fülét majd kapott Staphylo elleni pumpás krémet a fülébe, Mindkettő fülébe 5x1 adagot bepumpálni és utána kontroll. Ha már ott voltunk akkor beadattam neki a veszettség elleni injekciót is, mert aktuális volt. Nagyon jól viselte, de sajnos késő délután hányt, és igazából nem tudom, h miért. Lehet az injekció mellékhatása de ki tudja nem evett-e meg valamit reggel a kertben. Hála Buddhának most nagyon jól érzi magát, rosszalkodik-szépen kakált és nincs hasmenése :-)x.

Remélem az új táptól nem fog emelkedni a toxinja Sziszinek.

Szép estét kívánok nektek és a kutyusoknak is!!!!Nikoll200 [ 2014-07-22 07:32 ]

Sza Attila 77

Ne aggódj, biztosan kap majd Tobi fülcseppet, esetlegvm gyogyszert, és par nap alatt rendbejön :)
mi tegnap felhivtuk az emberkét aki felveszi a kutyatap rendelést..mondtuk neki h sziszinek 500 volt az értéke és h ha leet akkor rakjanak a tápba kevesebb fehérjét..ö majd továbbitja az állatorvosnak..az állatorvos pedig összeállitja az összetevöket és pár napon belül kldik postá a tápot , részletes tájékoztatással, napi adagot stb..remélem utána minden rendben lesz...Attila77 [ 2014-07-21 19:19 ]


Sziasztok!!!

Erzsike köszi a tanácsodat, megfogadom remélem valamit segíteni fog!
Nikoll! Nagyon sajnálom, h az a röfögős disznó-kutya megijesztette a Sziszit!
Ma lett kész a labor eredménye, amit Tobi viszkető füle miatt kértem. Felhívtam a Dokimat és közölte, h valamilyen staphylo coccus vagy( hasonló) tenyésztettek ki, és kezelni kell Tobit. Annyira megijedtem ...........holnap megyünk reggel és jó lenne ha csak olyan gyógyszert kapna, ami segít neki rövid időn belül és nem lesz mellékhatása! Többször vakarja a fülét a kelleténél .

Nem egyszerű az élet. De Buddha megmondta, h a létezés alapjaiban véve szenvedés!! Most már mantrázhatok Tobiért meg persze Szisziért is, h mindkettő nagyon boldog -egészséges kutya legyen.!!

Jó éjszakát!!Nikoll200 [ 2014-07-21 17:48 ]

Szia Livi

Nálunk ugye napi 8 orát van egyedül kb...én ugy szoktam hogy mikor felébredünk akkor egyböl roanok le vele, de van olyan hogy megelözmert hamarabb kl fel mint én, de akkor ileviszem mert idövel megfogja tanulni h akkorkell mikor leviszem..aztán mikor hazajvök olyan 5 körül akkor leviszem, megyünk egy kört a háztömbök körül, majd olyan 9 körül, lefekvés elött lemegyek vele, leviszem a kis labdáját és azzal játszunk..csak h lefáradjon :D amikor szabadnapos vagyok akkor többször leviszem..mikor felébred akkor, de azonkivül szokottidebent is pisilni mert nem tudom miko jön rá..amikor nem vagyunk itthon akkor napközben a pelenkára szokott menni..bár ma nagy meglepetéseme semmi nem volt a pelekán mikor hazajöttem :) na mondom gyorsan leviszem,,de már késö volt :) a kaját azt ugy szoktam hgy reggel mielött elmegyek akkor adok neki felfél 7-7 körül..mikor hazajövök , a sétáltatás után fél 6körül, majd este fél 10-10 körül..Sziszi tegnap találozott egy kutyussal..ö barátságos a többi kutyussal, de ez a kutya megijeztette...nem tudom pontosan milyen fajta de ilyen röfögös hangot adott ki, és sziszi ugy megijedt h még vonyikolt is meg futott oda hozzám :(Erzsike [ 2014-07-21 14:38 ]

Sziia Attila!
Próbáld meg először, hogy otthon csak könnyű nyakörvet teszel rá. Nagyon hamar meg fogja szokni. De mindig legyen rajta. Éjjel-nappal. Én soha nem tettem rá hámot, csak pórázt. Így szabadabban mozoghat. Egyáltalán nem volt vele semmi gond.
Sophy már egy éves, de még mindig naponta 4 szer viszem le, hogy el tudja végezni a dolgát. Igaz, hogy 5 perc alatt kész és már húz is vissza. Továbbra is utálja a többi kutyát.

Nikoll, nagyon sajnálom Sziszit, Próbálj meg másik orvossal is beszélni. Hátha.... Több szem többet lát. Ne add fel!!! Mindenki szurkol értetek.Attila77 [ 2014-07-21 11:04 ]


Szia Livi!

Nálunk keveset van egyedül a Tobi, mert Apukám is szokott rá vigyázni. Legtöbbször kivisszük napi 3x kakálni, általában kaja után, de a reggeli persze ébredés után történik pár percen belül 5: 5:30-között! De volt olyan, h egyedül volt pár órát, akkor a pelusra végezte a dolgát.
Az etetés sem okoz gondot.

szép napot kívánok nektek!Livi [ 2014-07-21 09:41 ]

Sziasztok!

Nikoll, nagyon édes a kutyusod!! :) A legjobbakat kívánom neki!!!

Egyébként amikor egész nap dolgoztok és otthon van egyedül akkor a pelusra végzi a dolgát ugye? És reggel este leviszitek? Napközben hogy oldjátok meg az etetést?

Szép napot! :)Attila77 [ 2014-07-20 22:04 ]

Szia Nikoll és Erzsike!!!

Tegnap voltam a Fressnapf-ba és vettem hámot-pórázt a kutyusnak, meg tápot .....akartam hajbalzsamot is de 3400-ft került( Biogance), de annyi pénzem már nem volt erre a célra :-(x Remélem a DM-ben olcsóbb lesz és a jövő héten megvehetem neki.
Kérlek segítsetek nekem abban, h hogyan tudom rászoktatni a hámra, mert most még odáig sem jutottunk el, hogy rátudjam tenni ,annyira ideges és ugrál!!!

Nikoll! Kérlek, írj majd Szisziről, érdeklődve várom, h mit fog mondani az állatorvos. Ettől függetlenül Sziszi napról-napra jobban lesz, én hiszek benne!Nikoll200 [ 2014-07-20 21:05 ]

Szia Erzsike

folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a tenyésztövel,de ö sem tudja hogy mi lehet,,nála nem volt még ilyen..hát nagyon nehéz igy mert nem tudom igy sosem beállitani neki a megfelelö kaja adagot...ha csajk rizst kap meg turot az nem jo mer azert szüksege van feherjere..ha meg több tápot adok neki akkor meg felmegy a toxinja..de azse biztos h a táptol megy fel...fogg sincs :( holnap felhivjuk az állatorvost aki késziti neki a tápot és megkérdezzük h akkor most mi tévök legyünkErzsike [ 2014-07-20 20:26 ]

Sziasztok!
Nikoll borzasztóan sajnállak téged és Sziszit is. Amin ti ketten keresztül mentek az túl sok. Már reménykedtem hogy egyre jobban lesz és meg is gyógyul. Semmi ötletem, hogy mit lehet tenni még érte. Olyan vagy, mint egy gondoskodó anyuka. Beszélnek kéne a tenyésztővel, akitől vetted Sziszit, hátha tud valamit mondani az előzményekről. Lehet, hogy már nála is előfordulhatott hasonló eset.
Kedves kezdő Kutyás Társak!
Nem szabad soha az ágyba beengedni a kutyát. Még egy kicsit sem. Első pillanattól meg kell tanulnia, hogy hol a helye. Jön az ősz és a tél. Nem lehet minden este megfürdetni. majd rájöttök, hogy a kis édes néha igen koszos tud lenni és nem az ágyban a helye. Most nyáron könnyű..
Én első pillanattól kezdve két dolgot tartottam be következetesen - nem bántam meg, sőt - a saját ágyában kell aludni és nem kap az asztalnál egy falatot sem, sőt nap közben sem kap külön enni. Szigorúan a saját tálkájában a megszokott időben és a saját helyén. Amíg kicsi könnyel elkényezteti az ember, de később már bánja. Akár milyen cuki akkor is tudomásul kell venni, hogy kutya és nem gyerek. Imádom, dédelgetem, de vannak határok. Jobb az elején kialakítani.
Attila! A hajvégápolót a DM-ben vagy hasonló üzletben keresd, ne kutyafelszerelési boltban. Nekem nagyon bevált a Schwarzkopf GLISS KUR express hajregeneráló balzsam. Pumpás, kellemes az illata, gyönyörű tőle a szőre és könnyebb kifésülni.
Ne etesd a kezedből, mert nagyon könnyű elrontani és később már csak úgy lesz hajlandó enni, ha te eteted. Ebbe a hibába én is beleestem, mert aggódtam, hogy le fog fogyni és kézből adtam neki.Nekem is azt tanácsolták, hogy nem szabad. Ha megéhezik úgy is meg fogja enni a tálkájából .Ha van neki mit enni előbb-utóbb úgy is ráfanyalodik. Vigyázz ne rontsd el.
A bújózsákot olyan helyen tudod megvenni, ahol kutyaruhákat, felszerelést kiegészítőket árulnak. Tulajdonképpen kutyabutik. nem olcsó mulatság, de nagyon praktikus. Jön az ősz és úgy is kell nekik kabát, pulcsi, esőkabát. Minden van csak győzd anyagilag. Nélküle ne vegyél semmit, rá kell próbálni mert nem biztos, hogy jól áll rajta.Attila77 [ 2014-07-20 14:28 ]


Szia Nikoll200!

Köszönöm a részletes infót, hát.....nem egyszerű a dolgotok, de minden rendben lesz Sziszivel. Nagy odafigyelést igényel a kaja, illetve ha egyedül hagyjátok, akkor mindent rakjatok el előle.

Napról-napra jobban lesz ,mert a mája dolgozik és lebontja a toxint. Erős kiskutya, ragaszkodik hozzátok, mert érzi, h jó helyen van, ahol nagyon szeretik őt!

Majd később még írok, csak most jöttek az Öcsémék, nekik meg lizy kiskutyájuk van olyan westi-féle.

Sziasztok!!!!!Nikoll200 [ 2014-07-20 13:26 ]

Szia Attila 77

A toxin sok mindentöl lehet..neki ez egy születési rendelenesség volt..egy ér miatt..az ér felelös azért hogy a méreganyagok ejussanak a májba és ott a máj lebontsa ezeket...neki ez az ér nem amáj felé ment hanem elkanyarodott, és igy nem tudta eljuttatni a méreganyagokat amájba igy ez pangott pangott benne mindaddig mig be nem került az agyába..na ekkor elkezdett remegni a feje, a hatso ket lába sokszor összecsuklott...ekkor vittük orvoshoz..már aznap ott is kellett hagynunk, és másnap meg is mütötték..ekkor alig volt 1 kilo...közölte azorvos h lehet nem birja majd az altatást és nem éli tul amütétet..viszont ha nem müti meg akkor pár napon belül meghal...megmütötte, hálistennek minden rendben volt, nagyon ügyes volt...mütét után elkezdett szépen dolgozni a mája, és ment lentebb egyre jobban az érték..rizsen és turon élt..mivel ezekben kevesebb a fehérje..a fehérjéböljön a sok méreganyag ( vgy vm ilyesmi ) viszont a kiskutyának szüksége van feherjere, ezert kapott egy kisit..majd külön neki rendeltünk tápot, ami májkimélö és annyifehérjét tesznek bele ami neki jo...ahogy dolgozott a máj és ment le a toxin ugy növelték neki az adagot..eddig rendbe volt minden...igaz sok volt neki mert 200 volt az értéke,a megengedett meg 70 de azt mondta az orvos h ez nm vészes..majd tegnap elött voltunk és felmet neki 500ra...ami önmagába nem annyira nagy baj, ha le tudja neki bontani a mája...nem tudjuk mitöl ment fel neki ennyire...de valoszinü megevett valamit..pl ha papirt eszikvagy zacskot vagy akarmit feleszik a padlorol abba mindebe toxin van..plussz en meg jutifalatot is adtam neki amibe sok a feherje plusz rágocsont...ha nem tudja lebontani a mája akkor megintbekerül az agyába és akkor vinni kell azonnal..azert figyelem most mindig..de eddig nem volt baj..mot nem adok neki csak rizst meg turt mg egy kis tápot amig nem bontja le szépen a mája azt az 500 at...hát valami ilyesmi atörtéet :)Attila77 [ 2014-07-20 10:12 ]

Szia Nikoll!!!!

Köszönöm szépen az infókat!!! Az nem baj ha elcseni a zoknidat, azt úgysem tudja megenni :-)x!! Annak rendkivül örülök, h aktív Sziszi és akar játszani, mert akkor biztosan jobban érzi magát! Jó lenne tudni, h mi okozza a toxin emelkedést, mert akkor azt az okot kilehetne zárni. Gondolom, Te is ezen vagy, h kiderítsd.

Én néha megmérném a lázát, mert akármilyen gyulladás-fájdalom van a kis testében az hőemelkedéssel-lázzal jár. Bocsánat az okoskodásért......de lehetőségem és tudásom szerint mindennel megpróbálok segíteni, h Sziszike boldog kiskutya legyen. Gondolom, h Németországban modernebb-kvalifikáltabb állatorvosok vannak, (nem biztos) de ha gondolod az állatorvosomat is megkérdezhetem, h mi lehet az oka. Vagy a Szent István Egyetemen megkereshetek egy professzort (állatorvos) talán lesz valami ötlete.

szép és boldog napokat kívánok nektek.


Nikoll200 [ 2014-07-20 08:53 ]

Szia Attila77

Nagyon szépen köszönöm Sziszi nevében is :)
jol van, bár nem tudom hogy a toxinja lentebb ment e..de egyenlöre nem észlelek rajta semmit..nem remeg..bár tegnap elég furi volt, olyan volt mintha nem látott volna rendesen..nekiment az ajto félfának..de lentebb vettem neki atáp adagot...most ugy kap enni mint mikor 1,6 kilo volt :(de holnap hétfö és felhivjuk azt az orvost aki csinálja neki a tapot, és elmondjuk neki h megint magasvolt az érték és hogy most mit csináljunk...nem adok neki jutifalatot, rágocsontot is elvettem töle..mindenre figyeelek h ne tudja megenni, de vmt mindig elcsen..most pl a zoknimat vitte be az ágyába...amugy meg olyan kis aktiv..mikor megyünk le és látja hogy viszem a labdáját is akkor elkezd pörpgni ugrálni ugy örül hogy játszani fogunk :)
3 hét mulva kell menni megint vérvételre és akko kiderül hogy ment e lntebb a toxinja vagy nem..
örülök hogy mindenkinek tetszik :)Attila77 [ 2014-07-20 07:51 ]

Szia Nikoll200!

Hogy vagytok? Sziszike már jobban van? Kérlek írj ha lesz időd, nagyon sokat gondolok a kutyusodra és annyira szeretnék jó hírekel hallani felőle. Megmutattam az ismerőseimnek Sziszike fényképét, mindenki rajong érte, és kívánják, h egészséges legyen!

attiAttila77 [ 2014-07-19 11:04 ]


Szia Nikoll200!

Ohhh..... de sajnálom!!!! Bízom benne, h javulni fog Sziszi állapota! Figyelj nagyon rá! Nem szoktam ilyet írni, de mint kezdő Buddhista fogok érte mantrázni du-3kor, meg este 7-kor. Ez akkor is fog segíteni, ha neked más a világnézeted, vagy a hited.

Sok türelmet és erőt meg persze pozitív gondolatokat kívánok neked. Sziszinek meg azt, h mielőbb meggyógyuljon!!!Nikoll200 [ 2014-07-19 10:20 ]

Szia Attila77

én ugy tudom hogy még az oltás után várni kell valamennyit,mert ugye az nem egyböl hat..de ha már ki van nézve a kozmetikus akkor hivd fel, és kérdezd meg h mennyit kell még várnod az oltás után :)

nekem nincsenek jo hireim..voltunk Sziszivel ellenörzésen és a toxinja megint az egekbe volt...a mütét elött amikor majdnem meghalt akkor volt neki 450, mostmeg 500...es az orvos sem érti hogy miért..olyan tüneteket nem produkál mint mütét elött..nem remeg a kis feje, nem esik el....valoszinü hogy megehetett valamit itthn a földröl...vagy pl ugye en nem adhatok neki semmit a táponkivül..de neha kapott jutifalatot vagy gyümit vagy azt a ragocsontot ettte..ha az agyába bekerül a toxin akkor van nagy baj és akkor kezd el remegni a kutya, és kkkor azonnal vinni kell az orvoshoz..ugyhogy most mindig zt figyelem..illetve a kaja adgjat megint lecsökkentettem és ismét adok neki hozzá rizst meg turot :( pedig olyan szepen megtanulta rágni a tápot :) az utolso fogán segitett a doki..már ott mozgott nei vagy2 hete de ne akart kiesni..a doki meg fogta kihuzta :D
a másik rossz hir..a lábával vannak problémák...az elsö két lába kifelé nö..2-2- csont van elöl a labába és az egyik csont hosszabb mint amasik, ezért a kis lábfeje kifelé áll picit..észre sem vettem..mikor vették töle a vért akkor vette észre az orvos..azt mondta h várni kell vele, mertlehet ahogy nö ugy alakul majd a lába is..de azért csak aggaszt :(Attila77 [ 2014-07-18 21:00 ]

Szia Nikoll!200!

A Tobi 4-hónapos lesz és holnap kapja meg a 4-ik oltását veszettség ellen. Most már vihetem kozmetikushoz?

attiAttila77 [ 2014-07-18 12:04 ]

Sziasztok!!

Wow.....! Milyen cuki kis kutyusok!!! Nagyon ennivalók és szépek! Köszönöm, hogy megmutattátok őket!!!

Sajna nekem nincs facebook-om, de később kitalálok valamit ahol meglehet nézni a Tobimat!

Legyetek jók!!!!Nikoll200 [ 2014-07-17 17:28 ]

Jajjjj Livi de drága kiskutyus :) küldök én is linket hátha meg tudod nézni :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=817634021603129&set=pb.100000696176871.-2207520000.1405610477.&type=3&theaterNikoll200 [ 2014-07-17 17:26 ]

Szia Livi

Nálunk az ágyban alszik velünk..eleinte énis nagyon rosszuul aludtam, mindig feleltem néztem hogy hol van, nem e feküdtünk rá..egyszer szegénykém leesett az ágyrol...arra keltem hogy vonyitott egyett, és lent volt a földön :( pisilni is sokszor beisilt az ágyba...volt hogy éjfélkor cseréltem ágynemüt..de tettem az ágy mellé egy kispárnát ig nem tul magas neki ahhoz hogy leugorjon és elmejenjen a kis pelenkájára :) amugy Sziszi is a lábamnál alszik mindig..volt olyan mikor felkeltem ejszaka ésnem találtam..hát az ágyunk alatt aludt a földön :) tuti melege volt..Sziszi is ugyanazt csinálja a táppal...mikor viszem neki akkor nagyon megörül, de mkor leteszem akkor megszagolja és otthagyja, majd kb fél ora mulva visszamegy :) a szöre a psisitöl szokott sárga lenni, de ha több helyen is olyan akor nem tudom...kozmtikushoz akkor viheted ha megkapta az összes oltását.
Én mikor hazaérek munkábol annyira örül,hogy bepisil :) ma pl felemeltem, és nnyira ficánkolt meg ugrált vna örömébe h majdnem kiesett a kezemböl :)Livi [ 2014-07-17 15:50 ]

Szia Attila!

Mi próbáltuk nem rá szoktatni arra h velünk aludjon. Szerencsére nem is akar. Délutánonként szoktam feltenni az ágyra magam mellé és néha így együtt alszunk picit. Meg néha reggelente amikor korán felébred. De én is pont így vagyok vele mint te h félek h leugrik az ágyról vagy oda pisil. A szőre nem csak a hasán hanem máshol is egy két helyen foltokban sárga. De bízom benne h kozmetika után eltűnik. :) Képet szerintem nem lehet feltölteni. Pedig tényleg jó lenne látni egymás kutyusát. :) De adok egy linket, itt talán megtudjátok nézni Asztit. :) http://instagram.com/p/qcKXNmljgD/?modal=trueAttila77 [ 2014-07-17 15:31 ]

Szia Livi!

Pár napja a Tobi velem alszik az ágyban, korábban az éjjeliszekrényemnél aludt a szőnyegen. Őszintén én már megbántam, mert nem tudok jól aludni mellette, pedig nagy franciaágyam van. Mindig testközelben főleg a lábam környékén alszik, én meg nem merek megfordulni, nehogy felébresszem. Na meg attól is félek, h le ne ugorjon az ágyról.
Szerencsére most már rendszeresen 5-felé ébred majd pisi utána még 7-ig alszunk. Kakálni az udvaron illetve a pelusra szokott, de sajna pisilni a szőnyegre is megy néha, ez olyan megjelölés szinten, mert pár csepp jön ki csak.

Az egész testén sárga a szőre vagy csak a nemiszerv környékén? Tobinak a két füle kicsit bézs színű , de amúgy mindenhol hófehér és imádom!

UI: Tudjátok, hogyan kell képet feltölteni az oldalon? Jó lenne megismerni a kutyusokat!
Livi [ 2014-07-17 12:08 ]

Sziasztok! :)

Nikoll most megnyugtattál az egyedül léttel kapcsolatban! Fokozatosan otthon szoktuk hagyni picit egyedül. De eddig nem volt gond. :) Sajnálom szegénykémet. De mindig elmondom neki h sietünk haza hozzá. Annyira örül amikor hazaérünk hozzá. :)
Nálatok az ágyában alszik? Aszti mindig a földre fekszik, sztem melege lehet. Nagyon nő a szőre..mikortól lehet kozmiba vinni? Vettem neki jutalomfalatot. (hal-csirke izesitéssel) Imádja!! Akkor szoktamneki oda adni amikor jó helyre pisil-kakil. :) Éééés azóta nem pisilt-kakilt a szőnyegre. :) Kérdésem még az lenne, hogy mitől sárga a kis szőre szerintetek? A pisitől lehet? Fürdés után sem jött le neki.. Nálunk a táppal nincsenek bajok..Royal Canin juniort eszik igaz kicsit finnyásan, mert amikor látja h viszem neki a tápot majd kiugrik a bőréből aztán leteszem odamegy beleszagol és eljön onnan. De aztán később odamegy eszik belőle. Tudja h nincs más. :)

Szép napot! :)Attila77 [ 2014-07-17 10:24 ]

Szia Erzsike!

Köszi a segítségedet! Tegnap adtam neki tápot és tettem bele kevés dinnyét, megette az összeset :-)x Képzeld olyan is van, h a kis tálkájából nem eszi a kaját a tenyeremből meg igen.

Olyan, h hajvég ápoló még nem is hallottam, de ma megyek a Fressnapf-ba és veszek neki. Ezt a bebújós zsákot is megkérdezem. Te hol vásárolsz ilyeneket?

kellemes napot kívánok nektek és a kutyusoknak is!!!Erzsike [ 2014-07-16 14:17 ]

Sziasztok!
Fürdetés után nem kell megfésülni csak ha megszáradt. Viszont a sampon után balzsamozni kell a szőrét és amikor megszáradt hajvég ápoló sprével befújni. Így sokkal könnyebb kifésülni. Első időkben jobb a hajszárítót nem bekapcsolni mert tényleg fél tőle. Én vettem neki bújózsákot, abba magától. belebújik és elalszik. Ott meg is szárad és nem fázhat meg. Később úgy kell bekapcsolni a hajszárítót, hogy nem rá fújni és messze tőle, amíg meg nem szokja a hangját. Fokozatosan lehet csak hozzászoktatni.
Nem jó ötlet a tápot beáztatni, mert akkor pont olyan puha mint a konzerv. Mondjuk egy csipet reszelt sajttal is össze lehet keverni és akkor biztosan szívesebben megeszi. A csirke okozhat allergiát, csínján kell vele bánni.Attila77 [ 2014-07-16 08:19 ]

Sziasztok!!!!

Úgy látszik tegnap a fürdetés napja volt :-)x Nekünk is megvolt az első, hát.....szegénykém úgy félt. Érdekes az első 1-percben élvezte közben adtam neki jutalomfalatot, majd később menekülni akart a kis kádjából. Amikor kivettem elkezdett rohanni, szerintem fura volt neki ez a(teljesen vizes a szőre) állapot. A hajszárítót már be sem kapcsolom, mert attól fél a legjobban. Még a porszívó sem okoz ekkora riadalmat neki.

Kedves Erzsi!

A gyümölcsös variációt kipróbálom feltétlenül. Tegnap megint vettem neki egy csirkés tápot (kimért) 10.dg, de ezt sem eszi.
Egyedül a Royal canin startert hajlandó. Ma veszek neki Royal juniort, nagyon bízom benne, h ez már nem fog csalódást okozni.
Marhacsontot vettem neki én is, de nem foglalkozik vele, keveset rágja. Kipróbálom a pedigree-t.
Nem az a baj, h kemény a táp és be kéne áztatni????

A fürdetés után, hogyan fésülitek és mikor? Én próbáltam vizesen, de annyira össze van ragadva, h már nem is folytattam tovább. Hagyjam megszáradni ???

Szép és nyugodt napokat kívánok mindenkinek!Nikoll200 [ 2014-07-15 17:56 ]

Szia Livi

Mi Sziszit eddig ugy fürdettük hogy ketten a párommal,viszont multkor egyedül kellett..nem nagyon birtam velemert felkapaszkodott a kád szélére és ki akart jönni..ezért beleálltam én is a kádba ugy knnyebb volt :D a hajszáritástol ö is fél de egyem meg csak ül amosogép tetején és reszket..mi ug dolgozunk hogy 8tol fel 5ig..5 körül erek haza..elvan itthon :) multkor else akart köszönii mikor elmentem..feküdt kinyulva az ágyába, rám se hederitett :) mi fokozatosan szoktattuk hozzá..elöször pár alkalommal csak 5-10 percre hagytuk mgára, aztán fél órára,..egy idö után rájön hogy nem örökre akarod otthagyni hanem visszamesz hozzá..de az fontos hohy ne hirtelen hagyd otthon hanem fokozatosan szoktasd hozzá :) és ha egyedül van akkor tüntesd el azokat a dolgokat amiket megrághat..cipöket stb..én pl egy virágot ami a földön van sokáig feltettem mindig z azstalra mikor elmentem itthonrol mert parszor megkostolta..de halistennek már bekenhagyja :)Livi [ 2014-07-15 16:06 ]

Sziasztok. :)

Tegnap megvolt az első fürdetés Asztinak. Háát nem lesz a kedvence az már tuti. Nagyon félt szegénykém. A hajszárítóról nem is beszélve. Ki tudott volna futni a világból. :) Úgyhogy javarészt a kozmetikusra lesz bízva a fürdetés. :D Mi is kaptunk ugye fülcseppet a múltkor..nagyon nehezen tudok neki cseppenteni m nem bír megülni egy helyben, nem engedi magát. A szobatisztasággal nincs nagy gond. Mindenhonnét felszedtem a szőnyeget, kivéve a nagy szobában (ahol imád játszani, szaladgálni) nem szedtem fel m ott nagy szőnyeg van. Ott azért sajnos néha előfordul egy kis baleset, többször kaki mint pisi. :( Lusta kimenni a folyosóra a pelusig. És ráadásul az utóbbi pár napban a kakija nem kemény hanem kicsit hígabb, és nem értem h miért, pedig csak tápot kap. (tápon kívül vettem neki a tejfogakra Pedigré Denta Stixet, plusz a Kedvencek állateledelboltban fogkefe alakú növényi eredetű rágókát. Lehetséges h ez hajtotta meg picit? mert néha már hasmenés szerű a"dolog") Sokat alszik napközben, hajnalban mindig felkelt minket azzal h játszani akar. Olyankor felteszem közénk az ágyba és akkor alszik velünk tovább. Keresztbe az ágyon kinyújtózva.. :) IMÁDNIVALÓ :) Alig várom már h kivihessem a szabadba. Nálatok mennyi időt tölt egyedül a kutyusotok? Én a párommal reggel 8-tól 4-ig dolgozok és 5 óra körül érek haza. De most a nyáron még megtudom oldani h ne egyedül legyen m az unokahúgaim otthon vannak vele. De félek mi lesz ha nem tudom kire bizni. Tényleg jó ez az oldal, így megtudjuk osztani egymás tapasztalatait. :) Egyébként én Somogy megyéből, Kaposvárról írok. :) Szép napot Mindenkinek!! :)Erzsike [ 2014-07-15 08:30 ]

Szia Attila!
Továbbra is az a véleményem, és az orvosi javaslat, hogy a konzerv nem jó a fogai miatt. Sophynak már egyszer leszedték a fogkövét (altatásban) pedig még csak 1 éves. Nagyon sokat kell neki rágni a fogkő miatt, főleg a fogváltás után.Ez a fajta nagyon hajlamos a fogkő képződésre. Én vettem neki marhabőrből készült, összecsavart, szárított, kb. 20 centiméter hosszú, kb. 4 centi átmérőjű rudat. 4 db. van egy csomagban. Már 10 hónapja rágja, de a fele még mindig megvan az első rúdból.Kő kemény, de a fogának jót tesz és imádja.
Szoktam neki a táppal együtt gyümölcsit is adni, pici darabokra összevágva, kb. egy szőlőszem nagyságút. De pont szőlőt nem szabad neki adni, ezt is az orvos mondta.Kaphat sárgarépát, főzve, nyersen, karalábét, almát, a banánt utálja, körtét, de mindig pár nap szünettel. Közben nézd meg hogyan reagál. Lehet hányás, hasmenés, akkor mással próbálkozz. Emberi főtt kaját inkább ne.Lara [ 2014-07-15 07:32 ]

Koszonom a sok infot, nagyon aranyosak vagytok. Megmondom oszinten, hogy kulfoldon elek, de a kutyus itthonrol erkezik hozzam, es szeretnek neki itthon megvenni mindent most a szabim alatt. Kislany lesz, de még nem valasztottam ki, mert csak 2 hetesek 😃 biztos lesz még özön kerdesem, elore is bocsi 😂Attila77 [ 2014-07-14 21:17 ]

Sziasztok!

Kedves Lara!

Köszöntünk a máltai kutyusok táborába! Biztosan sok örömet fog szerezni a kutyusod, na meg persze bosszankodást is, de enélkül nincs kutyatartás (szerintem)! Fiú vagy lány lesz???
Erzsike aki tapasztalt kutyagazdi már mindent leírt. Talán amit még ajánlani tudok az a Tescoban kapható fésűcsomag (3.db) alig 1000-Ft ba kerül. Ott van az állateledelek mellett. Én vettem Fressnapfban is 2500-ft de nem jó, mert húzza a szőrét.

Nekem most legújabban a kajával van gondom. Royal canin starter táp után váltottam Gold select junior illetve más Wilderness junior tápra, de nagyon nehezen eszi, pedig 2-féle ízben vettem. Viszont a konzerveket eszi, de többen mondták és Ti is, h a táp jobb.
Most azt csinálom, h fincsi kolbászt kb 2.gr nagyon apróra-szinte pépesre vágok, majd azzal jól bekenem a tápot, így hajlandó megenni.

Erzsike [ 2014-07-14 16:28 ]

Szia Nikoll!
Nem fog sikerülni az ugatásról való leszoktatás. Sőt egyre többet fog ugatni. Az ég világon mindenre jelez. Jobb, mint egy riasztó. Mindenre reagál és mindenhez van véleménye, amit hangosan (fülsértően) közöl az egész világgal. Azért kíváncsi lennék mi okozta nála azt a felpörgött állapotot!? Egyébként az első tüzelés nem vészes, mert még nem érdeklik a fiú kutyák. Na de később, Sophy egy plüss tigrissel szokott szexelni kifulladásig.

Szia Lara!
Pelenkatálca, kutyapelenka, kiságy, szállító doboz, póráz, nyakörv, etető, itató tálka, fürdőlepedő, törölköző,sampon (baba kék pöttyös) de ne kamillásat, mert arra allergiások. Bármilyen szemkörnyékápoló, de nincs sok értelme, mert hosszútávon úgy sem használ. Én bórvizet veszek helyette a gyógyszertárban. Labda (a teniszlabda a legjobb) amit meg tud fogni a fogával. Egy-két plüss játék, de ne legyen nagyobb mint ő. Ősszel ruhák, de még nem érdemes megvenni, mert addig sokat nő. Keress egy jó kutyakozmetikust. Menj el több helyre és nézd meg hogyan dolgoznak, milyen a viszonyuk a kutyákkal. Jó állatorvost is keress, az sem mindegy milyen, mert nem mindegyik szereti igazán az állatokat. Első nekifutásra ennyi, de ha van kérdésed nyugodtan írj. Egyszer én is voltam kezdő.Lara [ 2014-07-14 07:27 ]

Sziasztok! Vegre ugy nez ki en is maltai gazdi leszek 😀 szeretnek par tanacsot kerni, hogy mibol milyet vegyek, hogy mire megerkezik a cukisagom mindene meglegyen. Kefe, sampon, szem es szemkornyekapolo stb. Ti mar biztos kitapasztaltatok melyik marka melyik termeke a legjobb. Koszonom a segitsegeteket😜Nikoll200 [ 2014-07-13 20:30 ]

Szia Erzsike

mostmár lenyugodott sziszi..ugyanugy szépen játszik mint tegnap..nem tudom mi volt vele délelött, miért volt olyan energikus..viszont az ugatásrol nem tudom leszoktatni..mikor játszik akkor mindig ugat de olyan éles hangja van, hogy sérti fülem..hiába szolok rá,rám se hederit...megprobáltam ma kint levettem rola a porázt és ugy szaladgált..elötte persze porázzal gyakoroltuk h gyere ide..szépen odajött..és nem is volt vele gind..persze ha látom h más kutyák is vannak akkor nem fogom rola levenni..de porázzal nem olyan...eldobom neki a labdát és nekem is futnom kell utánaErzsike [ 2014-07-13 20:10 ]

Sziasztok!
Nikoll szerintem valami probléma lehet Sziszivel. nem szoktak így viselkedni, még akkor sem, ha tüzelnek. Sophy 10-15 percig rohangál, de utána lefekszik és szunyál. Reggel általában 6 óra előtt felkelt, kiviszem és alszik tovább. A szeme alatt a szőr egyre csúnyább, hiába mosogatom minden reggel, teljesen bebarnult. A kozmetikus szépen kivágja és akkor gyönyörű, de pár nap és megint barna. Már mindent kipróbáltam.
Csak akkor lehet kivinni őket, ha minden védőoltást megkaptak. Nagyon kell vigyázni, mert borzasztó érzékenyek mindenre. A "lelki világuk" különösen érzékeny. Egyébként én azt vettem észre, hogy nem szereti a többi kutyát. Fél és mindegyikre morog. Az embereket imádja. Igazi öleb.
A kozmetikus mindig kitisztítja fülét, nem kell otthon próbálkozni, pont azért mert kapkodja a fejét. Én meg sem próbálom. Elég veszélyes dolog. Egyébként az állatorvos is megteszi, ha az ember megkéri.
Livi! Vigyázz a rágcsálással, mert ha rákap, nem tudod leszoktatni. Határozottan szólj rá, hogy nem szabad. Nagyon éles a foguk és jobb vigyázni. Még az elején kell megtanulnia, hogy mit szabad és mit nem.Nikoll200 [ 2014-07-13 14:14 ]

Sziasztok
Sziszikém egyik naprol a másikra nagyon furcsán viselkedik...Ma ugy kelt fel, hogy ugatott meg ilyen furcsa hangokat adott ki..majd elkezdte rágni a csontjat, közbe nyüszögött hozzá, ha megunta elkezdett vonyikolni..elkezdtem vele játszani, de olyan energia van benne hogy hiheteten..soha nem viselkedett igy...szinte remeg az egész kutya annyira játszana..mintha ki akarna bujni a böréböl..az elöbb voltunk kint , kb 1 ora hosszáig dobáltam neki a labdát, rendesen kifutkározta magát..persze közbe ugatott meg vonyitott meg mindent csinált..azt hittem hogy elfáradt..behoztam, és bent is ugyanezt csinálja..kiturta a pledet az ágyábol, nem tudom leállitani Mi lehet vele? ennyi energiája lenne? vagy tüzelni fog és ezért ilyen furcsa?Attila77 [ 2014-07-12 19:39 ]

Sziasztok!
Ma elvittem a Tobit az érdi Állatkórházba, megmutatni a fülét, mert sokat vakarja. Dokinéni megvizsgálta-kitisztította, mert a bal füle zsíros-koszos volt. Természetesen mindkét fülét kitisztította és adott fülcseppentőt amit minden második napon kell használni. A biztonság kedvéért azért kértem laborvizsgálatot, hogy nincs-e baci vagy gomba, ami károsíthatja a fülét-hallását. Csak azért írom, hogy ha esetleg nem tudná valamelyikőtök , tisztítani kell a fülét kívül-belül is alaposan, mint az embernél. Szerencsére sem atka, sem pedig rüh nincs nála. Én is tisztítottam, de a füljáratba féltem bedugni a pálcikát, mert annyira izeg-mozog. Tehát a tanulság , h ott is kell rendszeresen pucolni, maximum kértek segítséget valakitől, h arra az időre fogja le a kis fejét.

Szép napot nektek!Attila77 [ 2014-07-12 09:14 ]

Hello Livi!

Köszi az infót! Már tényleg azt hittem, h egyedi problémával állok szemben az aktivitással kapcsolatosan. Ezért jó ha megosztjuk a tapasztalatainkat :-)x
Én a BIOGANCE Clean Eye spray-t használom a szemére, elég drága de biztosan van olcsóbb is ami ui hatékony. A sárgulás ellen a szemkörnyéken borvizet vettem a patikában pár forintért. A szemét naponta megmosom, viszont a borvizet csak het 2x használom, és vigyázni kell nehogy a szemébe kerüljön, mert hosszútávon vakságot okozhat.

Ha túl sok kutya van a környékeden én nem vinném le addig amíg nem kapta meg az összes injekcióját. Tobi a jövő héten fogja kapni a veszettség elleni (4) injekciót, de még most sem viszem ki az utcára, csak bent a kertben (családi ház) szaladgál. Én még az állatorvosnál sem teszem le a padlóra, mert sok beteg kutyától még elkaphat valamit, ezt az orvos ajánlotta.
Engem rendszerint 02:00-kor ébreszt mert pisilnie kell, utána lefekszünk és 5-5:30-ig alszunk, szerencsés esetben fél 7-ig. De utána ébredés, mert 7-kor adok kaját neki, és azt már várja :-)x

Szép hétvégét kívánok nektek.

Van köztetek olyan aki Érden lakik? Jó lenne személyesen is talizni és megismerni egymás kutyusait!Livi [ 2014-07-11 20:35 ]

Hello Mindenki! :)

A kutyusom neve Asti (Aszti). Nagyon eleven kisfiu..ha nekiall jatszani annyira beindul, kezd ragni mindent...a kezunket labunkat is..eleg kellemetlen erzes m elesek a fogai. Attila..megnyugtatlak..nalunk is ez van szaladgal mint akit felhuztak. :D en kivinni meg nem merem m 10honapos..varosban lakunk 8. emeleten es itt sok a kutya lent a lakotelepen. Furdetni szeretnem majd m a kis bundaja besargult a pisitol.Megkerdeztem a dokitol h furdethetem e mar azt mondta egyszer alaposan furdessem meg utana csak akkor ha nagyon muszaj..max a kis mancsat ha koszos lesz. Nem szabad surun furdetni enis azt hallottam h csak havonta egyszer. A szemenel a csippatol osszeallt szort mivel es hogyan tisztitjatok? Ejszakankent mar csak egyszer ebreszt fel minket olyankor jatszani akar..hiaba simogatjuk h lenyugodjon picit es visszaaludjon..elkezdi ragni a kezunket..aztan meg az agy szelet ragcsalja. Hiaba szolunk ra..akkor abbahagyja de utana folytatja...kis rosszasag. Reggel viszont aranyos..megvarja mig felebredunk..ha latja h meg alszunk akkor o is fekszik es csak nezegelodik. :) Egyebkent igy 10hetesen levihetem sztetek az utcara?azt tudom h semmilyen masik allattal nem erintkezhet es a fube sem mehet de amugy kilehet vinni a szabadba v meg varjak vele?
Szep estet! :)))Attila77 [ 2014-07-10 20:59 ]

Sziasztok!!!!

Erzsikének köszönöm a sok hasznos infót!!! Tobim 3,5-hónapos és most még el sem tudom képzelni, h hogyan fogja a kozmetikus levágni a szőrét. A múltkor koszos lett és megmostam a lábát -hasát, utána egy törölközővel próbáltam szárítani, de nem engedte. Majd elővettem a hajszárítót, attól meg világgá szaladt, alig tudtam megfogni.

A tiétek is olyan aktív? Annyit szaladgál a Tobi kint és bent is, hogy néha attól félek valami baja lesz a kis szívével. Ezerrel szaladgál dobálja a játékait. Nekem nagyon tetszik, mert a szép fülei csak úgy lobognak, mint a zászló, de közben féltem is. Szerintetek ez így rendben van??Erzsike [ 2014-07-10 08:16 ]

Sziasztok Mindenki!

Már megint elvesztem, nem voltam itthon egy darabig és nem volt nálam gép.
Mindenkinek megpróbálok válaszolni. Sophy első perctől kezdve végigalussza az éjszakát. Egyszer ébresztett csak fel, de akkor beteg volt és hányt. Viszont nagyon korán ébreszt. Ha 6 óráig kibírja már örülök. Akkor lerohanunk, 5 perc alatt elvégzi a dolgát és mint akinél minden rendben megyünk fel és lefekszik aludni én meg nekiesek a házimunkának. Viszont ebéd után mind a ketten szunyálunk és olyankor néma csendben van és hagy pihenni.
A harapdálást nem szabad engedni. Első perctől tudatosítani kell, hogy azt NEM SZABAD!!!! Főleg amíg ki nem bújnak maradandó fogai. Borzasztó éles a tejfog és még játékból is felkarcolhatja az ember bőrét.
Nem szabad a kajával kísérletezni. Mindig ugyan azt a gyártmányt kell adni, az ízesítést lehet csak váltogatni. Én is a Royal Canin mellett voksolok.Összekeverem a halast, a bárányost és a marhát és azt adom. nagyon meg van vele elégedve. Konzervet egyáltalán nem kap. Az orvos szerint túl puha, fogkőképződéshez vezet, mert nem kell rágni. Házi kaját egyáltalán nem adok neki. Néha egy falat gyümölcsöt, de csak nagyon óvatosan kell próbálni. Borzasztó kényes a gyomruk. Sophynak egyszer már leszedték a fogkövét (altatásban)
pedig még egy éves sem volt.
Fürdetni akkor szoktam ha összekoszolja magát. Esős időben minden séta után kádban lemosom a lábait és a hasát mert csupa sár. Ha a nyaralóból hozom haza muszáj fürdetni, mert nyakig koszos. Kozmetikushoz havonta viszem és akkor levágják a körmét, kipucolják a fülét (a szőrt is kiszedik belőle) és az orrnyergén és a szeme körül levágják a szőrt. A többi szőrét nem mindig vágatom le, mert így nagyon aranyos és megmarad a máltai jellege. Viszont naponta kell fésülni és a szemét mosni. De sajnos így is bebarnul a szeme alatt a szőr, akármit csinálok vele.
Most már 1 éves, de egyenlőre nem ivartalaníttattam. Sokan szeretnének tőle kiskutyát, mert nagyon szép és értelmes. Még nem tudom. A doki azt mondta, jól gondoljam meg, mert elég nagy leterheltség.Attila77 [ 2014-07-09 08:35 ]

Szia Nikoll200 és Livi!

A Tobi is sokszor vakarja a fülét, de nekem az orvos azt mondta, h a kiskutyák érzékenyebbek és minden ingerre vakarja magát, de általában csak a fülénél. Most kicsit megijedtem ezért ma elviszem orvoshoz.
Örülük neki, h jól vagytok és a picik is. Én szerintem havonta elég a fürdetés ezt olvastam és hallottam az ismerősöktől. Én is átéltem egy esős napot Tobi tiszta sár volt, beletettem a lavorba, csak a lábát akartam megmosni, erre Ő belefeküdt és élvezte a vizet.

Én sem vittem még kozmetikushoz, de a jövő héten tervezem :-)x

szép napot nektek!!!!Nikoll200 [ 2014-07-09 07:28 ]

Szia Livi!

Nagyon örülök,hogy jol van a kutyusod. hogy hivják? :)
Leehet az én Sziszimnek is meg kellene nézetni a fülét mert sokszor vakarja, de az is lehet hogy csak a ször miatt..
Sziszi is már az elsö pillanattol a pelenkára jár pisilni, pedig elöttünk nem tanitotta neki senki..mikor elhoztuk akkor megmutattuk neki hogy oda kell és onnantol kezdve oda ment, persze vtak balesetek is..a mai napig is, pedig márlassan 7 honapos :)
Mi még nem voltunk kozmetikusnál..megelözött a nagy meleg..amikor az a nagy höség volt nagyon megijedtem, mert sziszi egész nap csak feküdt és nehezen vette a levegöt...a pa´rom fogott egy ollot és lenyirta :D hát nem a legszebb fazon lett, de utána mint akit kicseréltek...rohagált fel alá egesz nap..már csak ezért is megérte :) már szépen nö a szöre, persze majd el szeretném vinni kozmetikushoz is
Tegnap megvolt az elsö esös séta is..elkapott az esö, hálistennek nem annyira esett, de az elég volt hozzáh tiszta fekete legyen a kutya..a lábábol csurgott a viz, a hasa alja az tiszta kosz volt..a kis arca is...felemelnem meg muszály volt mikor a villamosrafelszálltunk..akkor engem is összekent :D szépek voltunk mikor hazaértünk :D egyböl be a kádba és zuhany:)

Ti milyen idöközönként fürdetitek a kutyust? én ugy hallottam hogy csak havonta lehet..én 3 hetente fürdetem, ha sikerül addig kihuzni..Livi [ 2014-07-08 20:03 ]

Sziasztok! :)

Tegnap voltunk a dokinal, megkapta a masodik oltasat. Szegeny nagyon vakarta a fulet igy megnezte a doki es atkat talalt benne igy irt fel neki fulcseppet. Amugy minden rendben vele. Mar nem viselkedik furan, nagyon vidam! Nagyon kis virgonc..szereti harapdalni a labunkat meg a kezunket. Ejjelente parszor felebreszt minket..jatszani akar. Mert ugye egesz nap alszik.. :D es annyira okos..mar hasznalja a pelust..csak neha tortenik kis baleset h nem oda megy a dolog ahova kene. De szinte mindig a pelusra megy. Akkor nagyon megvan dicserve! Szegenykemnek nagyon melege van..olyan nagy vastag a szore. Ti mikor mentetek eloszor kozmetikaba? Szép estet! :)Attila77 [ 2014-07-06 21:47 ]

Szia Livi!
Szerintem is vidd orvoshoz! Azért örülök, h már jobban van a kiskutyusod! Amikor elhoztam az én Tobimat, (8-hetesen) akkor ő is hányt első nap, de nem volt letörve. Én felhívtam az orvost és azt mondta, h stressz miatt van,helyváltoztatás-elszakítás a testvérektől... illetve még korábban nem ült kocsiba, és ez lehet a gond. Másnap szépen evett-ivott-ürített...és azóta is nagyon boldog, szerencsére semmi baja. Én is napi 3x adok enni neki, sztem elég, csak a mennyiségre kell oda figyelni.

Majd írj, mert érdekel az új kis jövevény állapota! Sok örömet fog szerezni nektek!! Nekem csak az a bajom, h esténként 2x felébreszt, mert pisílnie kell vagy csak unatkozik. De 10-15 perc múlva ismét elalszik.Livi [ 2014-07-06 19:56 ]

Szia Nikoll200!

Szerencsere mar jobban van a pocakja..napi haromszor kap enni..az eleg ugye? Kezd baratkozni..az 5 eves unokahugommal nagyon jol elvan..futkarozik vele :D velunk picit meg felenk..egesz nap alszik..fekszik.. egyebkent mindenkepp viszem orvoshoz hnap...kapja a masodik oltast..aztan meglatjuk mit mond a doki ezekre a dolgokra. Furdetni mikortol lehet? :)Nikoll200 [ 2014-07-05 06:57 ]

SziaLivi!

én a helyedben vinném orvoshoz, föleg h fel van puffadva és hányt..Inkább menj feleslegesen,minthogy túl késö legyen.nem hinném hogy túlette magát..a tenyésztönek tudnia ell hogy mennyit egyem egy ilyen kiskutya..Vidd orvoshoz! és majd irj hogy mi volt.Livi [ 2014-07-04 20:23 ]

Sziasztok. Ma hoztuk el a 9 hetes maltai kutyust. Kis segitseget kernek..amiota elhoztuk csak fekszik..alig mozdul..es azota szaporan veszi a levegot. A kis hasa felvan puffadva, mar ketszer hanyt. Utoljara ott evett minosegi Royal Canin tapot, ahonnet elhoztuk. Vizet nem akar inni..enni meg nem is probaltam meg adni neki m sztem moho volt es tele ette magat. Ettol lehet az, hogy csak fekszik? Egy lepest sem tett a lakasban..nem is szaglaszta korbe az uj otthonat. Elore is nagyon koszonom a valaszokat! Szep estet! :)Attila77 [ 2014-07-04 08:53 ]

Szia Nikoll200!

Annyira örülök annak,h Sziszi már eszi a tápot, így Te is nyugodtabban töltheted a napjaidat. Tobinak tegnap vettem Monge csirkés és halas tápot, de nem szereti egyiket sem. Viszont ue konzervbe (kacsa) imádja. Eddig legjobban a Royal canin táp jött be neki, csak váltani akartam, de mindhiába. Lehet, h később még megfogja szeretni.

Szép napot kívánok mindenkinek!!Nikoll200 [ 2014-07-03 06:58 ]

Sziasztok

Mikor sziszi kicsi volt,nekem is ezt csinálta...volt h éjszaka is felkelt, és játszott..mostmár végigalussza az éjszakát, de igy is 5körül mindig felkel..szerintem nem rontottál el semmit, csak egyszerüen még kicsi :)meg szerintem amugyis a kutyusok ilyen korán kelöek..megattol is függ hogy este mikor fekszik le aludni..nálunk ha korán lefekszünk 9-fel 10 akkor már 4kor fent van :)
Sziszi jól van :) vizzel áztatom neki a tápot, ugy nem hányja ki..persze nem fgom neki sokáig igy, csak amignem szokja meg a gyomra, meg szerintem még nemis jött ki mindegyik foga.
Sziszikém szerintem lassan tüzelni fog, már 6 és fél honapos.
Erzsike!
Te ivartalanitottad Sophiet? vagy akarod majd? hallottam erröl az álvemhességröl..Attila77 [ 2014-07-02 21:33 ]

Szia Erzsike!

Miért van az, hogy a Tobi nappal többet alszik, mint éjjel? Éjszaka vagy inkább hajnalba olyan 4-5-óra felé felébreszt, mert a szobámban alszik, és olyankor nem kell se pisilnie sem pedig kaka, csak unatkozik és játszani akar. Próbáltam kizárni az előszobába, hogy tudjak aludni, de esélytelen. Annyira sír, hogy nem bírom és behozom a szobámba. Szerintem valamit elrontottam a neveléssel kapcsolatosan :-(x

Mi újság Sziszivel????Erzsike [ 2014-07-02 16:18 ]

Sziasztok!
Még nem vesztem el. Hozzászólásom az előzőekhez:
Sophy nagyon sokat alszik nap közben is. 10-20 perc intenzív játszás és utána alszik. Ez teljesen normális. Nem kell vadászni, hogy legyen mit enni, hát inkább durmol.
Addig harapdál amíg nem nő ki a végleges foga. habár addig is rá kell szólni, hogy tudja nem szabad harapni. nagyon hamar megtanulják.Még most is csinálja játék közben, hogy letámadja a keze és vadászik rá, de még véletlenül sem harap.
Sziszi jobban van? Van valami változás, javulás?
Ez a ragaszkodás más kutyához nekem ismeretlen. Sophy csak emberekhez ragaszkodik, de nagyon. Még ha ablakon keresztül is lát meg ismerőst, vagy akit szeret, majd kibújik a bőréből. Két kutyával van csak barátságban, de ha napokig nem látja őket még nem vettem észre, hogy hiányolná.Attila77 [ 2014-07-01 21:23 ]

Szia Nikoll200!

Biztosan a yorki miatt, viselkedik ilyen furán. Az Öcsémnek van egy westie-szukája és beleszeretett egy beigli kisfiúba, sétáltatás közben ismerkedtek meg. Ha naponta nem találkoznak, akkor a westi ( Lizy) nem hajlandó enni. Szerintem náluk is így működik a kémia, mint az embereknél. Azért 1-hónap hosszú idő és ha jól kijöttek egymással, akkor bizony nehéz a válás. Pár nap és újból a régi lesz!!!!! Viszont a kaja miatt, jobban aggódom, lehet, h segít a beáztatás, de az én Tobim így nem eszi a tápot. Valami olyannal kéne megszórni a tetejét a tápnak, amit szeret és ehet is.

Én egyelőre a harapásról nem tudom leszoktatni, pedig már sok mindent kipróbáltam. Játszás közben annyira jól érzi magát és elfelejti, h nem szabad. Remélem hamarosan vége lesz, mert az alkarom már kék-zöld.

Majd írj a fejleményekről!Nikoll200 [ 2014-07-01 16:46 ]

Szia Erzsike
Szia Attila77

Sziszi mostanábn nagyon furi..1 honapig itt vedégeskedett nálunk egy yorki kiskutya, most 4 honapos..nagyon jol kijöttek..sokat jatszottak, hrcoltak, egyutt aludtak..sajnos el kellett mennie a bnöméknek, és azota sziszit minthakicsereltek volna..nem akar jatszani..magátol nem nagyon, hameg én dobálok neki vmt v jatszanek vele akkor max 15-20 percet, majd alszik...viszont ha kint vagyok esott dobálom neki a labdát akkor agyon aktiv..mi lehet vele? szomoru a baratja miatt? 4 napja mentek el..a ti kutyusotok mennyit alszik napközbe?

a masik, sziszi meg mindig nem akarja enni a tápot, és reggel megintkihányta..felhivtukaz orvost és azt mondta h lehet tul kemény neki és h öntsük fel vegy kis vizzel..arra is gondoltam h azert nem jatszik mert tul sok neki a kaja?Attila77 [ 2014-06-29 20:55 ]

Szia Nikoll200!
Was für eine überraschung! Nálunk nagyon szép idő volt a hétvégén, nem panaszkodhatunk. A Tobikám is ezt csinálta első alkalommal amikor tápot adtam neki, kihányta és lehetett látni, h egészben maradtak a kis golyók. De szerencsére csak egyszer fordult elő, most már szépen megrágja és nem annyira mohó. Szerintem pár nap és megszokja Sziszi is. Nem lesz semmi gond vele, mert okos kiskutya. Majd írj róla ha lesz időd, kíváncsi vagyok rá.
Sziasztok és jó éjszakát! kívánok!

attilaNikoll200 [ 2014-06-28 22:04 ]

szia Attila77!
mi.kint elunk Németorszagban, itt sajnos nincs jo idő most.
jol vagyunk amugy.viszint a kajaval nekunk is gond van..a rizses turos tapot felvaltotta a sima táp amit a kis draga nem hajlando megragni..egybe nyeli le a szemeket ..multkor ki is hanyta..bar az lehet azert volt mert hirtelen noveltem neki az adagot:-(Attila77 [ 2014-06-28 11:52 ]

Szia Nikoll200!

Remélem jól vagytok és bírjátok ezt a nagy meleget.

Kellemes hétvégét kívánok!

attilaAttila77 [ 2014-06-25 20:04 ]

Szia Nikoll200!

Újból köszi a válaszodat! Annyira sajnálom, h Sziszinek ilyen diétát kell tartania,! Remélem azért később javulni fog az állapota és elhagyhatja ezt a szigorú étrendet!
Ma vettem Tobinak ismét kaját Gran carno és az eladó azt mondta, h ki kell tapasztalni , mennyi kajára van szüksége a kiskutyáknak, mert sokban függ a napi fizikális terheléstől: sok szaladgálás-játszás, vagy pedig egész nap a lakásban van, nem mindegy. Tobi nagyon torkos és ritkán hagy maradékot a tányérjában, ha igen, akkor pár perc elteltével azt is megeszi. Mától fogom emelni a kajáját mert a konzervre írt mennyiséget akarom neki adni. Bízom benne, h ha már jó lakott, abba hagyja az evést.

Üdv:

attilaNikoll200 [ 2014-06-25 19:28 ]

Szia Attila771

Hát nálunk kicsit bonyolult a helyzet, ugyanis sziszinek van egy betegsége, 13 hetesen megmütötték, és azota csaka számára elkészitett specialis tápot eheti kis rizzsel és turoval megspékelve..én is 3szor etetem, napi 40 gramm turo 25 gramm rizs és 50 gramm kutyatáp..
Az elején en is royal canin táppal etettem, en az utmutato szerint adtam neki...voltamikor megette mindet, volt amikor nem..de sztem az nem baj ha nem eszi meg ..tudja ö azt hogy mennyire van szüksége..és ha szépen fejlödik akkor meg végképp semmi para..csak arra figyelj, hogy a korának megfelelöen adagold..egyretöbbre lesz majd szüksége..
én konzervet egyáltalán nem adtam neki,de nem is hallottam rola jot..ha jo minöségü tápot eszik akkor nincs szüksége konzervre..abba sok a viz, a táp sokkal jobb..persze néha adhatsz neki konzervet, csak ne az legyen a föétke :)Attila77 [ 2014-06-25 08:47 ]

Szia Nikoll200!

Köszönöm szépen a tanácsodat-tapasztalataidat, feltétlenül kipróbálom! Szeretném még megkérdezni, h Te mennyi (gr) kaját adsz Sziszinek? Az én Tobim 1.20 kg és Royal canin (táp és konzerv) illetve Gran carno (konzerv) adok neki felváltva. A Royal starter, tudom, h neki már junior kell, de sajna sokat vettem belőle, mert akkor még nem tudtam, h mit és hogyan kell majd etetni. A Gran carno pedig junior. Napi 3x adok neki kaját: reggelire konzerv és pici táp, edédre csak táp és vacsira pedig szintén konzerv és kevés táp a tetején megszórva. Ez napi 100-120gr. Mennyire hiteles a konzervekre rá írt napi mennyiség? Ha ezt betartanám, akkor kb 150-200 gr. kéne neki adni /nap. De nem éhes és szépen fejlődik a doki is ezt mondta legutóbb!!
Köszi a segítségedet és szép napot kívánok mindkettőtöknek!

attilaNikoll200 [ 2014-06-25 07:27 ]

Szia Attila 77!

Elöször is gratulálok a kiskutyádhoz :)
Az én kutyusom már fél éves de még mindig elöfordul h a kezemet akarja..nálunk is volt egy intenzivebb idöszaka amikor mindig a kezünket harapta..ilyenkor egy határozott "fujjj" vagy "nem"felkiáltással a tudtára kell adni h ezt nem szabad...ha erre nem hagyja abba akkor adj a szájába egy játékot..ha megint a kezedet harapja akkor tedd viissza megint a szájába a játékot..egy idö után megtanulja h a játekkal kell játszani nem a kezeddel..ha mg nagyon bedurvul,akkor egyszerüen fogd magad és fejezdbe vele a játékot és hagyd ott..ra fog jönni, h ha a kezedet harapja akkor nem fogsz vele játszani :)
De ki fogja nöni pikk-pakk
Sziszinek is van egy halom játékaa de neki mindig más kellene...kedvence a zokni, a hajgumi, a papucsom..mostmár a fürdöszoba szönyeget is elkezdte rágni :DAttila77 [ 2014-06-24 20:35 ]

Sziasztok!
Nagyon örülök ennek az oldalnak, mert úgy gondolom , hogy a hasznosságát nem lehet kétségbe vonni! Lassan 3-hete van a tulajdonomban egy Tobi nevű kis máltai. Ő az első kutyám és végtelenül szeretem. Most már 11-hetes és Június 28-án lesz 3-hónapos. Pár napja elkezdte harapni a kezemet és a lábamat. Fogai szépen fejlődnek, ezért már sokszor kellemetlen és fáj a harapása. Sokat játszom vele, masszírozom-simogatom, szaladgálunk a kertben, de ez a harapás sűrűn előfordul. Pár szakirodalmat is elolvastam, de ezek nem mindig egyértelműek. Ti mit ajánlotok, vagy hogyan éltétek túl ezt az időszakot: Már vettem neki játékokat, gumicsontot,kötelet.... ezekkel is játszik, de az én húsom jobban izgatja :-)xErzsike [ 2014-06-22 16:32 ]

Szia Nikoll!
A bolhák miatt ne aggódj, a fehér szőréből könnyen ki tudod szedni, az emberre nem megy át. Ne engedd más kutya közelébe, mert csak így kaphatja el a bolhákat. A kullancsot még könnyebb észrevenni. lassan mászik, nem ugrál, könnyű kiszedni, még akkor is ha már beleakaszkodott. ha naponta fésülöd nem marad benne. Ha azonnal kiszeded nem fertőz, csak ha már teleszívta magát. Nagyon sajnálom, hogy még mindig rosszak az eredményei. De legalább hízik és ez azért jó jel.Dóri [ 2014-06-22 12:14 ]

Szia Nikoll!

Ha leviszed sétáljatok olyan helyen ahol nincsen bokor, vagy ne engedd, hogy bemásszon alá. Sajnos nem tudod megelőzni másképpen amíg nem lesz kezelve ellenük.Nikoll200 [ 2014-06-22 07:57 ]

szia Dóri

Igen fel akarom majd hivni az orvost csak most hétvége van..de nem tudom hogy addig le merjem e vinni?már 2 napja nem voltunk lent..a bolhák annyira nem is erdekelnek mert attol nem lesz baja, viszont a kullancstol nagyon félek..még véletlenül sem karom hogy belemenjen :(Dóri [ 2014-06-21 11:26 ]

Szia Nikoll!

Képzeld mi pont így jártunk 2 hete. Először ADVANTIX-et kapott, mert az kölyök kutyákra is tehető. (Cseppentős, gél állagú szer, amit a nyakára kell tenni) El is tűntek belőle 1 héten belül. (előtte és utána 2 nappal nem szabad megfürdetni) A fekhelyét pedig befújtam egy spray-vel (INSECTICIDE 2000)
Tegnap voltunk állatorvosnál a kötelező oltása miatt, így egyben rákérdeztem mit is tehetek a bolhák, kullancsok ellen. Mivel Pamacs még csak 3 hónapos nem tehetek rá mindent. Az állatorvos ajánlott egy spray-t amit meg is vettem. A neve Effipro. Nem volt olcsó, de manapság melyik jobb szer,nyakörv az?!
Azt mondta akkor is jó ha már van benne bolha, meg akkor is ha meg akarom előzni a bolhásságot.
De persze tekintve, hogy a te kutyusod beteg volt én a helyedben megkérdezném az orvosát.Nikoll200 [ 2014-06-19 21:31 ]

Szia Erzsike!

Voltunk orvosnál..hát még mindig ugyanannyi, mint volt neki..209 volt ma..azt mondta az orvos h ez magas, de nem veszélyes..3-4 hét mulva kell mennunk megint,hát nem tudom, mi lesz..de ami ennél most jbban idegesit..ahogy ültünk a vároban, egyszrcsak megláttam a szörébe egy bolhát..azt hittem frászt kapok.nagy nehezen kiszedtem...majd talaltam meg egyet..azt is kivettem nagy nehezen...majd itthon talaltam még egyet..na beletettem a kádb és megfürdettem..még 2 jött ki belöle..ott uszkáltak a vizben..nagyon remélem hogy mind kijött belöle...attol félek hogy kullancs ne menjen bele..rendetem neki gyorsan nyakörvetijedtemben, de el se olvastam hogy jo e..most néztem utána, de ugy olvastam hogy 6 honapos kortol lehet használni és 2,5 kg-tol..sziszimár ugyan van 6 honapos, de ma pl 2100 grammot mertek neki..rendeltem neki ilyen csöpögtetöset és spray-t is..te mit ajánlanál..addig lese akarom vinni amig nem erkezik meg a nyakörve..Erzsike [ 2014-06-18 08:38 ]

Szia Nikoll!
Hogy szalad az idő a "gyerekek" öregszenek csak. Ne várj szobatisztaságot egy fél éve kiskutyától. Ha rámegy a pelusra az már siker. Sophy is 10 hónapos kora után lett szobatiszta. De még előfordul, hogy "baleset" történik. Főleg akkor, ha nem itthon vagyunk. Úgy érzi, ha nem itthon vagyunk az kinntnek számít. Vendégségben a szobában is elintézi a dolgát ha nem veszem észre. Engem minden reggel 6 órakor kelt és szaladok vele ki. Utána édesdeden alszik én meg agyon ásítozom magam, mert már nem tudok visszaaludni és nem akarok újból pizsamába bújni.
Az első tüzeléskor nálunk nem volt semmi probléma. A viselkedése semmiben nem változott. Kb. 10 napig vérezgetett, de nagyon szépen tisztán tartotta magát. Néha találtam egy-egy pici pöttyöt a kövön, de nem volt vészes. A fiú kutyák sem kerülgették, szerintem azért mert még csak kölyök volt. Egyébként sem enged maga közelébe más kutyát. Rájuk morog. nem tudom mi lesz a következő alkalommal?! Minden esetre beszereztem neki egy tüzelő bugyit, de ezt csak itthon lehet ráadni, kinn az utcán nem, mert akkor nem tud pisilni.
Gratulálok a súlyához, de azért ne hizlald el. Kövéren nem szépek és nem is egészséges. Drukkolok nektek az orvosi vizsgálat miatt. Biztosan minden rendben lesz.Már írtam neked, hogy Sziszi egy életerős, stramm kiskutya, még akkor is ha nehéz volt a kezdet. Majd írd meg mi lett a vizsgálat eredménye. CSUPA-CSUPA JÓT FOGNAK MONDANI!!!!!!Nikoll200 [ 2014-06-18 07:06 ]

Szia Erzsike!
Gondolj ránk holnap mert megyunk doktorbácsihoz ellenőrzésre, nagyon izfulok hogy minden rendben legyen sziszivel:-) a sulya már 2150 g szépen erosodik:-) remelem a rizst meg a turot hamarosan elhagyhatjuk..a szobatisztasag akadozik mivel en dolgozok egesz nap es nem tudom ot levinni de ha itthin vagyok akkor tobbnyire kintre pisil de van olyan hogy pisil kint majd mikor feljovunk akkor itt is..reggelente fel 6 ra kell allitanom az ebresztot mert edsig fel 6 kor keltunk de ő mindog megelozptt es mire felkeltem ő már pisilt..a fel 6 os idopont az ugy tunik bevalik de meg igy is nagyon kell sietnem hogy ne ő menjen ki a szobabaol eloszor mert akkor rogton szalad a pelenkara..mult heten volt fel eves:-):-) hogy repul az ido..tegnap talaltam a kanapen egy fogat:-) mar z also felso fogsora szepen kijott , most a szemfogai jonnek:-) azutan meg varhatom hogy mikor tuzel..olyankor van valami amire jobban figyeljek?a viselkedese nem valtozk meg?Erzsike [ 2014-06-16 16:58 ]

Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat Sophy nevében is.Dóri [ 2014-06-15 22:19 ]

Kicsit megkésve, de boldog születésnapot Sophynak:)Nikoll200 [ 2014-06-14 07:08 ]

Szia Erzsike

Boldog Születésnapot Kívánok Sophynak :) legyen ez az ö napja :)Erzsike [ 2014-06-12 20:25 ]

Én csak egyféle bórvizet ismerek, ami a gyógyszertárban kapható és kimérve adják. A csöpögtetős kullancsirtónak nem vagyok a híve. Összeragad a szőre és kicsit büdös is és csak az első fürdetésig hat. Szerintem jobb a kullancs elleni nyakörv. Mióta kánikula van Sophyt nem viszem ki a napra. Szerencsére park van előttünk és csak a fák alatt sétálok vele egy kicsit, mert továbbra sem rajong a sétáért. Szombaton lesz az 1. szülinapja, már készülök, sajtból és gyümölcsökből kap egy pici tortát.Dóri [ 2014-06-11 20:38 ]

Ó rendben, akkor nem aggódok rajta:)

Megtudnátok nekem mondani, hogy ti milyen bórvízzel tisztítjátok a szemüket?(nálunk a gyógyszertárban a naturalandosat mondták)
Meg azt nem tudjátok, hogy kullancs és bolha ellen mi lenne a legjobb? Nyakörvet kaphat már, vagy az ampullást csepegtetős szerek jobbak?
Jön a jóidő többször vagyunk kint vele, és hát nem árt az óvatosság:)

Köszönöm a segítséget előre is!

Lívia!
Akkor előre is sok örömet kívánok hozzá:)
Imádnivalóak:)Kollár Lívia [ 2014-06-11 14:36 ]

Sziasztok. Pénteken voltunk megnézni a 4 hetes máltai kutyusokat. Annyira édesek!! *.* Alig várom már h elhozhassam a picit. Már csak 4 hét :)Nikoll200 [ 2014-06-11 08:18 ]

Sziasztok

Hat mi nagyon nehezen birjuk a meleget..5.emeleten lakunk és szörnyű amilyen meleg van..
Sziszi nagyon kivolt..egesz nap fekudt kilogott a nyelve mar figyeltem hogy nehezen vedzi a levegőt..fogtuk a parommal es gyorsan lenyirtuk a szőret kicsit..hat nem lett a legjobb de utana olyan boldogan es megkonnyebbulten ugrandozott:-) tegnap kimentunk a haz elotti parkba..ott leteritettunk egy pledet az arnyekba( persze ez mar vokt 5-6 ora) es olxan szepen elvolt..oszibarackot falatoztunk:-D
Sziszinek is pont az orrnyergen van egy barna folt..micsoda veletlen:-) multkor vettem eszre mikor fürdettem..eloszor kicsit enis meglepodtem hogy mi lehet az dde sztem is olyan mint nalunk az anyajegy:-)Erzsike [ 2014-06-10 08:17 ]

Szia Dóri!
Szerintem nincs ok az aggodalomra Sophynak az orrnyergén van egy pici barna folt. Amikor megvettük még nem volt ott. De semmi baja ettől. Lehet, hogy ez olyan mint nálunk az anyajegy. Ha nem változik a mérete, vagy az állaga ne izgulj.Dóri [ 2014-06-09 14:50 ]

Erzsike, abban biztos vagyok. Én inkább a meleget szeretem jobban.
Nálunk Pamacsot be se lehet rángatni napközben sem. Az udvarra viszem ki 15percre árnyékba, 7 óra után pedig egy órát van kint. Nagyon szeret kint lenni:)

Egy kicsit eltérve a témától: pár napja észrevettem egy világosbarna foltot a hasán. Nem sebes meg semmi csak bebarnult egy kis rész. Nem tudod/tudjátok mitől lehet?
Állatorvos szerint nem allergia, de az okát nem tudta ..Erzsike [ 2014-06-09 08:07 ]

Szia Dóri!
Én remekül bírom - keleti fekvésű a lakás - Sophy kicsit nehezebben, de nap közben lerövidítjük a sétát és csak a fák alatt megyünk egy kicsit. Visszasírjuk még ezt a ó időt januárban.Dóri [ 2014-06-08 20:24 ]

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, de látom mindenki jól van :)
Hogy bírjátok ezt a meleget?
Erzsike [ 2014-06-05 10:56 ]

Szia Nikoll!
Szerintem nélküle nem érdemes vásárolni, csak ha rögtön rápróbálod. A ruhaméret sem mérvadó, csak tájékoztató jellegű. próbálj olyat keresni, aminél a test körmérete állítható, általában a tépőzáras a legjobb, ha vékonyka a kiskutya. Nem jó, ha túl lötyögős, mert zavarja a mozgásban. Majd belejössz.Nikoll200 [ 2014-06-04 21:06 ]

szia Erzsike!

Vettem neki esökabátot de kicsi lett rá..xs-es és 25 ösméret de nem ér végig teljesen a hátán..itthon megmértem és a nyakátola farkáig majdnem 30 cm, viszont kis vékonyka..ha ráadom a kabátot olyan minth egy henger lenn a kutya :D
most majd visszaviszem kicserélem eggyel nagyobbra, remélem az jo leszErzsike [ 2014-06-04 10:30 ]

Szia Nikoll!
Hát nem könnyű egy "kislányt" szépen felöltöztetni. Sophyt úgy ismerik a környéken, hogy az a csinos, jólöltözött kutya. Mindenki dicséri. Jártam már úgy én is, hogy egy csomó ruhát felpróbáltam és a végén egyet sem vettem meg, mert nem tettszett ahogyan rajta állt. Neki mindene rózsaszín és pink. A póráztól a nyakörvig, a télikabáttól a kötött pulcsiig. Még a strasszok is rózsaszínűek. Ki kell találni milyen szín áll jó neki és nem érdemes mindenféle színű dolgot összevásárolni. Mérd meg a hosszát a kutyusodnak. A nyakától a farkáig, tehát a hátán. Általában ezt a méretet alkalmazzák a kutyaruháknál. Sophynak általában a 28-30-as méret jó. Szerintem neked kisebbet kell venni. De fazontól függ. Nyárra nem nagyon kell nekik ruha, inkább csak esőkabát. A kapucnit nem szeretik, mert zavarja, hogy a füle el van takarva. Aminek két első lába van az csak télen kell, de ahhoz szoktatni kell mert először nagyon zavarja. Ne vegyél még neki túl sok ruhát, mert hamar kinövi.Nikoll200 [ 2014-06-03 07:54 ]

Szia Erzsike
Hat igazabol nem gondoltam volna de nagyon boldog vagyok hogy ilyen szepen fejlidik es gyogyul..bar 19 en meg hatra van egy vizsgalat.
En mikor setaltatom sziszit es meglatom hogy jon egy nagyobb kutya, marmr kapom is fel..
Tegnap voltunk allatboltba, probalgattunk kus ruhacskakat..venni akarok neki vm pullovert v kis kabatkat h ha huvosebb van ne fazzon, de oszinten szolva hnagyon furan alltak rajta..a legtobb tul nagy volt ra..vokt olyan is ami tul ratapadt es ugy nezett ki benne mi t egy kis " virsli":-) de olyan szepen turte h oltoztettem..adta a kis labat, dugta a lyukba:-)
Nem is tudom milyen ruha lenne jo neki ami jol is all..Erzsike [ 2014-06-02 09:56 ]

Szia Nikoll!
Örülök, hogy csupa jó híred van. Gondoltad volna ezt 2-3 hónappal ezelőtt?
Sophy jól van, csak továbbra is utálja a többi kutyát. A múlt héten elkapta egy nagyobb testű kutya és beleharapott a hátába, úgy megrázta szegénykémet, hogy csak úgy lógott a szájában. Na azóta még jobban fél minden kutyától. Még szerencse, hogy pórázon volt, mert különben világgá szaladt volna. Na le is teremtettem a kutya gazdáját, hogy lehet egy ilyen agresszív kutyát póráz nélkül engedni. Na azóta mindig pórázon viszi és ha meglát minket nagy ívben kikerül. Már alig várom a jó időt, hogy végre többet mehessünk a nyaralóba. Ott legalább biztonságosan rohangálhat egész nap. Ma reggel pedig jól leszidtam, mert mire felébredtem egy "kis baleset" történt. Azóta meghúzza magát, még reggelizni sem volt hajlandó. Majd csak megbékél.Nikoll200 [ 2014-06-01 22:35 ]

Szia Erzsike!

Szépen nö a foga Sziszinek, és ahogy látom ki is esik a másik szerencsére :)
Most egy honapra valo tápott kapott, ésazt mondták, hogy ha ez elfogy akkor utána már csak tápot fog kapni, riszt meg turot már nem kell neki adni :)
megérkezett a vendég kutyus..hát amit lemüvelnek..együtt alszanak,pár nap alatt megszerették egymást, mior felkelnek akkor játszanak, birkoznak, ugatnak..van is hangzavar néha :)
Sophie jol van?Erzsike [ 2014-05-30 09:28 ]

Szia Renáta!
Nem jó, ha a szemébe lóg a szőr. Irritálja, könnyezik és bebarnul a szeme alatti szőr. A kozmetikus szépen ki tudja vágni. Te inkább ne próbálkozz vele. Ettől függetlenül naponta töröld át a szemkörnyékét bórvizes vattával. Fertőtlenít és csökkenti a szőr barnaságát.Renáta [ 2014-05-30 05:56 ]

Sziasztok! kicsi kutyám (5 hónapos) nem sokára megyünk a kozmetikushoz nyiratkozni :) viszont a szeme körüli szőrzete annyira hosszú, néha nem is látszanak a szemei. viszont nem hagyja, hogy ott levágjam és én sem nagyon merek ollóval hadonászni ilyenkor.. szóval a kérdésem az lenne, hogy a szemkörnyéket alapvetően mindig szőrmentesen kellene hagyni?
gondolom neki is rossz, ha már a szeme elé belógnak a tincsek..Erzsike [ 2014-05-27 20:54 ]

Szia Dóri!
Amikor kéred az orvostól, rögtön beültetik.Dóri [ 2014-05-27 15:19 ]

Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy a chipet mikor teszik be a kutyának?
Köszönöm:)Erzsike [ 2014-05-26 13:30 ]

Szia Nikoll!
Kb. 2 hónapig tart a fogváltás. Van amikor észre sem veszed, hogy kiesett, csak látod a helyét. Amíg ez le nem zajlik ne aggódj. Van úgy hogy egymás mellett van a régi és az új fog, de legtöbb esetben a tejfog magától kiesik. Én akkor vittel el Sophyt amikor már két sorban nőttek a fogai. A doki megnézte és ő mondta mikor vigyem vissza, várjunk még egy kicsit. A végén csak 3-4 fogat kellett kihúzni, de altatásban. Meg sem kottyant neki. Az ébredés után fél órával már vidáman rágcsált.
Sophy szombaton elveszett kinn a nyaralóban. Véletlenül kizártam az utcára, a lábam mellett kiszökött és nem vettem észre. Jó egy óra múlva kezdtem el keresni - mert már bátran rohangál a kertben egyedül is. Ott feküdt a kapu előtt az utcán és nagyon halkan sírt. Ha láttad volna azt az örömöt amikor beengedtem - szerinte végre előkerültem - majd kibújt a bőréből. Most kozmetikusnál van, mert úgy nézett ki mint egy gazdátlan kóbor eb, a sok földtúrástól. Reggeltől estig kinn volt a kertben. Nappal minden rendben volt, de este közölte, hogy most már elég, menjünk haza. Fél éjszaka járkált a házban és nem találta a helyét. A következő éjszakákon már minden rendben volt. Mikor végre hazajöttünk lefeküdt és csak aludt-aludt. Jól kifárasztotta a hely- és levegőváltozás.Nikoll200 [ 2014-05-26 06:33 ]

Szia Erzsike!
szerintem Sziszinek sem jol nő a foga..egy db foga esett ki de u látom hogy mar tobb is jon kifele..elol az also felso fogsora..mintha 2 fog lennne egyas elltt..meg van ra remeny h kesobb kiesik az a tejfog v nincs?Nikoll200 [ 2014-05-25 18:22 ]

Szia Aliona!

A máltaiak gyomra is nagyon érzékeny..azt hogy mit ehet..amit szeret :) gyümölcsöt, zöldséget, hust is de csak föve...mikoruj dolgot adsz neki akkor elöször mindig csak egy kicsit adj neki..szerintem az külön nincs meghatározva h a máltaiak mit ehetnek, hanem általánoss´gban a kutyák..ha beütöd google-ba akkor rengeteget oldalt kiad.Aliona [ 2014-05-25 13:23 ]

Sziasztok!
Nekem 6 evig volt Yorkim,nagyon nagyon okos kutyus. Hirtelen meghalt es a kedves ferjemtol kaptam Maltai kis kutyus. Mas mint a Yorki azert szeretnek megkerdezni hogyan kell vele banni,mit ehet es mit nem. A Molly (Yorki) nagyon erzekeny gyomra volt es mar felek a Giully (Maltai) gyomratol is. Vettem neki junior szarazat,ugy nez ki szereti. Mas fel honapos... Vagy esetleg egy weboldal ahol olvashatnek rolok. Elore koszonom!
Nikoll200 [ 2014-05-22 07:52 ]

Szia Erzsike!
Sziszinek.kiesett az első foga:-) de csak véletlenül vettem észre mikor beleneztem a szajaba h minden rendben van e a fogaival..mostanaban feltunoen sokat rág..ez a fogvaltasi idoszak mennyi idő?
sziszi is nagyon szereti a gyumolcsot multkor kivit adtam neki de ugy ette h makd belefulladt:-)Erzsike [ 2014-05-20 20:18 ]

Szia Dóri!
Én magnélküli szőlővel kezdtem. Egy nagyobb szemet földaraboltam és úgy adtam neki. Első alkalommal azonnal mind megette, de nem kapott többet. Legközelebb próbáltam az almát, körtét, sárgadinnyét, karalábét, retket. Mindig csak egy nagy szőlőszem nagyságút apróra felvágva. A banánt nem szereti. A gyümölcsöt mindig a táp tetejére teszem és így még a táp is jobban ízlik neki. Mennyiségre nem adok soha többet egyszerre. Inkább minden evésnél kap egy kicsit. Nagyon szereti és még soha nem volt semmi baja tőle. Ha nem ízlik neki úgyis otthagyja. Lassan kísérletezz. Főve kapott már sárgarépát, karfiolt, zöldséget, de mindig csak keveset.Dóri [ 2014-05-20 18:51 ]

Sziasztok!
Erzsike, a táp nagyszerűen bevált.
2. napja kapja és úgylátszik bejön neki. Most,hogy bejött a jó idő kivittem, fél órát voltunk kint. Alig tudtam bevinni a házba:)
Olvastam, hogy adsz Sophynak gyümölcsöt. Milyet? És mióta kap? Pamacsnál még nem kisérleteznék vele, de érdekelne milyen gyümölcsöt kaphatnak később.Erzsike [ 2014-05-20 08:56 ]

Szia Reni!
A kozmetikus is csak akkor fogadja, ha az összes kötelező oltást megkapta. 3 hónaposan ez még nincs meg. Ha naponta fésülöd nem fog befilcesedni a szőre. Teljesen rajtad múlik egyébként, hogy hányszor viszed. Attól függ milyen hosszúra akarod a szőrét meghagyni. Rá fogsz jönni, hogy mi a legpraktikusabb neki és neked is. Én kb. 5-6 hetente viszem. Nem hagyom a földig lenyúlni, de túl rövidre sem vágatom. A hátán kb. 10 centis, a hasán és a mellkasán rövidebb, hogy nem érjen le a földre és ne szedjen fel minden port.Reni [ 2014-05-20 03:00 ]

Sziasztok. Megszeretném kérdezni hogy hány honapos kortol lehet vinni kozmetikushoz a Máltait? Az enyém 3honapos,azt mondták ne vigyem mert utàna bevattásodik a szöre,meghogy fél év utan ajánlott.Erzsike [ 2014-05-19 17:58 ]

Szia Nikoll!
Csak hogy megnyugodj!
Sophy tegnap a reggeli séta után nem evett egy falatot sem. Csodálkoztam, mert reggel mindig éhes. Én szépen reggeliztem, mosogattam rendbe szedtem magam, na gondoltam Sophyt is megfésülöm, megcsinálom a napi toalettjét. Látom, hogy valami fehér lóg ki a szájából. Jól összeszidtam, hogy már megint valami csontot szedett össze az utcán. El akartam venni, de elkezdett nyüszíteni. Nézem jobban, hát egy frissen kiköpött rágógumi úgy beleragadt a szőrébe, hogy a bajusza és a szakálla össze volt ragasztva. Nem tudta kinyitni a száját. Segítséget kellett kérnem, hogy valaki lefogja amíg ollóval szépen kinyirbáltam a rágógumit. Végig nyüszített, pedig próbáltam neki nem húzni.
Szóval ha semmi problémád nincs vegyél egy kiskutyát és mindjárt millió gondod lesz!!!!!
Ne aggódj, ez még csak a kezdet.Nikoll200 [ 2014-05-19 12:54 ]

szia Erzsike
Tudom hogy igy nehez lesz de dolgozni muszaly..amikor hazaerek egybol viszem le es estig meg kb 2 szer..viszont a nagydolgát mar csak kint vegzi ..engem nem zavar rakok le neki pelenkat es arra megy..amugy sziszi is megerzi h milyenek az emberek..nem mindenkihez egyforman viszobyul..sziszi most megint raszokott area h felszed mindent a foldrol..a cigicsikkeket eloszeretettel alig birom kiszedni a szajabol..Erzsike [ 2014-05-19 12:10 ]

Sziasztok!

Dóri!
Ha kertes házban laktok és idegen állat nem tud bemenni, nyugodtan kiengedheted, semmi baja nem lesz. Csak idegen kutyával ne érintkezzen amíg teljesen védett nem lesz.

Nikoll!
Ez már tényleg jó hír. Ezek szerint jó az étvágya. Hamarosan súlyban eléri az én Sophymat. (2.40 kg.) Így kicsit nehéz lesz a szobatisztaság, ha napközben dolgoztok. Ilyen kicsi kutya nem bírja ki egész nap. Én is 4 szer viszem le naponta. Igaz én nem dolgozom itthon vagyok.
Én nem bánom, hogy a többi kutyával nem nagyon szeret játszani. Olyan pici és vékonyka, hogy a nehezebb testű kutyák még játékból is földbedöngölik. Ezért szereti inkább az embereket. Főleg a gyerekeket. Mindenkit imád ha érzi, hogy "jó ember". Bizonyos embereket már messziről megugat és morog. Azért tesz különbséget, van hozzá érzéke.
Egyébként elkezdett rosszalkodni. Megrágta a függöny sarkát, a takaró rojtját, a szőnyeg csücskét. Ha megszidom fel sem veszi, kapaszkodik rám, hogy vegyem fel. Igazából nem is tudok rá haragudni.Nikoll200 [ 2014-05-19 08:00 ]

szia Erzsike!
Sziszinek szépen gyarapodik a sulya, mar majdnem 2 kilo:-) a pisilest es a tobbit mar minden reggel kint vegzi csak ugye napkozbe mikor dolgozom akkor a pelenkara..tegnap talalkoztunk egy kutyussal aki 12 eves .eloszor felt tole de utana az ölemböl megszagolgatta es minden rendben volt..jatszani akart vele de a masik kutyus nem nagyon foglalkozott vele..viszont a hölgyet aki setaltatta a kutyat ugy korbeugralta..hihetetlen , mintha nem is tudom kije lenne:-)..szereti nagyon az embereket..multheten kapott jatekokat a lakasunk ugy nez ki mint egy csatater..mindenhol jatek:-) Sophie hogy van?Dóri [ 2014-05-18 12:37 ]

Erzsike!

Köszönöm, holnap meg is nézem, hogy van-e az állateledelesnél :)

Én kertes házban lakom.
Szerinted a 3.oltás után az udvarra kivihetem, hogy szokja a pórázt meg a hámot?
Többi kutya közé még nem terveztem vinni.Erzsike [ 2014-05-18 08:35 ]

Szia Renáta!
Ha már nem tudod kifésülni, mert nagyon becsomósodott mindenképpen vidd kozmetikushoz. Attól függ egyébként, hogy miért van kutyád? Házi kedvenc vagy kiállításra. A kiállítási kutyákét nem vágják, hogy minél hosszabb legyen. Ha "csak" családi kutya legalább 5-6 hetente célszerű elvinni kozmetikushoz, de attól függetlenül naponta ki kell fésülni, frizurát csinálni, hogy ne lógjon a szemébe a haja és lemosni a szeme környékét. A körmét is elég 5-6 hetente levágatni és a fülét is ki kell pucoltatni. Ha esős idő van én akár naponta 4 szer is lemosom a lábait és a hasát a sártól. Persze utána hajszárítóval szárítom. Nagyon sokat kell vele foglalkozni, ha azt akarod, hogy mindig szép és ápolt legyen.Renáta [ 2014-05-17 13:49 ]

sziasztok! Ti mikor vittétek előszőr a kutyust kozmetikushoz szőrét nyiratni?? 5 hónapos lesz, szép bundás már, kb. mennyi idő után ajánlott az első?

előre is köszönöm a válaszokat! szép napot!Erzsike [ 2014-05-17 11:00 ]

Szia Dóri!
Nekem nagyon jól bevált a PRO PLAN puppy lazac és bárány. Most kezdek áttérni a felnőtt minire. Nagyon jó minőségű és nem kap tőle allergiát. A csirkét nem javasolom. Még a pulyka is jó ha nincs lazac vagy bárány. Keverve adom neki, mindegyikből egy kicsit. Ha nem eszi meg elveszem előle a következő étkezésig. Ha pici kockára vágott gyümölcsöt teszek rá még szívesebben eszi meg.

Az én Sophym 5 oltást kapott és csak utána vittem ki. Kb. 1 hét kell az utolsó oltás után mire megkapja a védettséget.

Én Budapesten lakom.Dóri [ 2014-05-16 17:40 ]

Erzsike!

Köszönjük a tanácsokat :)

Nekem lenne kérdésem, milyen tápot ajánlanál? Ugyanis amit eddig kapott (ott ahonnan elhoztam + utána itthon is azt kapta) mostanában nem eszi meg.. napi 3x adok neki enni. De amihez hozzászokott eddig nem akarja megenni valamiért.Megszaglássza,olykor eszik belőle kicsit és otthagyja.

A másik kérdés: Ma megkapta a 2. oltást, orvosunk mondta, hogy a következőre 2-3 hét múlva vihetem.
A 3. oltás után mennyi időt kell várni amíg kivihetem utcára?

Köszönöm előre is :)Livi [ 2014-05-16 13:43 ]

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot!! Nagyon hasznosak lesznek számomra, ha már meglesz a kutyus! :) Egyenlőre más kérdésem nincs, legalábbis most így nem jut eszembe semmi így, hogy még nincs nálam a pici. :) Tényleg nagyon várom már, hogy nálam legyen! Honnét írtok egyébként? :)Erzsike [ 2014-05-16 10:48 ]

Szia Mindenki!
Kicsit lemaradtam az utóbbi időben, kissé összecsaptak a fejem felett a hullámok.
Megpróbálok sorban néhány kérdésre reagálni.
- A párizsi nem jó a kiskutyáknak, mert tele van tartósítószerrel és adalékkal, ráadásul túl puha nem tesz jót a foguknak, muszáj sokat rágniuk. Ezért érdemes fogerősítő, ehető rágót venni. Én marhabőr tekerccsel kezdtem és már legalább fél éve ugyan azt rágja. Kő kemény, de ehető. Imádja.
- Célszerű a pelenkához pelenkatartót is venni, mert így biztosan nem fog aláfolyni a pisi és könnyebb tisztítani.
- Nagyon praktikus a bújózsák, főleg esős időben amikor megázik a szőre és nem akarod mindig hajszárítózni. Fürdés után is nagyon célszerű. Az én kutyám nagyokat alszik benne és ott szárad meg teljesen.
- Ha kocsival fogod hordani mindenképpen kell egy kényelmes szállítódoboz amiben biztonságosan viheted egyedül is. Orvoshoz is abban jobb vinni addig amíg nem kapja meg az összes oltást és nem lehet az utcán lerakni.
- A szeme környékét bórvizes vattával kell minden nap áttörölni. Sajnos így is bebarnul egy kicsit a szőre.
- A jorky eléggé vehemens kiskutya és kicsit harciasak. Semmiképpen nem jó egyedül hagyni őket, csak akkor, ha már teljesen összebarátkoztak és biztosan jól kijönnek egymással. Az enyém most 11 hónapos, de összesen két kutyát hajlandó elfogadni a környéken. Mindet megugatja és nem is akar velük játszani. Sőt ha közel jönnek morog rájuk. Ez a fajta inkább az embereket szereti.
- Kezdetben a pici kutyánál nem szabad az ennivalóval kísérletezni. Borzasztó kényes a gyomruk és nagyon könnyen hánynak. Maradj a már megszokott tápnál.
- Kb. 4 hónapos koráig nem kell kozmetikushoz vinni. Nem nő még olyan gyorsan a szőre. Én most már havonta viszem, de csak igazításra és egy kicsi kurtításra. Nem akarom, hogy a szőre földig érjen. Így is éppen elég gond a kifésülése és tisztán tartása. Főleg a hasa alján és a lábain vágatom, ja és persze a szem körül.

Ha van bárkinek kérdése csak nyugodtan. Én is így kezdtem.Dóri [ 2014-05-15 17:50 ]

Nikoll!

Akkor jó, még egyenlőre nem fürdetem, bár tulajdonképpen Pamacs a lakásban is képes arra, hogy piszkos legyen :D
Belemászik az ennivalójába, a vizébe.. meg amibe csak lehet.
Milyen szert használsz a szeme környékére?

Livi!

Én mielőtt elhoztam Pamacsot még nem vettem meg mindent. Ismerőstől van, tehát azt már tudtam, hogy mit evett ott, így előtte való nap mikor hoztam vettem abból a tápból amit ott kapott. Mára már próbálkozunk mással is nem csak azzal.
( Imádja a párizsit azt már kiderítettem :D )

Aztán ott voltak még a játékai körülbelül 3-4 db azóta egy kosárral van :D
Pórázt és hámot a mai napig nem szereztem be, tekintve hogy még nem megyünk sehová amíg nincsenek oltások.
PELENKA! Azt mindenképp. Jó ha már az első naptól ahhoz van szokva (szerintem) bár Pamacs még nem mindig megy rá.
Van már samponja (kölyökkutyáknak való persze)
És természetesen fekhely.
Ezek voltak nálam az első alapdarabok.Nikoll200 [ 2014-05-15 12:24 ]

Szia Livi!

Igen nagyon imádnivalóak :)
én nagyon sok mindent vettem neki mielött jött..vegyél neki még pelenkát, amit lelehet teriteni a földre, addig amig nem lesz szobatiszta..póráz, bár azt megvehete késöbb is..én mindent egyszerre vettem meg neki...sampon,szemkörnyékére ilyen szert hog ne legyen barna a szöre, vettem neki jutalomfalatokat is, tápot, fésüt, nagyjábol ennyi :) a szöre az sztem nem nö gyorsan, legalabbis Sziszinek nem, csak a szeménél, de azt le szoktam neki vágni..denagyon ovatosan kell, és ha lehet 2 ember csinálja, nehogy megsérüljön a kis szeme.egyébként nem nö olyan gyorsan sztem...Sziszit is ha vinnem akkor csak egy kis igazitasra vinnem , mert nem nagy a szöre..igen akitöl veszed el kell mondania a dolgokat, mit evett idáig, mert ugyanazt kelll neki adnod mikor elhozod, és fokozatosan hozzászoktatni az ujhozLivi [ 2014-05-15 11:58 ]

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok! :)
Fiú kutyus lesz, és egyenlőre az Aszti név tetszik. :) Alig várom már h meglegyen!! Főleg azért is m amiket írtok róluk..imádnivaló kutyusok lehetnek. :)) Amúgy pici korukban gyorsan nől a szőrük? Mármint úgy értem h ugye irtátok h 3 hónapos korig nem igen lehet kozmiba vinni, annyi idő alatt nem nő meg olyan hosszúra igaz? :) És mik azok a dolgok amiket be kell szereznem mire jön a pici?:) (tényleg olyan mintha egy gyerek lenne :) Ágy, játékok, etető tál, itató tál..van még valami? :) Gondolom akitől vesszük, ő elmond majd mindent ugye? :)Nikoll200 [ 2014-05-14 22:12 ]

zia Dori!
mivel nekem a kutyusom sokaig beteg volt igy mindenen kesobb esett at..mar 4 honapos de meg csak most kapta meg a masodik oltasat...rn kb 3 honapos koraban furdettem meg eloszor kozmetikusnal meg nem voltunk, most 4 honapos...de azt mondjak h csak az oltasok utan lehet vinni...a cipofuzo nalunk is menö:-D nalunk rengeteg kabel van megcsak el sem tudom rejteni de meg soha nem ragta meg, megse probalta..egyedul s telefontoltot ragta meg de mikor eszrevettem, raszoltam es azota nem rágja:-) Sziszi ö még a viragot ragja de szrrencsere az a virag nem mrrgezo.Dóri [ 2014-05-14 21:14 ]

Szia Nikoll!

A játékmennyiséggel nincs gond, egy egész kosár van neki, bár a fele nem is érdekli még :)
Most a papucs meg a cipőfűző a menő nála, de szerencsére a kábelekhez nem nyúl, ha meg itthon hagyom a szobába csukom be szegényt, mert ott nincsenek ilyenek csak a játékai.

Egyébként Ti mikor fürdettétek illetve vittétek el először kozmetikushoz a kutyusokat?Nikoll200 [ 2014-05-14 19:46 ]

Szia Dóri!

Örülök hogy helyrejött a füle Pamacsnak :) az én kiskutyim soha nem rongált meg semmit, még egy papucsot sem, sztem Pamacs sem fog,nagyon értelmesek, és ha van neki sokjátéka akkor azzal elvan..bár sztem Sziszi ö alszik mikor nem vagyunk itthon,mert mikor hazajövök akkorugyanugy vannak ajátékai ahogy reggel hagyta:)Dóri [ 2014-05-14 19:20 ]

Sziasztok!

Erzsike! Pamacs füle meggyógyult, napi egyszer kamilláztam neki kívül (nem mertem belül is nehogy belemenjen a fülébe, mert elég izgága amúgy is, nem marad meg 5 percre sem.) Belül magától helyre jött.

Szia Livi!

Csatlakozom Nikollhoz, okos és ragaszkodó fajta:) Nálam egy lassan 9 hetes fiúcska van (Pamacs) én is dolgozom reggel 8-tól délután 4-ig. Szomszédomat kértem meg, hogy nézzen rá párszor, de hamar megszokta, hogy egyedül van. Lassan 1 hete van nálam és már egyáltalán nem zavarja, ha itthon hagyom napközben és nem szed szét semmit sem (egyenlőre) :)

Rossz fiú az tény, de hát melyik kiskutya nem az? :)

Nikoll200 [ 2014-05-14 14:13 ]

Szia Livi!

Nagyon örülö,hogy ezt a fajta kiskutyát valasztottad :)
hihetetlenül aranyos, ragaszkodó és nagyon okos :)
az egyedüllétethamar meg fogja szokni, nálunk és szépen elvan magába, mig nem vagyunk ottho, bár kicsit sir mikor elmegyünk,viszont mikor hazaérünk akkor nem hagy béken játszani kell vele :D
6 hetes korába még ne hozd el, akkor még szüksége van a mamájára..én is a 9. héten hoztam el, addigra már elég erös..
és kislányod lesz vagy kisfiad? :D Nekem kislány van, de néha felér egy rossz fiuval :) és mi lesz a neve?
Tisztára olyan intha egy gyerekröl beszélnénk :) de majd megkátod hogy olyan is,mint egy kisbaba:)
Ha van kérdésed nyugodtan irj, vagy ha csak beszélgetni szeretnél rola :)

Szi Erzsike!

Képzeld már egy fél nap lassan eltelik, és még nem pisilt a lakásba, kivittem és ott végezte a dolgát :)csakaz a baj, hogy ezt csak akkor tudom megcsinani ha szabadnapos vagyok..ha dolgozom, addig nem birja ki..kb 3 oranként le kellvinni...
2 hét mulva jön egyik bnöm hozzánk a kiskutyájával,aki egy yorki, és fiatalabb sziszinél pár héttel, és kisfiú..Afgodom, hogy nem fognak majd jol kijönni..Sziszi jol nevelt szófogado kutyus, soha nem csinal olyat amit nem szabad, ha meg igen, rászolok és abbahagyja..viszont bnöm kutyája nagyon rossz, állandoan harap, meg szofogadatlan, félek h majd sziszit is beleviszi a rosszba, vagy hogy majd bántani fogja..ugyanis itt is alszanak addig amig barátnöm nem tud albérletet kivenni..és ha egyedül hagyju öket itthon, félekh kárt csinálnak,vh bántani fogja Sziszit..vagy a kiskutyák csak játszanak egymással?
Nem i tudom..Sziszi még csk egy kiskuty´val került közelebbi kontaktusba, aki jol meg is ugatta meg morogta, de Sziszi nagyon baratsagos volt vele, és a végére egész jol kijöttek..
Livi [ 2014-05-14 13:29 ]

Sziasztok!

Kezdő kutyatulajdonos leszek nem sokára! Pár napja születtek meg a pici Máltai kutyusok (ismerőstől lesz), úgyhogy még legalább 6-8 hét mire hozzám kerül. Már nagyon várom. Végigolvastam ezt a fórumot és sok mindent megtudtam. :) Panel lakásban élünk párommal. És sajnos fent áll nálunk is, hogy reggel 8-kor eljövünk otthonról és délután 5-kor érünk haza. Egy helyen dolgozunk. Természetesen úgy tervezem, hogy amikor jön, veszek ki szabadságot, hogy megismerjük egymást, illetve megszokja a környezetet. Napközben meg unokahúgaimat fogom megkérni, hogy nézzenek rá,legyenek vele picit. (12, 15 évesek) Mert az sem jó, ha egész nap vele lesznek amíg nem vagyok, mert akkor ahhoz fog hozzászokni a kutyus. Szeretném fokozatosan hozzászoktatni az egyedülléthez. (ahogy ezt lejjebb is olvastam tőletek) Remélem számíthatok a segítségetekre a későbbiekben itt a fórumon, ha bármi kérdésem lenne! Előre is köszönöm! :)Nikoll200 [ 2014-05-13 08:01 ]

Szia Erzsike!
ensem nagyon ertem de azt mondta az orvos hogy ha teli van a buzmirigy nafgyon akkor az fajni is tud es kellemetlen neki illetve zavaró, azert ment olyan furcsán, az összecsuklas meg valoszinu azert volt mert hirtelen kelt fel mikor meghallotta h jovok es meg felig aludt nem tert meg vissza az ero:-) a remeges nem a buzmirigytol van...valoszinu h megevett valami rosszat..szokasa h aa virag levelet eszi ami a nappaliba van de utanaolvastam es a levele meg a szara nem mergezo csak a zermese meg a leggyokerei..biztos h vm ilyesmi lehetett mert csak egy nap csinalta ezt azota semmi baja nincs..a buzmirigy kinyomasa utan lese lehet löni allandoqn szaladgal ugral...a hanyas meg sztem a taptol volt..nem ragta meg rendesen mert lattam.h egesz szemeket hanyt ki..Erzsike [ 2014-05-12 17:36 ]

Stzia Nikoll!
Ez nekem magas!!! A bűzmirigy egy teljesen normális dolog. Arra szolgál, hogy a végbélbe ürülve segítse síkosabbá tenni a székletet, tehát ne legyen székrekedése és könnyen menjen a dolog. Normális esetben nem is szabad kinyomni. Az orvost kértem hogy nyomja ki de azt mondta, hogy csak akkor, ha húzza a földön a fenekét. Ilyet még soha nem hallottam, hogy attól csuklik össze a hátsó lába és azért nem tud menni és remeg. Falun a házőrző kutyáknak soha nem nyomják ki a bűzmirigyét és nincs semmi bajuk.
Azért örülök, hogy már jól van. Sajnos úgy látom sokat kell még aggódnod miatta. Remélem mielőbb teljesen rendbe jön.
Én már csak azon mérgelődök, hogy kirágta a függöny sarkát és a takaróm rojtját. Amikor összeszidtam egy kukkot sem értett belőle és kérte, hogy vegyem ölbe. Na ennyit a fegyelmezésről.Nikoll200 [ 2014-05-12 12:40 ]

Szia Erzsike!
tegnap nagyon megijedtem..mikor hazamentem munkabol szidzi odajott hozzam de nem birt a labara allni..a 2 hatso laba osszecsuklott meg remegett a feje...de azutan helyrejott...elvittuk ma orvoshoz es azt mondta az orvos h azwrt nem tdott normalisan menni mert dugig volt a bűzmirigye es az zavarta de nincs semmi baja..most teljesen meg van őrülve..nagyon jol erzi magat:-)Erzsike [ 2014-05-11 09:31 ]

Szia Nikoll!
Ez nem jó jel. Általában akkor szokott Sophy is hányni, ha valami olyat eszik meg amit nem kéne, mondjuk dióhéjat, vagy csigaházat. Vagy valamit az utcán fölszed. Akkor is hányhat, ha üres a gyomra és a gyomorsav marja. Ha elfogadja az ennivalót akkor ez lehet a problémája. Ha túl gyorsan eszik az is baj. Akkor inkább többször kevesebbet kell neki adni. Egyébként ha elrontotta a gyomrát akkor séta közben válogat a füvek között és legel. Azt szépen kihányja és minden rendben.
A reszketés nem jelent valami jót. Nem hiszem, hogy a hidegtől van. Annyira már nem rossz az idő és már a kinti sétát is megszokta. Szerintem beszélj orvossal, az a legbiztosabb. Láza van? Nézd meg az orrát. Ha meleg és száraz azonnal vidd orvoshoz.Nikoll200 [ 2014-05-11 08:00 ]

Szia Erzsike!
ma.reggel megijedtem.tegnap ejszaka egyszercsak felkelt Sziszi es hanyt de nem sokat csak ey kis tápdarab jott ki belole...ma reggel nem.volt semmi baja kimentunk elvegezni a dolgat, bejottunk majd azt vettem eszre h reszket csak nem tudom hogy most a hidegtol h fázott vagy megint a betegsége...mar maniakusan figyelema mozdulatait ha mar megrezdul minden rosszra gondolok..mivel neki igy indult a beteegsege h remegett..de adtam neki enni azt megette jo etvaggyal, utana mintha elmult vna a remeges de nem tudom..jatszani jatszott..ugy aggodom..Lexy [ 2014-05-10 05:35 ]

Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdeztem, mert reggel fél 6- 6, legkésőbb 7-ig vinném sétálni, és mostanában ilyenkor 8-11 fokok voltak, nem akartam hogy megfázzon, de majd nagyon figyelek a jelekre és meglátjuk :)Dóri [ 2014-05-09 12:29 ]

Erzsike!
Köszönöm a választ. Belül is, kicsit kívül is sebes neki, attól, hogy a testvérei harapdálták neki, gondolom így játszottak..
Kipróbálom a kammilát neki akkor.Remélem elmúlik.
Nikoll200 [ 2014-05-09 10:08 ]

Szia Lexy!

Az én kiskutyám 4 honapos és én mindig ruha nélkül viszem sétálni, korán reggel is..ha fázik azt észre lehet venni mert pl Sziszi olyankor felkéreckedik az ölembe és reszket...de amugy olyankormikor hideg van, nem is szeret kint lenni..elvégzi a dolgát és már szalad is vissza...Erzsike [ 2014-05-09 09:23 ]

Szia Dóri!
A kamillás lemosást megpróbálhatod, de ki kell deríteni mitől sebes a füle. Kívül vagy belül? A körömvirág krémet ne próbáld ki, mert az én kutyám attól olyan szörnyű fülgyulladást kapott, hogy két hétig naponta kellett vinnem állatorvoshoz mire rendbe hozták.

Szia Lexy!
Most már olyan jó idő van, hogy nyugodtan ki lehet vinni sétálni ruha nélkül. Ha nagyon korán reggel viszed és még harmatos a fű, séta után jól törölgesd át, hogy ne fázzon meg. Ha rövid a séta 15 fok felett ruha nélkül is bírja. Ha szeret szaladgálni akkor biztosan nem fázik meg. Egyébként úgy is jelzi, ha fázik, mert reszket.Lexy [ 2014-05-08 20:58 ]

Sziasztok!
Van egy 3 hónapos máltai kiskutyám, és nem találtam olyan információt a neten, hogy milyen minimum hőmérsékleten lehet őt kivinni sétálni ruha nélkül, és mikortól fog már neki (és milyen típusú) kutyaruha kelleni. Nem szeretném, ha megfázna reggelente.
Köszönöm a segítséget! :)Dóri [ 2014-05-08 18:04 ]

Sziasztok!
Pár napja gazdagodott a családunk egy máltai kiskutyussal. Örülök, hogy találtam egy aktív fórumot ami velük foglalkozik, és így meg is ragadnám az alkalmat, hogy segítséget kérjek. Tegnap észrevettem, hogy sebesedik a kiskutyám füle. Megoldás rá? Kamilla tea? Vagy begyógyul magától? Esetleg valami külön erre a célra való kenőcs vagy hasonló? Mivel még csak most érkezett, állatorvoshoz csak a jövőhétre kaptunk időpontot. De szeretnék neki segíteni, bár láthatóan nem viseli meg a dolog.
Köszönöm szépen előre is a választ, és azt, hogy itt lehetek. :)Erzsike [ 2014-05-08 11:56 ]

Szia Nikoll!
Gratulálok!!! Látod szépen javul. Tökéletes kiskutya. Előbb-utóbb a súlya is nőni fog. a nehezén túl vagytok. Egyébként reggel gondoltam rátok és drukkoltam.
A cápafog az amikor az új maradandó fog már kijött, de a tejfog nem esett ki. Ilyenkor két sorban vannak a fogak egymás mögött. Ezt kell az állatorvosnak kihúzni. Ekkor elaltatják, de csak kis időre.
Egyébként a fürdetéssel kapcsolatban igaza van a dokidnak. Esős sáros időben minden séta után "alvázmosást" csinálok Sophynak. Már magától megy a fürdőszobába. De ilyenkor csak langyos tiszta vízzel öblítem le. Samponos mosást én is csak akkor csinálok, amikor borzasztóan összekoszolja magát, de mindenhol. Általában havonta egy-két alkalommal.
Ha napközben mindig a pelusra megy ne izgasd magad. Nagyon hamar megszokja, hogy kinn végezze a dolgát. Még kicsi azért nem bírja reggel csak nehezen visszatartani. Mire 1 éves lesz elfelejted ezeket a problémákat. majd jön más gond, például amikor tüzel.Nikoll200 [ 2014-05-08 10:46 ]

vegeztunk:-) az eredmenye nwm tokeletes de megfelelő..multkor 230 volt, most 182...es megkapta az utolso oltasat..tobb nem.is kell neki.mert mar 18 hetes es nincs ra szuksege :-) 6 het mva megyunk megint..azt mindta amugy az allatorvos h nem kell ahhoz kotni magunkat h egy honapba egyszer furdessuk..ha koszos akkor meg lehet..csak.mondjuk ne 2 napinta:-)Nikoll200 [ 2014-05-08 08:52 ]

Szia Erzsike!
Gondolj ránk, most megyünk az orvoshoz..most nem adtam neki enni , jonak kell lennie az értéknek..ma kapja meg a második oltását:-) tegnap kapott ujfajta tápot es mostmár többet kell neki belőle adni naponta..napi 8 gramm helyett 18 at es a rizst es a turot is lecsökkentették:-)a pisi es a tobbi reggelente kintre sikerul de nagyon kell sietnem vele mindog ma is ugy kaptam fel a pelekarol h ne oda pisiljen hanem kintre..napkozben sajnos mikor nem vagyok otthon akkor pelenkara pisil de amugy kintre ha leviszem..mu az a cápafog?Erzsike [ 2014-05-05 09:27 ]

Szia Nikoll!
Kb. 6 hónapos korban kezdik a fogukat váltani. De szinte alig lehet észrevenni. Legtöbbször le is nyelik. nem lesz semmi baja tőle. Csak arra figyelj majd, hogy ne legyen "cápafoga". Akkor el kell menni az orvoshoz és altatásban kihúzzák a felesleges fogakat. Sophy is így járt, de cseppet sem viselte meg a dolog. Amikor felébredt semmi baja nem volt és a fogak helye sem fájt, mert ugyan úgy rágott, mint előtte.
Nem tudom, hogy a mini máltaik hány kilósak ebben a korban, Sophy 10 hónaposan 2.40 kg., de ezt a súlyt tartja már legalább 3 hónapja. Igaz, hogy mindig keveset evett de a hangulata remek.
Csütörtökön, ha mentek beszéld meg a dokival a súlyát is. Lehet, hogy teljesen normális méretű és súlyú. Ha jó az étvágya és a kedve nem lehet nagyobb baja. A vizsgálat után biztos vagyok benne, hogy megnyugodva fogtok hazamenni.Nikoll200 [ 2014-05-05 07:15 ]

szia Erzsike-!
Mi ujság? hogy van Sophie?
Nálunk is megjelent az örömpisilés..minden nap mikor jövünk haza annyira megörül hogy bepisil, de ö nem csak cseppeket, hanem minth igazabol pisilne..ma is voltunk lent reggel, nagyn siettem, a szemem szinte még nem is volt nyitva..de psiilni sikerült, utána hiába járkalta vele, jöttt vna fel az ölembe, meg szaladt a lépcsöház felé..mihelyst felértünk, már végezte is a nagydolgát..:D
csütörtökön mgyünk az orvoshoz, már nagyon izgulok..a sulya nemnagyon akar fentebb menni 1650 gramm-rol.. pont ma 4 és fél honapos :)a fogait mikor fogja váltani?Erzsike [ 2014-04-30 10:42 ]

Szia Nikoll!
Gratulálok, te ügyesebb vagy, mint én voltam. Borzasztó sokat kínlódtam a szobatisztasággal. Rendszeresen a pelus mellé ment. Rengeteget kellett takarítanom utána. 10 hónap kellett, hogy majdnem úgy viselkedjen, mint egy igazi kutya. Igaz, hogy én rossz időben kezdtem. Ősszel kaptam Sophyt és mire az összes oltást megkapta és kivihettem már jött a tél és utált kimenni.
Fantasztikus a kutyád, hogy ilyen hamar megtanulta.Nikoll200 [ 2014-04-30 07:25 ]

Szia Erzsike!

Képzeld ma reggel sikerült neki kintre végeznie a dolgát :) amikor felkeltem ö még lustálkodott az ágyba, én gyorsan magamra kaptam a ruhát és kitessékeltem az ágyból, és már vittem is : kb 5 perc alatt végzett és jöttünk is vissza :) agyonra dicsértemNikoll200 [ 2014-04-29 22:37 ]

Szia Erzsike!

én nem aggódom, majd eljön annak is az ideje hogy teljesen szobatiszta lesz :) csak kiváncsi voltam, hogy ez kb mennyi idö..ö még olyan kicsi hogy van olyan hogy leviszem, kint pisil, és mikor felérünk akkor megint, de szerencsére a kutyapelenkara..azt szepen megtaulta..ha nem vagyunk itthon akkor is arra megy..Sziszinél is van hogy 2 szer pisil mikor kint vagyok, de csak akkor ha futkározik..a játék végen :) örömpisi az nálunk egyszer volt, mikor a párom hazajött a munkábol annyira örült neki hogy bepisilt..annyira kis ragaszkodo..mindig jön velem mikorfürdök..ott üla kád mellett csendben és várja hogy végezzek :)
Erzsike [ 2014-04-29 09:37 ]

Szia Nikoll!
Sajnos ez még egy darabig így lesz. A reggeli bepisilés tart legtovább. Amíg alszik minden rendben, de ahogy felébred neki is rögtön kell pisilni. De szerintem az emberek is így vannak. Kb. 8-10 hónapos kora között lett Sophy is reggelre szobatiszta. De még most is van olyan, hogy alig érek le a lépcső aljára és már pisil is pont a kapu előtt a járdán. És vedd figyelembe, hogy Sziszi nagyon beteg is volt. Ez is egy kicsit visszafogja a fejlődésben. Végtelen türelem kell hozzá. Én is annak idején sokszor voltam mérges, hogy miért nem tud várni még 2 percet. Engem is nyugtattak, hogy TÜRELEM!!!! Mindig arra gondoltam, hogy a kisbabáknak legalább 2 éves korig pelus kell. Akkor mit várjak egy kiskutyától? Nálam már csak az örömpisi jelent gondot. Ha valakinek nagyon örül odapisil. De ez nem igazi pisilés, csak pöttyintget. De azt is fel kell mosni. Bízom benne, hogy mire felnő erről is le fog szokni. Egyébként ebben is minden kutya más. A házunkban van egy kutyás ismerős. Többször szoktunk együtt sétáltatni. Az övé egy séta alatt 3-4 szer is pisil. Sophy mindig csak egyszer. Nekünk embereknek kell megtanulni a kutyánk viselkedését, ahhoz pedig idő kell és TÜRELEM.Nikoll200 [ 2014-04-29 07:45 ]

Szia Erzsike!
Majd majus 9-én megyünk megint, remélem mimden rendben lesz..Orulok h Sophie jol érezte magát, biztis jol nézett ki kéken:-) mi nemrég jöttünk fwl, kint voltunk de nem pisilt semmit..sajnos mikor reggel kikelek az ágybol neki az az elso h pisiljen..nel tudok elég gyors lenni es utana mikor kivoszem már nem kell neki..meg reggel nem akar kint lenni mert még hűvös van meg vizes a fű..mindig keresi a lépcsőházunkat h be tudjon jönni..napkozbrn nincs baj mert mikor hazajovok munkabol viszem is le egybol es akkor elvegzi a dolgat..de ez a reggel valahogy nem megy:-( hogyan tudnám raszoktatni?vagy várjak es egy ido itan tudni fogja h reggel is lemegyunk es oda kell pisilnie?Erzsike [ 2014-04-27 19:11 ]

Szia Nikoll!
Annyira drukkoltam, hogy jó legyen a vérvétel után az eredmény. De már az is jó hír, hogy hízott 10 dekát. Azt jelenti, hogy a gyógyulás útjára lépett. Nagyon örülök én is ennek az eredménynek. Mikor viszed újból vérvételre? Szerintem alacsonyabb lesz a toxin eredménye. Első pillanattól mondtam így látatlanban is, hogy stramm kiskutya. Az életösztön győzött!!!!!
Nekem is van jó hírem, ma elvittük kirándulni. Dombos erdős, rétes helyeken jártunk és végig nagyon jól bírta, igaz a nyelve kilógott, de póráz nélkül gyönyörűen rohangált. Igaz találkoztunk lovakkal és nagyon megijedt, meg is ugatta őket. Egyébként remekül viselkedett. Csak a többi kutyát utálja és fél tőlük. Szerintem ez már nem fog változni. Beígértem neki egy nagy fürdetést, mert eléggé összekoszolta magát, ja és szétrágott egy kék ceruzát, úgyhogy a pofija és a mancsai sötétkékek. Na ilyen kutyája sincs senkinek. Egyébként jól áll neki a kék szín is.


Zellerke szia!
Bármilyen kérdésed van nyugodtan tedd fel. Mi is egymástól tanulunk. Egyébként a máltai a legaranyosabb kiskutya a világon és csak imádni lehet. Türelemmel mindenre rá lehet szoktatni. Kivéve, hogy a többi kutyát is szeresse.Nikoll200 [ 2014-04-27 15:16 ]

Szia zellerke!

Mi amikor elhoztuk, akkor 2 hétig itthon voltam vele, hogy megszokja a helyet..1 hét után fokozatosan szoktattuk ahhoz hogy néha azért egyedül kell hogylegyen..elöször 5 percre mentem el, levittem a szemetet, és amikor visszajöttem, és csend volt,nem nyüszitett akkor benyitottam, és adtam neki egy jutalomfalatot..szépen hozzászokott...Nálunk sajnos hétköznap egyedül kell hogy legyn mert dolgozunk, kivéve amikor szabadnapos vagyok..én reggel 8 tol fél5 ig..a pa´rom 9 vagy 10-töl késö estig..tehát 9-10 töl fél 5ig egyedül van, de nem veszem rajta észre hogy depresszios vagy ilyesmi...és nem csinál itthon semmi kárt mig nem vagyunk itthon..szerintem alszik :) viszont mikor hazajövünk akkor ö van a középpontban,akkor viszont foglalkozni kell vele, hogy elfeledtessük vele az egyedül töltött idöt :) amikor hazajövünk nagyon boldog, már jön az ajto elé mikor meghallja hogy jövök a lépcsöházba :)
Sokan mondják, hogy egy máltai kiskutya annnyira ragaszkodo, hogy nem birja az egyedüllétet, és ezért csak idösebb embereknek, vagy olyan embereknek ajánlják akik otthon vannak és nem dolgoznak..de szerintem ez nem igaz...a ragaszkodás az tuti hogy maximálisan megvan, mert mikor itthon vagyok akkor mindig ottvan a lábam alatt, de amikor nemm vagyunk otthon megérti és szépen várja,hogy hazaérjünk :) ha az elejétöl fogva hozzászoktatod ehhez, megtanitod vele, akkor szerintem nemlesz probléma, de az fontos hogy az elején ott legyél vele minidg..nem szabad hirtelen magára hagyni sok idöre..egyébként jó választás..a vilag legaranyosabb kutyája, ragaszkodó és nagyon tud szeretni..nekem olyan mintha a kisbabám lenne :) ja és nagyon okos is..szeleburdi, de ha rászolok h nem jo dolgot csinál akkor azonnal abbahagyja :) nyugodtan kérdezz még ha van kérdésed..bár én is még csak 4 honapja vagyok kutyatulajdonos, de ha én nem Erzsikebiztosan tud segiteni...Amugy rengeteget tanultam miota ittvan velem


Szia Erzsike!

Hát nem tudtunk meg sok mindent..voltunk orvosnál, vettek töle vért, de az én hibám miatt nem lett jo az eredmény, meg kell majd ismételni...ugyanis mielött mentünk, adtam neki enni, és mint utolag kiderült h elötte nem szabad neki enniadni 12 oráig mert ezek a toxinokminden egyes kutyában megnönek mihelyst enni kapnak...szoval Sissynek ugyanannyi volt a toxinja mint multkorde megint hizott 100 grammot :) és azt mondta az orvos hogy nagyon jol néz ki..
megvolt az elsö hosszabb utja..elmentünka a párom szüleihez, és ott is aludtunk..ésngyon jol viselkedett :) pisilni azért bepisilt :D volt ott egy ngyobb kutya is, játszani akart Sissyvel, de nem érzékelte hogy milyen picike, kicsit durva vlt vele, igy Sissy félt is töle..szóval amikor kimentünk pisilni akkor kikellett menni a ház elé, ha másikkutya ne jöjjjön oda :) mondjuk még csak most szokja a kuták közelségét hiszen idáig egy kutyával sem volt kontaktja ..zellerke [ 2014-04-26 19:13 ]

Jajj, de jó, hogy találtam ezt a fórumot! Nem haragszotok,ha pár kérdés erejéig becsatlakozom hozzátok?
Nagyon megtetszett a máltai kiskutya, de nekem csak addig volt jkutyám,,amig a gyerekek kicsik voltak, addig is skót juhász, szegény egész gyermekkorukat végigkisérte, de mire felnőttek, elpusztult szegény.......
A gyerekek már kirepültek, én elég sokat vagyok egyedül, de még dolgozom, gondoljátok, hogy a kiskutya kibirná egyedül a lakásban?
Ti ezt hogy intézitek?Erzsike [ 2014-04-22 10:04 ]

Szia Nikoll!
Na most már értem, hogy megy nálatok ez az egész. Én csak sima állatorvoshoz viszem, mert szerencsére még eddig nem volt komoly baja és nem kellett kórházba vagy klinikára vinni.
Remélem egyre jobbak lesznek az eredményei és jövő ilyenkor már el is felejted, hogy valaha is beteg volt szegényke. Valóban sok türelem, idő és szeretet kell, hogy ezt végig csináld. De olyan hálásak tudnak lenni. Én még ilyen feltétel nélküli szeretetet soha senkitől nem kaptam.Nikoll200 [ 2014-04-19 12:22 ]

Kellemes Húsvéti Ünnpeket Kivánok viszont :)Nikoll200 [ 2014-04-19 12:21 ]

szia Erzsike!

A vitaminokat azt a tápjába belekeverik neki.azért csinálják neki külön személyreszabottan.mielött elkezdték neki csinálni azelött az orvos felhivta azt a központot ahol készitik a kutyatápokat kifejezettem beteg kutyusoknak..és az orvos elmondta nekik h sziszinek milyen vitaminokra van szüksége, miböl mennyitrakjanak bele..és nekünk minden héten fel kell hivnunk a központot és meg kell rendelnünk neki a tápot..egy ideig ezt a tápot kell ennie rizzsel, és mikormár ugy látja az orvos hogy jók az értékei, akkor változtatnak a táp összetevöin..ez egy hosszadalmas folyamat...Sziszit nem konkrétan egy orvos kezeli, mert ez állatklinika ahova szoktuk vinni..nagyrészt a mütöorvosával szoktunk értekezni, de még ezenkivül van egy orvos, aki foglalkozik vele..én megbizom bennük, hiszen ök mentették meg az életét :)Erzsike [ 2014-04-19 09:48 ]

Szia Nikoll!
Hát én is borzasztóan unnám a napi rizst enni. Szegényke nem csoda ha étvágytalan és nem is hízik. Ennyire szigorú diétát még embereknél sem hallottam. Most majd lehet, hogy fennáll az egyoldalú táplálkozás veszélye. A vitaminjait hogyan kapja meg? Esetleg próbálj meg egy másik orvost is kifaggatni. Nem tudom mennyire bízol az orvosodban. Azt hiszem én még az elején írtam, hogy legalább 4-5 orvosnál voltam mire kikötöttem a mostaninál. Nálam kell a bizalom is. Még a kozmetikusát is úgy keresgettem, hogy ki volt a szimpatikus.
Na itt nálunk csodás idő van. Süt a nap, meleg is van és kék az ég. Én nem bánnám, ha már végre esne az eső, mert az egész kertem kiszárad. Tegnap délután volt pár csepp, de csak arra volt jó, hogy Sophynak alvázat kellet mosni.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok és jó eredményeket a jövő héten.Nikoll200 [ 2014-04-18 22:24 ]

Szia Erzsike!

Hát nem tudom, az a bajhogy én nem merek neki semmi mást adni mert nagyon féltem, de ha megyünk legközelebb az orvoshoz mindenképp rákérdezek hogy esetleg valami mást nem e lehetne neki adni, mert egyemmeg mikor viszem neki az adagjat olyan boldogan szalad, és mikor megtudja hogy ezrizs akkor eszik belöle egy pár falatot és otthagyja..hát ö mini máltai lenne, de nem az a nagyon mini,anyomott orru..az anyukája elvileg mini,az apukája normál méretü..persze mindenkinek a sajátja a legtökéletesebb:) annyira a szivemhez nött már hogy soha nem adnám odasenkinek semmi pénzért..itt nálunk ma nagyon rossz idö volt..jégesö esett vihar volt..egesz nap szakadt az esö, nem is voltunk kint sajnos..remelem holnp már jobb idö lesz, és szaladgálhat egyet..Erzsike [ 2014-04-18 20:59 ]

Szia Nikoll!
Szerintem a túróban is sok fehérje van. És ha túrót ehet akkor sajtot is. A gyümölcsben nincs fehérje, akkor miért nem kaphat. Legalább egy-egy falatot próbaképpen. Nagyon sajnálom szegénykét. Teljesen átérzem az aggodalmadat. Én is borzasztóan féltem Sophyt. Szerencsére stramm kiskutya. Nagyon érzi a tavaszt. Állandóan a plüss tigrisét "lovagolja". Még mindig jobb, mintha a lábamon csinálná. Pedig most nem is tüzel és a fiú kutyák nem is foglalkoznak vele.
Egyébként a tied mini fajta? Az enyém normál méretű, nem az a kifejezetten extra mini. A kozmetikusa mesélte, hogy visznek hozzá egy mini máltait és az sokkal kisebb mint Sophy. Úgy tűnik, hogy már nem nagyon nő és ezt a súlyt is tartja. De szerintem most már akármekkora lesz én akkor is szeretem és nekem ő a tökéletes.Nikoll200 [ 2014-04-18 16:51 ]

Szia Erzsike!
9 hetesen hoztuk el amikor elvileg már el.lehet választani akkor egy kilo volt es azt mondta az orvos hogy az tokeletes..sissy nem attol.ilyen picike mert nem kapott eleg tejet az anyukajatol hanem mert a mutet ztan lefogyott sőt előtte se nagyon evett mert a tapba amit evett feherje volt es ugye a feherje muatt termelodott benne z a sok tixin amit a maja nem tudott lebontani..a kis szervezete erezte ezt ees azert nem nagyin evett..Persze ha egeszseges lenne akkor ense mericskelnem neki a kajat..de sajnos ő csqkis kizarolag azt a tápot eheti amit adott neku az orvos es abbol is napinta csak 7 grammot..mivel ez a 7 gramm nagyon keves ezert ki.kell potolni olyan kajaval ami nem tartalmaz feherjet vagy nagyin minimalisat..ezert kell neki rizst adni 40%os turoval...a turo azert kell mert abba van ugye zsir es attol remelhetoleg hizik majd...es ezt sajnos nagyon sokaig igy kell csinalni mire teljesen helyrejon...azt mondta az orvos hogy talan ha nagyobb leaz akkor ehet majd normalis kutyatapot...most fokozatosan kell a majat hozzaszoktatni ahhoz hoy dolgozzon es nem ehet akármit..pedig neha enis ugy adnek neki finomsagokat..meg jutifalatot se ehet mert abba is van fehérje:-(
En azert belul érzem.hogy nem lesz semmi baj.Erzsike [ 2014-04-18 15:46 ]

Szia Nikoll!
Nagyon picike Sissy.Tényleg fel kell hizlalni, hogy erősebb legyen és megbirkózzon a betegséggel Sophi 2,40 kg-os most 10 hónaposan. De ezt a súlyt tartja már jó ideje. Én soha nem mértem a kajáját. Annyit eszik amennyi jólesik neki. Többször is előfordul, hogy egyszerűen kihagyja valamelyik étkezést. Semmi gond, legközelebb többet eszik. Lehet, hogy Sissyt túl korán választották el a mamájától és nem kapott elég tejet a fejlődéséhez. Én akkor is bízom benne, hogy teljesen fel fog épülni. Ne gondolj a legrosszabbra. Nem kell még egyszer műteni.
Arról viszont hallottam és tudok nálunk a családban, hogy a csirkés táptól és a csirkehústól allergiás lett a kutya, vakarózott és nagyon hullott a szőre. Amióta nem kap csirkés tápot megszűnt a gond. Én soha nem adtam még Sophynak. A legjobb a halas táp, annak nincs ilyen mellékhatása és keverem bárányossal. Eddig még nem vakarózott.
Ezt a rizs diétát nem egészen értem. Én úgy tudom, hogy a kutyák ragadozók és inkább húson élnek. Persze szeretik a gyümölcsöket és néha füvet is legel, de azt is kiválogatja. Tudja már ilyen kicsinek, hogy melyik tesz neki jót.
Sokat gondolok rátok. Szegény Sissyd ilyen pindurkán ennyi mindenen megy keresztül. Ha lesz valami jó híred a vizsgálat után írj azonnal.
Csak zárójelben, magánvéleményem: biztosan megpróbálnék többet és többfélét adni neki.Nikoll200 [ 2014-04-17 21:20 ]

Szia Ani!
Fogg sincs mitől vakarozhat lehet allergiás vmre..nem a tápjába van valami amit nem bir?nem probaltal neki más milyet adni?en Sissym is mar több mint egy honapja rizsen el meg turon meg kap hozza naponta 7 gramm kutyatapot amit kizarolag neki csinaltak a betegsege miatt..már en unom nemhogy ő:-) minden nap kimericskelni h hany gramm rizs hany gramm turo, kicsit melos:-D am nalunk is volt olyan idoszak amikor vakarozott foleg a fulenel de azt mondta az orvos h az nem baj csak ha mar annyura vakarozik h kihullik a szore..milyen idokozonkent furdeted?nem lehet h száraz nagyon a bőre?

Szia Erzsike!
Hat azert meg nem vagyok teljesen megnyugodva mert még ezutan lesz neki még egy ct és ultrahang es ha nem zarodott be neki teljesen az ér akkor megint műtét..jövőhéten megyunk megint vervetelre nezik a toxint..hat remelem ment lentebb..ma mértük meg masfel kilo:-) azt mondta az orvos h az a cel hogy elerje a 2 kilot...hat nem tudom mikor lesz az az idő.
Sziszi a szennyest szokta elhordani mikor kipakolom a mosogep ele..elviszi a zoknikat a polomat ugy kell utana szaladni:-D a nadragommal ugyanazt csinalja mikor veszen fel elkezdi huzni a veget...meg azt szokta meg csinalni hogy bebujik a takaroja ala es ott hempereg alatta..porog forog:-DAni [ 2014-04-17 20:47 ]

Sziasztok, Nekem is Malteze kutyám van és a neve Samy. Most április 28án lesz 1 éves. Ahogy Erzsi utolsó bejegyzésedet olvasom, elég virgoncka a kutyád :). Ő mennyi idős. Olvastam, h. hullik a szőre. Nálunk még eddig nem volt szőr hullás hál istennek. Én minden nap fésülöm a szőrét, mert különben elég csomós lenne. Nálunk más bajok vannak, amire eddig nem igazán jöttek rá az orvosok. Ami még nehezíti a dolgot, h. mi Görögországban élünk és csak tavasszal és októberben látogatunk haza pár hétre. Nos nálunk a vakarózás az ami gondot okoz és közben egy helyen a szőre is szépen lassan meg kopott, majd folt keletkezett. Pont akkor mentünk haza, így otthon bőrkaparékot és vért vettek, de ezek eredménye nem mutatott ki semmit. Ahol nem volt szőre, azt mondták majd magától ki fog nőni. Most április van és még mindig semmi, igaz most vmi krémmel kenegetem, amit egy aranyos dokibácsi ajánlott. Ma ért véget a terápiája. Kapott kortizon alapú tablettát és rízs és csirkemellet kellett adnom neki 16 napon keresztül és még utána is pár napig. Néznem kell, vakarózik e vagy sem. Nem tudjuk még mi lehet az oka. Étel vagy vmi növényre érzékeny. Ti tapasztaltatok ilyen vakarózási tünetet?Erzsike [ 2014-04-17 15:20 ]

Szia Nikoll!
Hát itt sajnos nem süt a nap. Olyan hideg van és olyan ronda szél, hogy nincs kedvem még az orromat se kidugni a lakásból. Most nagy szerencse, hogy Sophy nem szeret sétálni. 5 perc és rohanunk vissza. Még tiszta, de ha elered az eső jöhet az "alvázmosás". Neki is nagyon hullik most a szőre, pedig azt mondták, hogy a máltainak nem hullik ki a szőre, csak ki lehet fésülni. Na én nem győzöm a ruhákról, főleg a zoknikról mosás után leszedni. Kétnaponta muszáj porszívózni mert mindenhol szőr röpköd a lakásban. Még szerencse, hogy 10 perc alatt készen vagyok. Egyébként imádja a nadrágom szárát, főleg amikor le- vagy felveszem. Azt hiszi játszom és elkapja és rángatja. Mindig attól félek, hogy egyszer elesek. De erről le fogom szoktatni. A szárítóról leesett ruhát is ellopja és elrohan vele. Úgy kell kiédesgetni jutifalattal a fogai közül.
Képet sajnos nem tudok küldeni, mert nem fényképezek, nincs is gépem.
Remélem Sziszi teljesen rendben van. Meggyógyult és te is megnyugodtál.Nikoll200 [ 2014-04-17 11:40 ]

szia Erzsike!

Mi ujság? hogy van Sophie? tiszta még? :D
Mi Sissyvel most voltunk lent sétálni, olyan szép idö van, süt a nap, és ö imád lent lenni..van neki egy csomó játéka de neki mindig az kell ami nem az övé :D most pl a száriton lognak a ruhák, és a nadrág szárán levö madzagot huzza :D
te milyen idöközönként takaritassz utána? Sissynek most ugy hullik a szöre, mindenhol az van..ha kiteregetek, rászáll a ruhákra a ször..minden nap leetne porszivozni, de éncsak 2 naponta szoktam...
Egyébként annyira kiváncsi lennék Sophira..nem tudnál e-mailen küldeniegypár képet rola?Erzsike [ 2014-04-14 11:04 ]

Szia Nikoll!
Nekem is azt mondták elég havonta fürdetni, de minden teleknap után borzasztóan néz ki és vakaródzik a homoktól. Ma fürdettem, hát csodás lett. De minimum 2 óra, mire mindennel készen vagyok. Ha viszont itthon sétál az utcán tényleg fekete a lába és sima vízzel nem lehet lemosni. Jobb ha esik az eső, mert a latyak lejön simán langyos vízzel is. Akkor van csak probléma, ha szimpatikus emberrel találkozunk vagy gyerekkel. Akkor hanyatt vágja magát az utcán a piszokban és simogatni kell a hasát. Ezért talán jobb is, hogy csak pár percet vagyunk kinn.
Vigyázz a kupakokkal, főleg ha rágja. Egészen pici darabot is lenyelhet és probléma lehet belőle. Inkább vegyél neki kutya rágókát. Kemény bőrből van és tulajdonképpen ehető is, ha el bírja rágni, semmi baja nem lesz tőle.
Amikor az a másik kutya megkergette először csak kiabáltan utána és hívtam vissza, se szegény olyan pánikban volt, hogy nem is hallotta. Akkor kezdtem el rohanni, hogy elkapjam mielőtt a forgalmas utcára kiér. Na másnap amikor lementünk és meglátott egy kutyát behúzta fülét farkát, bújt a lábamhoz és húzott haza. Csak itthon és a telken nagyszájú. Ott minden szomszédot rendre utasít. Már kezdem elfogadni, hogy ő ilyen. Nem egy harcikutya az biztos. Igazi öleb.
A rendszeres levitellel meg fogja szokni, hogy reggel ne pisiljen be. Várj amíg legalább 8 hónapos lesz. Akkor már általában szobatiszták. Hallottam egy éves kiskutyáról aki még mindig bepisil néha. Elsőre nekünk sem sikerült. Lényeges, hogy mindig ugyan abban az időben vidd le. Ja és olyankor agyon kell dicsérni és én még jutifalatot is adtam neki, ha sikerült. Az biztos, hogy sok türelem kell hozzájuk. Én eléggé türelmetlen voltam vele az elején, de rájöttem csak idő kérdése és sok mindent megtanul. Nem idomítom, nem akarom, hogy produkálja magát. Csak imádom és úgy jó ahogy van.Nikoll200 [ 2014-04-13 20:53 ]

Szia Erzsike!

En nem nagyon tudok meg nyilatkozni, de szerintem én késöbb egy honapba egyszer fogok...bár..az orvos azt mondta hogy nyugodtan kivihetem sétáltatni, mert nem lesz semmi baja, itt nem olyan mint otthon, jobban figyelnek a dolgokra, csak ne talalkozzon mas kutyákkal..amikor vittük az orvsohoz, leraktam h jöjjön a saját lábán, hát kb 10 percet ment, de korom fekete lett a lába, még a kabátomat is úgy összekente, lehetett kimosni..lábmosás az ilyenkor feltétlen van, meg minden séta után megtörlöm neki popsitörlövel..biztos ami biztos..csodák csodájára az utcán nem "porszivozik"..figyelek rá nagyon h ne nyaljon meg és n egyen meg swmmit..de nem is akar..csak szimatol, szagolgatja a virágokat, meg imád futni a nagy fübe :) hálistennek már az elsö perctöl kezdve szeret sétálni..bár van egy szokása..mindog a hátam mögött jön, és mikor hátranézek h jön e akkor mindig leül, és nem jön tovább :)a legelsö sétájanal os igy volt..kb méterenként leült...nem tuom Sziszi hogy viszonyulna más kutyákhoz..én már ha közeedik egy kutya veszemis fel..nem azért, h ne barátkozzon, csak még nem talalkozhat más kutyákkal..az elsö perctöl kezdve szépen elvégzi kis dolgát nagy dolgát..viszont én nem viszem le olyan sürün még..reggelente meg nem is tudnám olya gyrsan mert mikor felkel, azonnal pisil..le se érnék vele, mig felöltözök stb..Szegény Sophie, én tuti szivrohamot kaptam vna, jön egy másik kutya is szabadon, ráadásul aztán az utca felé szalad...nm is tudom ilyenkor mi a jo megoldás..ha szaladsz utána vagy ha nem..mert ha szaladsz utána azt hiszi h játszani akarsz és nem áll meg..mostanában a zoknira van rákattanva..én nem tudom hogyan, de ma is találtam vagy 3 gomboc zoknit 3 különbözö sarokban..de nem rágja meg meg semmi csak odaviszi :Daz ágya az tele van mindennel..odahord mindent..játék, zokni, üditöitalos kupak..kupakkal is szokott játszani, persze nem azzal a kicsikével, hanem az a nagy kupak..azt rágja meg ahogy csuszik a földön szalad utána..haláli :) tegnap megkapta az elsö oltását is..azt mondta az orvos h kicsit bágyadt lesz és aludni fog...ahhoz képest még este is pörgött :DErzsike [ 2014-04-13 17:21 ]

Sziasztok!
Milyen gyakran fürdettek? Ma is kinn voltam vele a telken és olyan, mint egy gazdátlan kóbor eb. Tiszta kosz és homok.Erzsike [ 2014-04-12 11:19 ]

Szia Nikoll!
Sophy is imád játszani. Vissza is hozza az eldobott játékot de nem adja oda, csak húzogatni kell a szájából. Közben morog, mint egy nagy és rángatja. Ez a kedvenc szórakozása. Néha csak felkapja valamelyik plüss állatot és rázza "mint Floki a lábtörlőt" Ismered ezt a mondást?
Tegnap nagyon megijedt szegénykém. Úgy is utál sétálni, de gondoltam egy kicsit a parkban elengedem, hadd futkározzon szabadon. Jött egy kis termetű kutya, szintén szabadon és odarohant hozzá. Szegénykém szó szerint visítva menekült, sajnos pont az utca felé, ahol autók is járnak. Én rohantam utána és hívogattam, de olyan pánikban volt, hogy se látott se hallott. A sarok előtt sikerült elkapnom. Fölvettem, de úgy vert a kis szíve, hogy megsajnáltam. Az esti sétánál, ha meglátott egy másik kutyát már húzta be a farkát és bújt a lábamhoz. Egyre kevésbé akar sétálni. Holnap lehet, hogy kiviszem a telekre, attól függ milyen idő lesz. Ott nem fél, ő az úr a háznál, mindenkit a szomszédban helyretesz, megugat. Ott talán kicsit megnyugszik és kirohangálja magát.
A papucsodra vigyázz. Én is így kezdtem. Először csak ráfeküdt, hogy érezze a szagom, így biztonságban érezte magát. A végén szépen szétrágta, újat kellett vennem.Nikoll200 [ 2014-04-11 11:44 ]

Szia Erzsike!
A betegsége elott meg sziszi is sokat aludt:-) most meg..neki van kis labdaja..azt szoktam neki egyik szobábol a masikba guritani..meg az orrával szokta gurigatni..regebben jutalimfalatot tettem a labdaba mert van rajta egy kis lyuk direkt erre..addig gurigatta mif ki nem esett belole a jutifalat:-D mostmar aztse adhatok neki:-( plüssállata is van..meg vettunk neki egy kis gumiegeret a mutetje utan ami csipog...na azt eldobom neki mindig visszahozza ha meg mar megunta akkor beviszi az ágyába es ragcsalja mikozben csipog..nagyon kellemes azt hallgatni:-D meg a papucsomat is el szokta vinni..nem nezek oda egy pillanatra es mar el is csente..de erdekes hogy nem ragja meg csak elviszi meg beviszi az ágyába..meg a zoknik:-D adtam neki egy regi zoknit azt mindenhova viszi magaval:-DErzsike [ 2014-04-11 08:30 ]

Szia Nikoll!
Örülök, hogy picinyed jobban van. Lehet, hogy ezt a betegségét ki fogja nőni. A legjobb úton halad. Mondtam én, hogy stramm kiskutya. Sophy is bepörög néha, de nem tart nála sokáig. Szeret sokat aludni. 10-20 percet játszi, azután eldől és alszik. Nagyon szereti a húzogatós játékot. Valamelyik plüss állatot elkapja, odahozza hozzám és nekem el kell vennem a szájából, de nem adja. Na akkor morog, rángat, két lábra áll úgy védi a játékot. Ha sikerül elvennem el kell dobni, ő visszahozza és kezdődik elölről. Ez megy egy darabig és aztán egyik pillanatról a másikra kidől és elalszik.
Egyébként már jól van, csak nagyon keveset eszik. Mindig mondom neki, olyan sovány vagy, mint egy gazdátlan kóbor kutya. Az orvos szerint nem baj, nem kell, hogy elhízzon.Erzsike [ 2014-04-11 08:22 ]

Szia Enikő!
Máltai tenyésztő, akitől az én Sophym is van, kiállításra is viszi a kutyáit Gedra Józsefné 1213 Budapest XXI. ker. Bokros u. 6.
Telefonja: 06-30-563-07-17Nikoll200 [ 2014-04-10 21:50 ]

Szia Erzsike!

Örülök hogy jobban van Sophy :) Mi ma voltunk orvosnál, vettek töle vért, szegémkém egész délután aludt..most kezdett el pörögni :) Hát még mindig kétszáz valamennyi az érték, de azt mondta az orvos h valoszinü azért mert pont elötte adtunk neki enni egy fél orával, és ilyenko minden kutyánál fentebb megy, amig le nem bontja a máj..igaz mßeg magas, de azt mondta h ezzel ellehet élni, de természetesen az a cél hogy minél kevesebb legyen..és azt is mondta h ha nem tudná h milyen betegsége volt vagy van akkor azt hinnße h teljesen egészséges.. a te kutyusod is ilyn aktiv? az enyém mindig játszana, fölg este, akkor mint aki megbolondult szaladgál fel alá, morog, ugat..sokszor ugy kell leállitani :DVarga Enikő [ 2014-04-10 13:06 ]

Szia! :D

Hol lehet beszerezni és mennyiért ilyen csodaszép kutyust?

Köszi.Erzsike [ 2014-04-09 15:13 ]

Szia Nikoll!
Szerintem kinn a telken evett meg valamit a kertben, csigahéj, dióhéj vagy valami hasonló. Ma délben már jól evett és azóta nem hagy nyugton folyton játszani kell vele. Úgy tűnik csak egy kis gyomorrontás lehetett. Ez az időjárás is befolyásolhatta. Én is olyan vagyok mint akit agyoncsaptak.
Teljesen érthető, hogy túlaggódod. A helyedben én is félteném nagyon.Nikoll200 [ 2014-04-09 10:26 ]

Szia Erzsike!

Ugy látszik ez az idöszak nem a kutyusok ideje :) tegnap Sziszi is hányt, de ö utána ugyanugy rohangált..nem elronthatta a gyomrát v sokat evett?bár az nem olyan jó ha csakfekszik az ágyába.én már azota hivtam volna fe laz orvost..én sokszor tul aggodom a dolgokat, bar ez valoszinü a betegsége miatt van..ha mase eszik akkor sztem nézesd meg..majd irj hogy mivan..remélem ma már jobban van :)Erzsike [ 2014-04-09 09:21 ]

Sziasztok!
Ma az én Sophym depressziós. Tegnap többször hányt, de csak nyál jött és nem evett. Ma 2-3 szem tápnál többet nem evett és csak fekszik. Most én aggódom. De nem lázas. Fekszik az ágyában és nem is jön mindenhova utánam. Viszont reggel jókedvűen kirohant a házból, elvégezte a dolgát,minden normálisan ment. Szokás szerint már húzott is haza. Nem tudom mi lehet vele.Nikoll200 [ 2014-04-08 07:27 ]

Szia Adrienn!
Na hogy van a kutyus?jobb kedve van?:-)Erzsike [ 2014-04-07 12:19 ]

Sziasztok!
Teljesen átérzem az aggodalmatokat. Én is teljesen pánikba estem amikor hányt és lever volt és nem csinált semmit. Rögtön rohantam vele ügyeletre. Doki szerint bélgyulladás. Gyógyszert kapott és 2 nap múlva kutya baja. Szerintem is jobb orvoshoz vinni, mint várni, hogy majd csak rendbe jön. Azon nem aggódom, ha nem akarja megenni a kaját. Nekem sem esik mindig jól és nem mindig kívánom. Ha egyébként jó a hangulata ne izguljatok. Tegnap séta közben legelte a füvet, vártam hogy hányni fog de semmi. Okosak és tudják mire van szükségük. Az a lényeg, hogy igyanak, könnyen kiszáradhatnak, mert olyan picik.
örülök, hogy minden rendben a varratszedés után. Szépen gyógyul. Az is lehet, hogy kicsit megviselte. Az első fürdetés is elég stresszes. Sőt még később is.
Egyébként én azt tapasztaltam, hogy a telken is maximum 10 percet rohangál és azután csak fekszik. Nem szomorú, nem bánatos, nem levert. Nem túl mozgásigényes. Sokszor felkéredzkedik az ölembe és ott alszik. Szerintem ez nem lustaság. Öleb a szó szoros értelmében. Nekik az a legfontosabb, hogy a gazdi közelében legyenek. Odabújik, simogatni kell és néha egy kis játék. Most is itt fekszik a lábamnál. Fél méteres körzetemben mindig megtalálható.
Ha mégis úgy érzitek valami nem "gömbölyű" inkább vigyétek orvoshoz.Adrienn [ 2014-04-07 09:05 ]

Szia Nikoll!
Semmi gond :) Köszi, kicsit megnyugtató csak rossz így otthonhagyni. Remélem maximum csak elrontotta a gyomrát vagy ilyesmi. KÖszi :)Nikoll200 [ 2014-04-07 07:31 ]

Szia Adrienn!
Ne haragudj rosszul irtam a neved mentsegemre legyen a reggeli rohanas:-) megegyszer ne haragudj!Nikoll200 [ 2014-04-07 07:29 ]

Szia Mariann!
Mi tegnap pont ugyanezert vittuk orvoshpz..nem evett nem jatszott csak ult meg nezett nagy szomoruan..azt mondta az orvos h ne aggodjunk nincs semmi baja kutyaknal is elofordul olyan nap mikor lustak es nincs kedvuk csinalni semmit..azert ha estig nem javul akkpr en elvinnem orvoshoz..inkabb feleslegesen menj mint tul keson..Adrienn [ 2014-04-07 06:57 ]

Sziasztok!
Nagyon aggódok, mert ma reggelre olyan furcsa lett a kiskutyám. Szomorú és nagyon nehezen eszik, tehát a tálba otthagyta de a tenyeremből evett egy kicsit, de nem sokat és soha nem csinált ilyet, máskor pillanatok alatt megette a kajáját.. És szomorú, nem akart játszani reggel csak ült, feküdt a helyén. Viszont mikor levittem akkor elvégezte a dolgát teljesen normálisan, jött ment stb. Mi lehet a gond? Annyira aggódok, mert el kellett jönnünk dolgozni és szegénykém egyedül van otthon. :(Nikoll200 [ 2014-04-06 19:31 ]

szia Erzsike!

Ma is voltunk orvosnál, mert reggel olyan furcsán viselkedett..elkezdett megint remegni, és olyan levert volt..nem is ettemeg a reggeliét..felhivtuk az orvost hogy aggodunk..mondta h vigyük be,..bevittük de azt mondta h vért majd csak szerdan akar venni de nyugodjunk meg nincssemmi baja..lehet h lusta volt csak..mondtuk neki h megeszi a saját ürüléket, lehet attol van rosszul..de azt mondta az orvos h ez a kutyaknal normalis de azertprobaljuk leszoktatni rola..az mondta h ma´r fürdethetjük, szoval ma megtörtént az elsö fürdetés:) az elején félt, ki akart jönni a kádbol de utána megnyugodptt..viszont a száritásnál remegett..de olyn kis szép lett:) meg is bolondult utána, pörgött, ugrált vakarozott :D
Fürdés elött ki is vittük kicsit sétálni..azt mondta az orvos h nyugodtan kivihetjük, nem lesz semmibaja, csak ne talalkozzon mas kutyákkal..arra meg nagyon figyeltem h ne egyen meg semmit..de csodak csodajara semmit nem akart felporszivouni, csak szagolgatta a viragokat, futkározott, olyan szépen jött mellettem egészen addig amigel nem faradt..na utana méterenként leült :) ja és e.söre sikerült neki kint pisilni, kakalni..agyonra dicsértem :)Erzsike [ 2014-04-06 09:34 ]

Szia Nikoll!
Az tényleg jó, hogy már most szoktatod a hajszárítóhoz. A láb és hasa alja mosástól az enyém sem fél, de ha teljesen fürdetem remeg, mint a kocsonya. éppen ma reggel fürdettem, mert tegnap kivittem a telekre és olyan koszos volt, hogy még az ágyát is ki kellett mosni. (mármint a huzatot) Most alszik a bújózsákjában félig megszárítva és ott mindig megnyugszik.
Ha jól emlékszem legalább 2 hónap mire az összes oltást megkapja. Én csak utána vihettem ki sétálni. Feltétlenül írd meg mit mond holnap a doki. Drukkolok.Nikoll200 [ 2014-04-05 18:15 ]

sziasztok

persze addig énsem akartam megfürdetni amig be nem gyógyul a sebe..ha miden jol megy akko jheten megkapja az elsö oltasat :) szegenykem, mar lassan 14 hetes ésmégcsak mostkapja az elsöt :( szerintem az eyém nem fog félni a fürdéstöl..egy parszor mostam már meg a labait vagy a kis hasat a pisitöl és hagyta magát..amikor hajat száritok akkor mindig jön oda, és szoktam ráirányitani, de nem szalad el, áll egy helybe :DErzsike [ 2014-04-04 21:03 ]

Sziasztok!
Ahány ház annyi kutya (és kutyatartási szokás) Előbb-utóbb mindenkinél kialakul, hogy mi a legjobb megoldás. Elméletileg havonta fürdik amikor kozmetikushoz viszem. De ha sáros esős idő van persze gyakrabban kell. Ilyenkor csak a lábait és a hasa alját mosom. A túl sok fürdetés kiszárítja a bőrét és akkor hullik a szőre, mert többet vakarózik.
Nikoll! Szerintem addig ne fürdesd meg amíg teljesen be nem gyógyul a varratok helye. Utcára úgy sem viheted és annyira nem lehet koszos. A fülénél tényleg a sok simogatástól zsírosodik be. Ez legyen most a legkisebb probléma. Én egyébként 3 hónaposan fürdettem először. Igaz csak langyos vízzel és nagyon kevés hígított samponnal. Ha nem feltétlenül muszáj csak a lábait mosom, ja és a pofáját amit mindig összemaszatol séta közben a porszívózással. Egyébként az első fürdetéskor teljesen pánikban volt. Remegett, mint a nyárfalevél. A hajszárító hangjától pedig frászt kapott és elrohant. Elég sok idő kellett, hogy megszokja. Ezért kezdetben fürdés után bújózsákba dugtam és ott száradt meg. Nemsoká 10 hónapos lesz, de még mindig van egy csomó nevelni való rajta. Próbálok következetes lenni, remélem sikerül. Drukkolok, hogy holnap az orvostól csak jó híreket kapjál.Mari [ 2014-04-04 14:30 ]

Sziasztok!

Én már aznap megfürdettem a picurkámat, amikor megkaptam... Nem volt semmi gond vele, viszont nyírni csak fél éves korától lehet. Egészségügyi nyírást ( feneke, talpa, köröm, stb...) kis korától.
Na én biztos nem vagyok egy jó példakép, mert a kutyus köztünk alszik... Én imádom, amikor bújik hozzám. Nem is tudnám elképzelni, hogy külön csucsuljon a kis ágyába. Azt viszont jól írja Erzsike, hogy lábmosás napjába többször van. Én ezért vágattam rövidre a szőrét, meg amúgy is mi kertes házban lakunk, és imád kint futkározni a jó időben.
Tőlem szokott kunyerálni kaját is, és természetesen adok neki... :D
Tehát nálunk azt csinál, amihez éppen kedve van!
Nikoll200 [ 2014-04-04 12:56 ]

Szia Erzsike!
Minden masban enis az vagyok vele..tolem.soha.nem.kunyizik ha epp eszek mert tudja.már az elejétol fogva hogy az nem.az övé..mimdig idoben kap enni halistennek megeszi min.d egy szalig..azután elveszem.elole a talat es azután nem kap csak a kovetkezo idoben..egyedul ezzel az ejszakai alvással vannak gondok de megprobálok nem elgyengulni mert tudom hogy igy nem jo..ma megyunk orvoshoz ellenorzesre..a varrata nagyon szépen helyrejött:-) szerinted mennyi idős korában fürdethetem meg először..nem mi.tha olyan koszos lenne de sajnos ez a műtét meg a labadozas meg minden..mutet kozbe valami ragacsot kentek ra es nehany helyen ilyen ragasztis a szőre..meg azt vettem.eszre hogy a feje mintha kicsit zsiros lenne..gondolom a sok simogatastol:-)Erzsike [ 2014-04-04 12:11 ]

Még egy dolog. Amíg nem mehet ki és csak szobakutya, oké, hogy felengeded az ágyba. De ha kijár sétálni már nem lesz olyan habos-babos. Akkor mit csinálsz vele? Naponta 4 szer nem lehet fürdetni.Erzsike [ 2014-04-04 12:01 ]

Szia Nikoll!
Én nagyon következetes vagyok vele az első pillanattól kezdve. Szigorúan csak az ágyában alszik, soha egy pillanatra sem jöhet fel az én ágyamba. Az ágya a hálószobámban van az enyém mellett a földön. Fürdök és mondom neki, Sophy megyünk aludni. Rohan a helyére és semmi gond vele. Ha TV-t nézek a kanapéra feljöhet de ennyi. Az etetéssel ugyan ilyen következetes vagyok. Szigorúan csak a konyhában a tálkájába kap enni. Még a zöldséget és a gyümölcsöt is. Ha én TV-zés közben bármit eszem, rászólok NEM A TIED ennyi elég, soha nem kunyizik. Egy pillanatig nem volt ezzel problémám. De mondom, első pillanattól így csinálom. Legyél egy kicsit keményebb és szerintem pár nap alatt megtanulja.Nikoll200 [ 2014-04-04 08:13 ]

sziasztok!

Hát ez az ugatás téma..tegnap sziszi ugy viselkedett mint aki ...szaladgált fel alá a lakásban és ugtott..hiába szoltam rá csk folytatta..söt meg annaál jobban ugatott..de csak akkor ilyen ha játszik. és megint rászokott arra hogy este nyüszit mert fel akar jönni az ágyba..lehet ezt én szurtm el, mert ugy szoktam csinálni, hogy amig a páarom nemjön aludni addig sziszi az ágyba alszik velem, de mihelyst jön, leteszem az ágyába..akkor el is alszik, majd kb egy ora mulva arra kelek h nyüszög meg néz rám az ágyábol...lelogatom a kezem, akkor ráfekszik a kezfejemre, és minden rendben alszik tovább..mihelyst kiveszem alola a kezem felkel és megint nyüszit..A pa´rom azt mondta hogy ne figyeljek rá, meg kell tanulnia h este alszik nem sír..de én nem tudom ezt hallgatni..annyira megsajnálom.lyan keservesen tud sirni, és azok a szemek..a ti kutyusotok hol alszik?Erzsike [ 2014-04-03 19:04 ]

Szia Mari!
Szilikonos hajgumit használok, kimondottan kutyáknak készül. Sajnos ez is szétvágja a haját. De ha nem kötöm össze nem lát. Ha meg levágatom nem tudok masnit vagy csatot tenni a hajába. Pedig nagyon jól áll neki. Most megpróbáltam kicsit lazábban összefogni, akkor meg lifeg és folyton rázza a fejét. Nem tudom még mit fogok kitalálni.Mari [ 2014-04-03 08:41 ]

Erzsike!
Még annyi, hogy én most vágattam le a haját, mert ugyan ez a probléma volt. Szegénykémnek már szó szerint foltokban hiányzott a szőr a fejéről. Azt mondta a kozmetikusom, hogy a csurkázástól lett olyan, pedig én olyan anyagos hajgumit használtam az első perctől, mert már az elején figyelmeztettek, hogy a rendes befőttes gumi, meg egyáltalán a sima gumi kiszedi a szőrt...
Mari [ 2014-04-03 08:35 ]

Szia Erzsike!
Szia Nikoll!

Az én picurkám júliusban lesz kettő éves.
Nekünk is voltak mindenféle problémáink, de szerintem minden kutyussal van. Annyi, hogy mi egy ilyen picurkára sokkal jobban oda figyelünk, mint egy olyan ember, akinek kinti kutyája van.
Én meg mondom őszintén, hogy úgy tekintek rá, mintha a gyerekem lenne. Egész nap velem van, csak nagyon ritka esetben hagyom itthon egy pár órára.
Az én kutyum viszont nem egy ugatós fajta! Nagy ritkán szokott magától ugatni, de akkor jelez, hogy valami történik kint. Játék közben direkt szoktam húzni a kis agyát, hogy ugasson egy párat.
Viszont most megint elkezdte a kezemet rágcsálni, meg a nadrágom szárát húzogatni, de lassan erről le kell tennie, mert jön a jó idő, és vele együtt a rövid nadrág!
Egyébként most nagyon jól eszik, egy nap kétszer. Ez bejött nála. Sajnos a házi kajáról nem tudom leszoktatni. Mindig kap egy- két falatot, és utánna szigorúan csak táp!
Tegnap például borsó levest evett, mert imádja a leveseket.
Amúgy ő minden evő! Amit én eszek, iszok az kell neki is. Nem vagyok egy finnyás tipus, így az én tányéromból, poharamból kínálom. A tejet, és a kakaó egyszerűen imádja!!!


Erzsike [ 2014-04-01 20:35 ]

Sziasztok Nikoll, Mari!
Próbálok mindenre válaszolni amit tudok. Sophy is rengeteget ugat, cérnavékony hangon és hiába szólok rá, akkor is megmondja a véleményét az egész világnak. Minden kistermetű kutyára ez jellemző. Látom és hallom a környékben lévő kutyákat. A nagyok csendben vannak a kicsiknek be nem áll a szája.
Lehet, hogy a bórvizet kinn másképpen nevezik. A gyógyszertárban biztosan tudnak segíteni. Sokat javít a szőr barnaságán, de tökéletesen nem tudja eltávolítani. Fürdetéskor viszont samponnal jól megdörgölöm és elég szépen lejön. Arról viszont én sem tudom leszoktatni, hogy ne porszívózza végig az utcát. Ettől aztán a bajusza csupa mocsok és összeragad és persze elszíneződik. Itthon viszont válogatós. Van olyan is, hogy egy nap csak egyszer eszik. Nem kell neki olyankor semmi csak a gyümölcs. Azt viszont imádja. Szerencsére az utcán a kakit nem eszi meg. Igaz nagyon figyelem, hogy még a közelébe se tudjon menni. Ezért muszáj mindig pórázon vinnem.
A szőre szerintem most azért hullik, mert tavasz van és érzik a melegedést és kicsit vedlik. Ezért célszerű naponta kifésülni. Télen nem hullott ennyire mint most. Viszont a feje tetején már alig van szőr, mert a hajgumi sajnos elvágja a szőrt. Pedig direkt szilikonost vettem ami nem tapad. Ha meg nem rakok bele gumit nem lát a szőrtől, mert pont a szem elé lóg.
Amiket írsz annak alapján szerintem Sziszi nagyon hamar rendbe jön. Fantasztikus energia van abban a kicsi kutyában. Néha kicsit fárasztó is tud lenni. Az én Sophym továbbra is utál sétálni. Maximum öt perc és úgy húz vissza mint a rakéta. Elvégzi a dolgát és már fordul is haza. Pedig néha jó lenne ebben a gyönyörű időben kicsit sétálgatni. Ha megpróbálom olyan szemrehányó pillantással néz rám, hogy mit képzelek én, hogy ő gyalogolni fog??!! Inkább felszántja a betont, de egy lépést se megy. Szerintem mindegyiknek meg van a maga mániája. De imádjuk őket.Nikoll200 [ 2014-04-01 11:35 ]

és az mitöl lehet hogy egy piciket hullik a szöre? valoszin azért mert még nem kap normális kaját? sajnos a mütétmiatt meg a betegsége miatt nem ehet akármit,és aig nem készü el az uj tápja addig csak rizst ehet turoval :(Nikoll200 [ 2014-04-01 07:59 ]

Szia Erzsike!
Szai Mari!

A tiéd mennyi idös Mari?
Sziszi már annyirajol van hogy tulzás :) mostanában mikor játszik, áalandóan ugat, és hiába szolok rá nem hagyja abba..ugy be tud bolondulni, hogy nem tudom leállitani, és olyan éles hangja van :) hogyan tudnám erröl leszoktatni? azt szeretem mikor morog, olyan aranyos:) de az ugatásra félö h átjönnek egy idö után a szomszédok.. a szeme még mindig zavar..hiába törlöm neki minden nap, az barna marad..söt a szája körül is, sztem a kajátol..fogg sincs h itt lehet e kapni borvizet, de az nagyon jo lenne, mert már sokat hallottam rola hogy jo..Mari [ 2014-04-01 07:51 ]

Szia Erzsike!
Szia Nikoll

Na most van egy kis időm, ezért úgy gondoltam írok pár sort.
Ahogy már ìrtam pénteken megnyiratkoztunk. Nagyon cuki lett. Jó rövidre vágattam a testén a szőrt( kb. 2 cm ), de a fülén, farkán máltaisra hagyattam. Nagyon édes kis pocok lett belőle.

Most olvastam a levelezéseteket, és rájöttem, hogy hasonlóan az enyémhez a tiétek is megeszik mindent... Én attól vagyok rosszul, hogy a macska kakit is össze szedi az udvaron, és jó ízűen falatozza! Amúgy nekünk nincs macskánk, de mivel kinti kutyám nincs, ezért szerintem az összes cica a mi udvarunkat tekinti Wc-nek...


Nikoll200 [ 2014-03-31 15:42 ]

Szia Erzsike!

Mi is ugy csináltuk hogy ráhuztunk a hasára egy zoknit és ugy nem piszkálta, de mindig beleragadt a sebébe meg nem is tudott levegözni, és most bevan neki gyulladva meg gennyes..aztmondt aaz orvos h jobb ha inkabb a gallért tesszük rá..de sziszit ezse zavarja :D olyan energiája van mostanában,hogy nm lehet sokszor lenyugtatni :) hiába van a nyakaba a gallér, szalad a játékért,hozza oda nekem..igaz nehezebb mert utközb mindig elhagyja, de nem haggya mgat visszamegy érte és hozza, olxan édes :) amugy sziszi is olyan mint a porszivó..mindig megy a konyhába h találjon morzsát vgy valamit :DErzsike [ 2014-03-31 15:29 ]

Szia Nikoll!
Csupa jó hírt küldtél nekem. Sokat gondoltam rátok és izgultam értetek. Remélem te is visszanyered eredeti súlyodat és versenyt jöttök mind a ketten rendbe. Szörnyű lehet szegénynek az a gallér. Nem tudod megoldani mondjuk egy ráhúzott babaruhával. Amikor az egyik kutyánkat elütötte az autó és borzasztóan megsérült én pólót húztam rá és a derekánál megcsomóztam a lábára pedig zoknikat húztam, mert az is nagyon megsérült. Nagyon furán nézett ki és mindenki megbámulta az utcán, de nem kellett rá a gallér és feküdni is kényelmesebb volt neki. az én Sophym nem eszi meg a kutyakakit, de minden mást amit az utcán talál. Még az üres csigaházat is. Aztán persze mindent kihány. Folyton figyelni kell. Hamarosan remélem ti is túl lesztek mindenen és az oltások után jöhet az utcai séta. Na akkor majd újabb problémáid lesznek.Nikoll200 [ 2014-03-31 11:40 ]

Szia Erzsike!

most jövünk az állatorvostól.minden a legnagyobb rendben..a felére csökkent neki a toxin.."már" csak 220 az érték :) a varratát kiszedték, de egy kis helyen gennyezik neki, joddal kell kenegetni, és gallért kell neki még viselni péntekig..az oltásait sajnos nem kaphatja még meg mert gyogyszer van a szervezetébe, a vérebe..de kapott injekciot ma amitöl védve van a szervezete, h ne kapjon el semmit..egy kis erösitö :) tegnap megette a saját ürüeket, nagyon megijedtem, de a doktornö aztmondta h kevés protein van a szervezetébe, és azért, de ma fel kell hivnunk az emberkéket akik csináljak neki a tápot, hogy ugy keverjék a dolgokat :) ja é visszanyerte régi alakját..ismét 1200 gramm :)Erzsike [ 2014-03-29 17:31 ]

Szia Nikoll!
Látod ezt is megérted. Minden rendben és túl vagy a nehezén. Most fogod egy kicsit elrontani és túlkényeztetni, de szerintem ez nem baj. Én is ezt csinálom. Varratszedés után "kutya baja" sem lesz. Mondtam én neked, hogy stramm, életre való kiskutya.Ha már rendesen ehet vigyázz el ne hízzon. Könnyen rákap a juti falatra. Cukros dolgot ne adj neki, mert a fogának sem jó. Én almával és szőlővel kényeztetem. Imádja és nem is árt neki, sőt! Majd írd meg hétfőn mit mond a doki. Szerintem csupa jót.Nikoll200 [ 2014-03-28 09:33 ]

Szia Erzsike!
Sziszit mintha kicsereltek volna:-) tegnap megkapta az uj tápját ami 3 napra elég, 1 nap 50 grammot kaphat belole..ossze kwll neki.keverni a tapot rizzsel és rgy kis turoval..a heten volt olyan hogy 2 napig nem volt szeklete es nem is hajlando vizet inni..felhivtuk az orvost es azt mondta h rakjunk egy kis gyumolcslevet a vizebe illetve( akkor meg csak rizst kapott) keverjunk a rizshez turot ami 40% zsirt tarzalmaz, az meglagyitja kicsit odabent a dolgokat:-) hat adtunk neki eloszor narancsleves vizet de az nem kellett neki majd almaleves vizet, na azt megissza..az uj tap lett a kedvence, meg a taljat is fenyesre nyalja utana:-D azota őrülten szaladgal jatszik ugat:-) kepes egesz delutan fent lenni..mindig jonne az olembe fel a kanapera..raktam le neki a kanape ele egy parnat lepcsonek igy feltud jonni nemkell fel meg letenni:-) ja es a pisilest magatol megint megtanulta..nem kapott szidast ha nem a pelenkara pisilt..inkabb mpstam fel utana, es valahogy magatol megint a pelenkara jar:-) jaes az ij szokasa h bemegy az ágy alá es egy utazotaskaba alszik meg bevisz oda mindent es ott jatszik...ejszaka mar nem kelt fel..fel 6 kor nyuszorog h fel akar jonni az ágyba, akkor felrakom ottmeg alszuunk egy orat aztan keles:-) hetfon megyunk varratszedesre es ellenorzesre, remelem minden rendben lesz es csokkenest fog mutatni a tpxin ertekremelErzsike [ 2014-03-26 11:29 ]

Szia Mari!
Én úgy tudtam, hogy a kinti kutyáknak kell sűrűbben adni féreghajtót, mert kinn szednek össze mindenféle rossz dolgot. A benti kutyák nem kaphatnak el semmit tehát ritkábban kell a féreghajtó. Én ezt a problémát szerencsésen megúsztam, még soha nem volt benne féreg. Legalábbis eddig. Ha kiviszem a telekre 10 percig rohangál, azután kéri hogy vegyem fel és az ölemben alszik. Továbbra is utál sétálni és kinn lenni. Szerintem nem is igazi kutya. Havonta viszem kozmetikushoz. Pont tegnap volt. A hasánál levágják a szőrt, hogy ne legyen pisis. A hátán meghagyom, hogy kétfele válljon és lógjon. Megmaradjon a máltai jellege. A papucsát nyíratom, hogy ne szedjen fel annyi szemetet az utcán. Naponta muszáj fésülnöm, mert a hónaljnál hajlamos a filcesedésre. ha esős idő van mindig meg kell mosnom a lábát és a hasa alját, mert tiszta sár. Fürdetni nem jó túl sűrűn, mert kiszárad a bőre és vakarózni fog. Nagyon sok időm elmegy a tisztán tartásával. Ráadásul most hullik jobban a szőre, úgyhogy naponta porszívózok utána. Még csak egyszer tüzelt 8 hónapos korában, de akkor nem volt semmi probléma vele. Nem változott a viselkedése. Most 9 hónapos. Nem tudom mi lesz legközelebb. Én sem akarom szaporítani és kiskutyákkal foglalkozni. Ha nem lesz gond a következő tüzelésekor akkor nem biztos, hogy ivartalaníttatni fogom. Majd még meglátom. Most rájött a kamaszkori dackorszak. Az van amit ő akar. Megmakacsolja magát és nem lehet meggyőzni. Ha én veszem fel, ellök magától. Pár perc múlva jön hozzám és könyörög, hogy vegyem fel. Ha hívom nem jön. Ha főzök a lábam alatt mászkál. Néha kiborít, de sokáig nem tudok rá haragudni.Mari [ 2014-03-26 08:14 ]

Szia Erzsike!

Igen, jól tudod. Egy évben kétszer tüzelnek. Nekem mindig megőrül egy kicsit előtte. Ilyenkor harapdál, mászik a kezemre... Hiába vettem már neki öt plüss állatot, akkor is csak velünk akar sexelni. Most már ott tartok, hogy elviszem ivartalanítani. Átgondoltam az egészet, és arra jutottam, hogy úgy se lenne szívem elvenni tőle a kölykeit, ezért nem akarom most már pároztatni!
Lenne egy kérdésem! Te mennyi idő közönként szoktál neki féreghajtót adatni? Mert nekem azt mondta a doki anno, hogy egy kinti kutyát évente egyszer szoktak, de mivel ő bent van, és velünk alszik így nem árt három havonta. Nos nem tudom. Szegénykém amikor hozzám került nagyon sokat szenvedett a férgekkel. Volt olyan, hogy tizenöt centiset húztam ki a végbél nyílásából. Úgy sajnáltam, hogy a szívem szakadt meg érte!!!

A szőr elszíneződés nálunk megoldódott, mert a hasán fél éves korától vágva van a szőr. Egyébként én most fogom vinni pénteken kozmetikushoz, és rövidre vágatom a szőrét, mert már nem bírok vele! Tudod nekem kint rohangál az udvaron, és imádja a földet túrni. Mindig kutat valamit. Most, hogy már jó idő van, kint szokott a fűben heverészve aludni, és egyszerűen nem győzöm fürdetni, és szárítani.Erzsike [ 2014-03-25 09:05 ]

Szia Nikoll!
Próbáld más gyümölccsel is keverni a rizst. Nagyon apróra vágott alma, mag nélküli szőlő, de azt is összedarabolva. Az én kutyám a pomelót is imádja. Megeszi a nyers sárgarépát is. Én ezeket a táp közé keverem és így a tápot is szívesen megeszi. Nem tudom, hogy főtt tojás fehérjét eheti-e. Kérdezz rá a dokinál. A vizébe kevés almaecetet öntök és szívesen issza, ráadásul roppant egészséges. Próbáld ki. Inni muszáj, különben kiszárad.Nikoll200 [ 2014-03-25 07:10 ]

Szia Erzsike!

Most valahogy nem akar enni..szerintem már unja a rizst :(
de a doki azt mondtahogy amig nem kapja meg azt a speciális tápot addig csak rizst ehet kis fehérjével, de szerintem már unja...mindig szalad, mikor viszem neki a kaját, de mikor leteszem és beleszagolakkor otthagyja..ezenkivül inni se nagyon iszik..gondolom mivel nem ngyon eszik mire inna...most pl tettünk a rizsbe egy kisananászt, ugy megeszi :) ez csoda ez a kutya..mindig más kell neki :)Erzsike [ 2014-03-24 13:12 ]

Szia Nikoll!
Ez már jó hír, hogy a toxin érték csökken. Idő kell hozzá, hogy a normál értékre beálljon. Műtét után teljesen normális dolog, hogy nem olyan játékos. Neked se lenne kedved felvágott és összevarrt sebbel rohangálni. A lényeg, hogy rájött az orvos mi a a baja és meg tudja gyógyítani. Nagyon faggasd ki a diétáról. Azzal sokat tudsz szegénykén segíteni. Mindenesetre kényeztesd ahogy csak tudod. Állítólag én is agyonkényeztetem az enyémet, de nem érdekel ki mit mond. Az én kutyusom és imádom. Megértem az aggodalmadat mert velem is előfordult, hogy vasárnap reggel rohantam vele ügyeletre pedig csak a gyomrát rontotta el.Nikoll200 [ 2014-03-24 11:43 ]

Szia Erzsike!

Persze tudom, nem is izgulok rajta, majd megtanulja, fontosabb az egészsége :) most jövünk a dokitol..vettek töle vért. a toxinja a mütét elött 450 volt és a megengedett határ 74..mütét után 2 nappal elkezdett lefelé menni, most 420..30-at ment le de ez sztem jo.elkezdett dolgozni a mája..viszont nem olyan is játékos mint elötte volt, de gondolom ez a mütét miatt van:( hétfön megint mennünk kell, újabb vérvetel, remélem megint csökkenni fog az érték :)Erzsike [ 2014-03-23 17:32 ]

Szia Nikoll!
Örülök, hogy már jobban van a picurkád. Nagyon hamar meg fog gyógyulni. Most ne izgasd magad a pisilésen. Különben is nagyon pici még. Az én picurkán 8 hónapos kora után lett csak szobatiszta. Addig hol a pelusra, hol mellé. Most a legfontosabb, hogy megerősödjön és jó hangulatban sokat játszon. Ha a varratokat kiszedték és semmi komplikáció jöhet a nevelés. Gondolj bele, hogy még csak csecsemő.Nikoll200 [ 2014-03-23 14:56 ]

Szia Erzsike!
Egyre jobban vagyunk:-) tegnap huztunk ra egy labmelegitot a hasara h ne tudjon vakarozni..hat imádja:-D olyan buszken megy bennne pedig csak egy zokni:-) viszont szinte az egesz delelottot meg delutant vegigalussza..mikor hazaerek munkabol kitoro orommel fogad es onnantol kezdve beindul:-) viszont a pelenkara pisilest "elfelejtette" mindenhova pisil csak oda nem..:-)Erzsike [ 2014-03-22 16:49 ]

Szia Nikoll!
Gratulálok mindkettőtöknek, hősök voltatok. Örülök, hogy a nehezén túl vagytok. Most már csak sok türelem és szeretet kell. Nagyon vigyázz, hogy ne találkozzon más kutyákkal amíg teljesen fel nem épül és megkapja az összes védőoltást. Nem hiányzik szegénykének, hogy még valami nyavalyát is összeszedjen. Most lehet egy kicsit kényeztetni, de nehogy a fejedre nőjön. Olyan sok eszük van, hogy 1-2 nap alatt rájön, hogy ő a középpont. De azért muszáj imádni őket. Nyugodt pihentető hét végét kívánok és mielőbbi gyógyulást.
Nikoll200 [ 2014-03-22 06:50 ]

Szia Erzsike!

Itthon van a kis csöppség :) hát a tegnapi nap és az éjszaka nem volt egyszerü..mikor hazahoztuk nem találta a helyét, nyüszögött, sirt..fájdalmainem lehettek mertkapott fájdalomcsillapito ami 24 oraig hat...ugyh felhivtuk az orvost mi lehet a baj, de mondta h ne ijedjünk meg ez természetes hizen operacio utan az ember sem jokedvü es nevet..este egy kicsit még sirt de mostanra már szalad:) csak rizzt adhatunk neki hetvegen..hat azt nagyon eszi halistennek:) jhéttöl pedig az orvos rendetneki specialis tápot, ami kmondottan ilyen betegsegree van..nem trtalmaz sok feherjet, de a szukseges vitaminokat igen..ugy latja a doki hogy nem kell neki több mütétde biztosat csak 8 het mva tud mondani..a rossz hir pedig h ujra kell kezdeni az oltásokat:( és a mütet miatt igyis csak 2 het mva kaphatja megaz elsöt. ma vissza kel vinni kap fájdalomcsilllapitot megint meg antibiotikumot..10 nap mulva varratszedés..szep lassacskan majd tullesznk rajta:) ugy nez ki most mint egy virag:) tölcsert raktak a feereh ne piszkalja a sebet,és meg is fodraszkodtak, lvagtak a hasanal a szört..egyebkent rosszul irtam h mi volt a probléma..az egyik ér ami szállitja a májba ezeket az anyagokat, egy részen tul tág volt,igy nem tudt eljuttatni...ezt az eret szükitette...mondhatni életmentö mütet volt, mert azt mondta azorvos h ha nem vesszük észre akkor hamarosan meghalt volna a sok toxintol:(Erzsike [ 2014-03-21 14:59 ]

Szia Nikoll!
HURRÁ, sikerült, én is nagyon örülök. Most már nyugodj meg, túl van a nehezén. A te szereteted és gondoskodásod majd átsegíti a lábadozáson. Látod mondtam, hogy stramm és erős kiskutya. Bebizonyította, hogy élni akar. Most pihend ki magad, hogy maximálisan vele tudjál majd foglalkozni amikor hazaviszed. HAJRÁ SZISZINikoll200 [ 2014-03-21 13:56 ]

Szia Erzsike!
Igen sikerült neki:-) azt mo dta az orvos hogy nagyon ügyes volt es bator és erős:-) még bent van..5 kor hivjuk az orvost hogy elmondja a tovabbi teendoket hogy kell e még neki műtét és hogy mikor vihetjuk haza..annnyira boldog vagyok hogy azt szavakba nem lehet önteni..3 napja szinte semmit nem ettem.senkinek nem kivánom ezt..köszönjük sziszivel együtt higy szoritottál neki:-) sokat segitett neki:-)Erzsike [ 2014-03-21 13:10 ]

Szia Nikolll!
UGYE MINDEN RENDBEN ÉS SIKERÜLT???!!!!Erzsike [ 2014-03-21 07:36 ]

Szia Nikoll!
Nem lesz semmi baj!!! Nagyon sokat gondolok rátok. Nagyon szorítok azért a Picurkáért. Ki fogja bírni. Te is legyél erős. Ha most eszik és jókedvűen játszik nem lehet olyan rossz állapotban. Arra gondolj, hogy amikor hazaviszed mivel fogod kényeztetni. Amint túl vagytok a műtéten és megvan az eredmény írj!!Erzsike [ 2014-03-21 07:31 ]

Szia Mari!
Hát ez nem jó hír ez az örömpisi. Állandóan mosom a szőrt a hasán és csúnyán besárgul. Tegnap beszéltem a kozmetikusával és azt ajánlotta, hogy ott körben levágja a szőrt. Nem lesz látható, de könnyebb tisztán tartani. Eddig nem csinálta csak mostanában. A nadrágszár cibálást az enyém is csinálja, de csak játékból és ha rászólok abbahagyja. A harapdálásról úgy szoktattam le, hogy meglepett hangon rászóltam kb. úgy hogy HHI. Ez bevált. Rögtön abbahagyja és megnyalja a kezem. De egyre ritkább. Az én Sophykámnál tüzeléskor semmi változás nem volt. Mármint a viselkedésében. Ahogy olvasom nincs két egyforma kutya. Egyébként ha jól tudom egy évben kétszer tüzelnek?Mari [ 2014-03-20 18:27 ]

Szia Erzsike!
Az öröm pisi nálunk első perctől jelen volt. Megkérdeztem egyszer a dokit, hogy mikor fogja ezt abba hagyni, és akkor azt mondta, hogy kb. 1 éves korára! Na ez nem jött össze! Júliusban 2 lesz, és még mindig bepisil, ha nagyon megörül valakinek. Velem is csinálja, ha itthon hagyom 1-2 órára. Ez van. Én már megszoktam.
Képzeld el, hogy az én kis drágaságom megint el kezdett harapdálni, sőt legújabban a nadrágom szárát húzgálja, ha éppen nem tetszik neki valami. Több, mint valószínű, hogy lassan megint tüzelni fog, mert akkor szokott megbolonduni egy cseppet. :D
Amúgy minden rendben vele.

Nikoll200 [ 2014-03-20 18:12 ]

szia Erzsike!

Holnap lesz a mütét..sajnos nem tudnak várni mert ha nem mütik meg akkor hamarosan meghalna :( de azt mondta az orvo hogy nagyon kemény mütét lesz, és nem biztos, hogy sikerül nekitúlélni mert olyan kicsike :( már itthon van, és nagyonörült hogy itthon lehet..egyfolytában játszik..evett is :) jo kedve van :) csak nem lehet baj :( gondolj rá holnap 9:45 kor :(Erzsike [ 2014-03-20 11:55 ]

Szia Nikoll!
Annyira sajnálom szegénykét és téged is. Nem egészen világos milyen ér záródott vagy szűkül el. A méreganyagokat a máj választja ki. Lehet, hogy az epevezetékkel van probléma? Szerencse a szerencsétlenségben, hogy műtéttel gyógyítható. Szegénykém amilyen pici máris mennyi rossz történik vele. Faggasd ki a dokit mit adhatsz neki enni. Azt hiszem már régebben írtam, hogy borzasztó kényes a gyomruk. Ezért is maradtam én a tápnál, ott nincs rizikó, hogy hasmenést kap vagy hányni fog. Ne aggódj meg fogják gyógyítani és hatalmas életösztön van egy ilyen pindurkában is. Nagyon szorítok érte. Ha valami változás van írj.Nikoll200 [ 2014-03-19 19:22 ]

Szia Erzsike!

Sajnos ma még nem hozhattuk haza a kis drágámat, mert azt mondta az orvos hogy az altatás miatt jobb ha még megfigyelik ma éjszaka..kétszer fogják megmüteni :( valamilyen ér nem jo neki, nem tudja elszállitani améreganyagokat, ezért halmozodott fel benne :( egy kicsit nyugodtabb vagyok, hogy mütéttel ez helyrehozható, de nagyon hiányzik, és annyira sajnálom, hisz olyan picike...miota ittvan hizott 300 grammot :) most szegény le fog fogyni..azt se tudom mit adjak majd neki ha hazajön...lehet nem is fog enni..ez a sok dolog ami történt vele..:(Erzsike [ 2014-03-18 20:08 ]

Szia Nikoll!
Nagyon sajnállak mind a kettőtöket. Legyél erős, biztosan jó kezekben van. Remélem "csak" valami nem neki valót evett és az a baja. Holnap okosabb leszel. Arra gondolj, hogy szegénykém nem fog fájdalmat érezni ha elaltatják. Azután pedig otthon dédelgetheted, szeretgetheted. Ki fogja bírni és megint eleven, mozgékony kiskutya lesz. Előtte ne sírj mert megérzi és még ő fog miattad aggódni. Várom a híreidet, holnap már minden jobb lesz.Nikoll200 [ 2014-03-18 15:50 ]

szia Erzsike!

Sajnos nagyon rossz hirek :( vettek töle vért és nagon sok toxin (méreganyag) van a szervezetébe, v a vérébe, ésnem tudják hogy mitöl...vagy szervi baja van, vagy megevett itthon valamit vagy felnyalt...ma éjszakára ott kellett hagynunk :( holnap csinálnak neki ct-tmeg ultrahangot, és azért kellett otthagynunk, hogy fokozatosan kábitsák el infuzioval, mert ha holnap eyszerrekapná meg akkkor amilyen kis picike belehalna..ha szervi baja van, akkor meg kell müteni :( nagyon rossz most, nagyon hiányzik nekem, és nem tudom, hogyan vészelem át ezt az éjszakát nélküle..csak ülök és sirok :(Erzsike [ 2014-03-18 09:22 ]

Szia Nikoll!
Orvos után meséld el mi volt. Remélem semmi komoly. Ha csak vitaminhiány az könnyen megoldható.Erzsike [ 2014-03-18 09:21 ]

Szia Mari!
Már arra gondoltam, hogy elvesztél. 98%-ban csak jó hírem van. Rendesen eszik, csak az utcán végzi el a dolgát. A lakásban semmi baleset nem történik. Hajlandó lejönni sétálni (maximum 5-10 percet). Leszokott a harapdálásról, reggel 1/2 7-ig hagy aludni. Egy problémám van csak vele és ez újkeletű. Örömében bepisil. Nem igazi pisilés, csak pöttyöget. Ha reggel felkelek és szólok hozzá, bepisil, ha ismerős jön bepisil örömében. Ha utcán találkozunk ismerőssel hanyattvágja magát és bepisil annyira örül. Nem győzöm mosni a szőrét a fenekénél a pisitől.
Örülök, hogy a szeme rendbe jött. Nem lett volna kis dolog a könnycsatorna mosás. El kellett volna altatni, hogy el tudják végezni. Próbáld továbbra is tápon tartani. Neki és neked is jobb.Mari [ 2014-03-18 08:21 ]

Szia Erzsike!!!
Újra itt vagyok! Képzeld el, hogy rendesen eszik most már a Drágám.
Nem voltunk könnycsatorna mosatáson, mert teljesen helyre jött a szeme.
Hogy vagytok? Mesélj valamit!
Nikoll200 [ 2014-03-17 16:08 ]

Egyébként azt mo.dta a telefonba hogy lehet vitamin B6 hianya van de azert vigyuk el holnap..Nikoll200 [ 2014-03-17 12:24 ]

Kértunk azert holnapra idopontot az állatorvoshoz..remélem nincs semmi baja:-(Nikoll200 [ 2014-03-17 10:00 ]

Szia Erzsike!
Amugy nincs semmi baja, mert eszik, jatszik, futkározik..meg nem akkor inog meg imbolyog amikor megy hanem mikor leül, akkor iy egy kicsit meginog..nem feltűnő..énse lattam.eddig csak valamelyik nap ugy elmerengtem rajta és akkor láttam..de egyébként tud őis futkározni a lakásban..gyorsabban fut mi t én...az nyugtat h amikor.megy meg fut akkor teljesen normalis..amzy nem vittem még le az utcára..penteken kapja a masodik oltasat..Erzsike [ 2014-03-17 08:24 ]

Szia Nikoll!
Egészen biztos, hogy más probléma van. 2 hónapos kutya már olyan fürge, hogy alig lehet elkapni ha beindul. Főleg, ha eddig nem volt ilyen tünete. Sürgősen vidd orvoshoz. Pláne, hogy még ilyen fiatal jobb megelőzni, hogy komoly baj legyen. Nem evett véletlenül olyan dolgot amit nem lett volna szabad? Utcára kivitted? Ott is kaphat mindenféle nyavalyát. Az enyém is ott szedte össze a bélgyulladást. Napokig olyan bágyadt, levert volt, hogy folyton az ölemben feküdt, vagy aludt és nem evett. Tudasd mi van szegénykével!!!Nikoll200 [ 2014-03-17 07:18 ]

Szia Erzsike!
kb 2 napja.vettem észre hogy mintha inogna vagy gy imbolyogna Sissy..olyan mintha nem.birna.megtartani magat..ez azert.lehet mert még kicsi es gyenge?Nikoll200 [ 2014-03-15 08:50 ]

Szia Erzsike!
Az én kutyusom sziszi:-) jovőhéten màr 11 hetes lesz:-) remélem hamar meg fogja tanulni a kinti pisilést..a pelenkára szinte már a második nap rájárt..mimdig kap jutalomfalatot es nagyon nagy dicséretet és olyankor annyira boldog:-) mi is fel 7 kor szoktunk kelni es amikor meglát reggel az áybq h megmozdulok es felkelek nagyon örul..ejjel mikor megyek wcre akkor is elkiser:-D hihetetlen hoy tud ragaszkodni..van olyan mikor felkel a kis ágyábol napkozbe hot ko.asan es jon oda az ölembe h ott akar udni:-)hihetetlenul aranyosak ezek a kiskutyákErzsike [ 2014-03-15 08:29 ]

Szia Nikoll!
Én úgy szoktattam a kinti pisilésre, hogy vittem magammal jutifalatot és amikor sikerült neki valamit kinn produkálni, nagyon dicsértem és kapott egy jutit. Kezdetben persze volt olyan, hogy séta közben semmi és amikor hazaértünk a kőre pisilt. Nagyon el voltam sokszor keseredve miatta, de most már csak dicsérni lehet. Én is csak azt tudom mondani amit nekem ajánlottak TÜRELEM!!!
Az éjszakai alvást nagyon hamar megtanulja, ha biztonságban érzi magát és nincs egyedül. Engem minden reggel 1/2 7-kor ébreszt és ha esik, ha fúj megyünk ki. Egyszer próbáltam kicsit húzni az időt, na akkor benn végezte el a dolgát. Hát inkább felkelek. Igaz 5 perc alatt mindent elintéz és már húz is befele. Hidd el nálatok is ki fog alakulni. Hogy hívják a kutyusod?Nikoll200 [ 2014-03-14 17:42 ]

szia Erzsike!

Hát nem tudom, hogy azzal mit tudnál csinálni, hogy örömébe bepisil..sztem nem sok mindent..mert hirtelen abban a pillanatban ö nem tudja kontrollálni, csak arra figyel h mennyire örül..de nem tudom tényleg, hogy hogyan lehetne erröl leszokatni..lehet majd kinövi :) az én kutyuson, már nagyon ügyes..szinte mindig a pelenkára pisil, bár elöfordulnak balesetek, mikor csak sétál és elfelejti..akkor oda sikerül ahol éppen van :) csk attol tartok, hogy ha megszokja h a pelenkára szabad csak pisilnie akkor majd nem fog kintre pisilni..hogyan szokassam majd átarra h kintre végezze a dolgát?Tegnap volt az elsö éjszaka amit végigaludt :) hajnal 5 kor keltett , de rábeszéltem ,hogy aludjon még egy kicsit, és szotfogadott :)Erzsike [ 2014-03-13 18:23 ]

Szia Adrienn!
Kb. 10-12 napig tart a tüzelés, de utána még legalább 1 hétig fogamzóképes. A bugyi csak a lakásban kell, hogy ne kenjen össze semmit. Utcán nem jó, mert akkor nem tud pisilni és kakilni tőle.

Valaki tudna segíteni? A legújabb szokása a kutyámnak, hogy örömében bepisil. Ha valaki ismerős jön, vagy ismerőssel találkozunk, de elég az is, hogy reggel felébredek és megmoccanok az ágyban, akkor is rettentő boldog és bepisil. Egyébként végre teljesen szobatiszta és ezt az örömpisilést kb.2-3 hete csinálja.Adrienn [ 2014-03-13 14:10 ]

Sziasztok!
Nagyon köszönöm az eddigi segítségetek és válaszokat.
Most azt szeretném kérdezni, hogy ugye tüzelo a drágám. Mennyi ideig fog ez tartani? nagyjából?
Mi a véleményetek a tüzelőbugyiról? Csak arr a célra hogy a lakásba ne pecsétezzen nekem... !?
Köszönöm előre is.
Szép napot mindenkinek.Erzsike [ 2014-03-09 17:46 ]

Szia Nikoll!
Látom kezdesz belejönni a dolgokba. Arra gondolj, hogy neked sincs mindig egyformán étvágyad. Az nem baj ha keveset eszik. Inkább vékony legyen, mint elhízott. Szerintem ne vidd le az utcára amíg teljesen védett nem lesz. Nem csak akkor van baj, ha közvetlenül találkozik másik kutyával, hanem az utcán mindenféle baci van és bármit felnyalhat.
A szeme körül közvetlenül az pilla. A kozmetikus majd kiszedi. Viszont csak akkor vihettem kozmetikushoz amikor már az összes védőoltást megkapta. Addig nem is vállalták el. Lehet, hogy ott nálatok nem veszik ennyire szigorúan.
Biztosan találsz neki kisebb nyakörvet is, az nem jó ha a fejét ki tudja belőle húzni. Az én kutyám már kezdi kinőni a nyakörvét. Már csak egy lyuk van rajta, de remélem már nem fog sokat nőni.Nikoll200 [ 2014-03-09 16:39 ]

szia Erzsike!

tegnap óta megeszi szárazon a tápot :) iszik is rendesen utána:) viszont sosem eszi meg az összeset amit kirakok neki..van olyan nap mikor csak ugy falja, utána meg nem..ö is olyan h mindenhova jön velem..mikor kosogatok akkor befekszik a labam közé vagy a lábfejemre..mihelyst meglátja h felállok és elindulok, jön utánam :D
a szört nem ott a fejénel értettem hogy nagy hanem a szeménel, ott lóg bele..most hogy igy tisztitom neki midnen nap azzal a szerrel ugy érzem, mintha jobb lenne :)
mostanában annyira jo idö van, hogy legszivesebben levinném, de 2 hét mulva kapja meg a 2. oltásat..bár az állatorvos azt mondta h levihetem csak ne találkozzon más kutyákkal..itt ebbe az országba jobban betartják az oltásokat stb..itt nincsenek ilyen járványok, de nemtudom, akkorse nagyon merem levinni ..ja vettem neki nyakörvet a pórázhoz, és nagy rá vagy 2 számmal..nemis tudom hogy lehet e arra a kis nyakára kapni :)Erzsike [ 2014-03-09 08:51 ]

Szia Nikoll!
Én feláldoztam egy pár papucsot a cél érdekében. Amikor elmentem itthonról kitettem neki, belefeküdt, érezte a szagomat és nyugodtan vár. Később szétrágta a papucsot. Most már csak rágókája van és semmit nem rág meg. Ha valamelyik kábel közelébe megy szólj rá szigorúan, hogy NEM SZABAD, nagyon hamar megérti és nem is fogja bánta, ha van más rágni valója. Én az egész lakásban engedem. Még a WC-re és a fürdőszobába is elkísér, ott fekszik és vár rám. Egész nap folyamatosan a nyomomban van. Így érzi magát biztonságban.

Ne áztasd a tápot semmibe. Tanuljon meg keményet rágni. Az nem baj, ha kiválogatja a közé kevert gyümölcsöt, vagy főtt répát - csak nagyon keveset - mert az illata rajta marad a tápon és kis idő múlva a tápot is meg fogja enni mert éhes lesz. Ha egy fél órát mindig előtte van napi háromszor, pár nap alatt megtanulja, hogy meg kell enni a tápot is ha nem akar éhes maradni. Nyers zöldséget még ne adj neki. Egyébként is nagyon kényes a gyomruk. Borzasztóan kell vigyázni, hogy mit eszik. Az elején inkább ne kísérletezz vele. A gyümölcsből is csak pár pici falatot adj neki és nézd meg hogy reagál rá.
Ha kimostad a szemét fésüld is ki az összetapadt szőrt és ha már akkora tehetsz a feje tetején a hajába gumit és akkor nem lóg a szemébe, nem irritálja és kevésbé fog könnyezni. A kozmetikus egyébként nem vágja a szem körül a szőrt, hanem kitépik. Ne aggódj nem fáj neki, meg sem nyikkan közben én saját szememmel láttam. A füléből is ki kell szedni a szőrt, de ne te csináld. Bízd szakemberre. A körmeit se vágd le azt is inkább az orvos vagy a kozmetikus.

Nikoll200 [ 2014-03-08 11:37 ]

szia Erzsike!

Azert annyira nem picike h elfér a tenyerembe :) vagyis ha nem izeg mozog akkor talán :)gyümölcsböl mindent adhatok neki, nem fogja felfujni?zöldségek? vagy vm husi? azt mondták h csak táppal etessem,mert utána nem fogja megenni csak a házi kajat..elöször mikor nem ette a tápot beakartam leveslébe ´ztatni, de azt mondták h ha azt akarom h egeész életébe ugy egye akkor áztassam...mert gondoltam ugy is h a tápot összekeverem husival vagy fött répával..de akkor meg majd megint azt csinálja mint az elején h a jobat kiválogatja :)
a szemet azt mosom neki ilyen szerrel..nem tudom hogy itt kint németbe lehet e kapni bórvizet..én másikat vettem, de olyan nem szép a szeme körül..összeáll neki a ször ahol nedves a könnytöl, meg nagy is ott a ször..lassan belelog a szemébe azért kérdeztem h én levághatom e...bár énis jobban hajlok a kozmetikusra..már 2 nap itthonhagytam 5 percre, és nem sirt :) ma megpróbalok elmenni a boltba, egy kicsit több idöre..csak azon dillemázok, h haggyam hogy az egész lakásban legyen, vagy csak egy szobaban...mert legtöbbet a nappaliban van..itt jobban érzi magát mint pl a háloban..viszont itt a nappaliba meg so a kábel..ittvan a tv, számitogép..nagyon sok kábel..félek h megrágja..nem is a kártol félek, hanem h megrázza az árambár még egyszer sem probálta meg rágni miota ittvan..de nem tudom hogy az egyedüllét it hoz ki belöe..valoszinü mielött elmegyek áramtalanitok, h véletlen se történjen semmi..Erzsike [ 2014-03-08 08:50 ]

Szia Nikoll!
Próbáld a száraz tápra minél előbb rászoktatni az ő érdekében. Mindig egy kissé kevésbé áztasd be a tápot. Adhatsz neki almát pici kockákban, héja nélkül, kettévágott mag nélküli szőlőt. Akkor megszokja a rágást. A szeme körül ne te vágd ki a szőrt, inkább bízd a kozmetikusra, de majd csak 3-4 hónapos kora után. Viszont addig naponta bórvízzel töröld át és fésüld ki belőle a csipákat. Gratulálok a picinyedhez. A tenyeredben elfér?Erzsike [ 2014-03-08 08:45 ]

Szia Adrienn!
Nyugi, az én kutyám is 8 hónapos volt amikor először tüzelt. Teljesen normális. Szépen letakarítja magát. Ha esetleg jobban vérzik adjál rá a lakásban tüzelőbugyit. A kan kutyákat ne engedd a közelébe legalább 3 hétig.Nikoll200 [ 2014-03-07 15:16 ]

Szia Erzsike!

Ma voltunkaz állatorvosnál..minden rendben van vele..960 gramm a kicsikém :) kapott mikrochipet meg eu- passt..2 het mulva kell menni ujra otásra..már eszik is de csak úgy ha beáztatom neki a tápot...tudom h a fogának ugy nem jo, de maskepp nem hajando megenni..a szeme körül azokat a barna "csikokat" kivághatom neki---------------------ßahol ugy összevan állva a ször a könytöl? nem fogok belevágni a bajszába? :) ugy félek h vmt kivágok neki amit nem kellAdrienn [ 2014-03-07 14:51 ]

Sziasztok! Tudnátok segíteni? A kis máltaim 8 hónapos múlt és azt hiszem, ma kezdett el tüzelni. Ez normális hogy 8hónaposan?! Meg vagyok kicsit ijedve...hogy egyáltalán most ez tüzelés vagy valami baja van hogy vérzik. Nemtudom..
KösziErzsike [ 2014-03-06 17:49 ]

Sziasztok!
Azért nem válaszoltam és nem írtam senkinek, mert elutaztam és nem vittem magammal gépet. Nikoll ne aggódj. Naponta háromszor tegyél elé tápot és csak addig amíg eszik belőle, aztán tedd el. Nem fog éhen halni. Víz legyen mindig előtte. Konzervet ne adj neki, felejtsd el, nem jó a foga miatt, túl puha és akkor mást fog helyette rágni. Mondjuk a papucsodat. Ha éjszaka az ágyad mellett - szigorúan a földön a saját ágyában - alszik nem fog sírni. Hallja a mocorgásod, érzi a szagod és megnyugszik.

Ibolya! Mi az, hogy a fonákján fésülöd? Ezt nem értem.

Vásárlásban nem tudok segíteni, mert ajándékba kaptam a kiskutyámat és nem ismerem az előzményeket. érdemes kiállításra elmenni és ott érdeklődni személyesen a kiállítótól.Nikoll200 [ 2014-03-06 08:16 ]

szia Lara!

Hát sajnos én nem tudok sokat segiteni mert én külföldön lakom, én itt vettem a kutyust..de azt tudom, hogy otthon nagyon vigyázni kell mert soka rossz ember :( én is jártam már ugy hnem olyan kutyát vettem mint amilyet akartam volna..Lara [ 2014-03-06 07:04 ]

Szisztok! Megkérdezhetem hogy hol vasaroltatok a kutyusaitokat? 3 tenyesztonek írtam tobb mint egy hete, de csak 1 valaszolt, de a 2. mailemre mar ő sem. Pedig szeretnek alomra feliratkozni. Köszi a segítsegetNikoll200 [ 2014-03-05 07:18 ]

Szia Erzsike!

Ma reggel akartam enni adni neki de csak megszagoolta es otthagyta..mi baja lehet?lehet h nem éhes??tiszta energikus, jatszik boldog kiskutya, tuti h nem beteg de akkor miért bem eszik?akkor is vegyem el előle ha semmit nem evett belőle?ZUBERECZ IBOLYA [ 2014-03-04 22:04 ]

Sziasztok!

Én a kutyus szőrét fonákján fésülőm szerntetek ez helyes ?

Köszönettel várom a választ.Nikoll200 [ 2014-03-04 17:36 ]

szia Erzsike!

Ugy adom neki a tápot hogy konzervvel összekeverem, de érdekes modon, a tápot kieszi belöle, a konzervet meg otthagyja..tehát igy olyan mintha én hirtelen egyböl tápot adtam vona neki..tegnap ota igy eszi de nincs baja..nincs hasmenése nem hány..viszont a széklete a táptol kicsit keményebb..Nikoll200 [ 2014-03-03 19:33 ]

szia Erzsike!
itt van már mellettem a kicsike..épp alszik :)
az uton nem volt vele gond, végigaludta..itthon sirt, de aztán elaludt..elöre félek az éjszakátol..szegénynek biztos szokatlan a hely...enni is kapott..egy nap hányszor adjak nki enni igy 9 hetesen? ja és a másikk kérdés hogy egész nap legyen eltte v ha nem eszik többet akkor vegyemel elöle?Erzsike [ 2014-03-02 16:49 ]

Szia Lara!
Jó választás. Az én picurom 8 hónapos és imádom. Havonta egyszer viszem kozmetikushoz és vágnak a szőréből, de így is naponta kell kifésülni, mert filcesedésre hajlamos. Csak azért érdemesebb kennelből venni, mert így garantálják, hogy nem nő nagyobbra, mint a szülei. Ha nem kérsz törzskönyvet olcsóbb.Lara [ 2014-03-02 09:29 ]

Sziasztok! Szeretnék egy Máltai kutyust vasarolni, eddig nem ebben a fajtában gondolkodtam, de most szerelem volt első latasra :) viszont lenne par kerdesem! Milyen gyakran kell nyíratni a szőrét? Semmiképp nem szeretnem hosszura hagyni, nem szánom kiallításra, így is érdemesebb kennelből vasarolni? Kb mennyi az ára? Azt hiszem most ennyi! Köszönöm szépen a segítséget :)Erzsike [ 2014-02-28 08:30 ]

Szia Nikoll!
Ha már nálad lesz írd meg milyen. Nagyon kíváncsi vagyok. Elfér a tenyeredben. Olyan lesz, mint egy pici baba. Imádni való!!!!!!Nikoll200 [ 2014-02-26 22:47 ]

Szia Erzsike!

Nem aggódom, ö lesz a szemem fénye..pont ma volt oltáson, megmérték, és 1 kilo :)már csak 4 nap :DErzsike [ 2014-02-25 17:49 ]

Szia Nikoll!
Ne aggódj, minden kiskutya más és más. Legyél türelmes és várd ki, hogy a kezedbe vehesd a tiedet. A kölyökszőre úgy is megváltozik és kialakul a hosszú selymes bunda. Csak győzd fésülgetni. Ne a másét nézd. A tied egyedi, különleges és szuper aranyos lesz. A világ legszebb kiskutyája, majd meglátod.Nikoll200 [ 2014-02-24 17:20 ]

http://www.gazdiklub.hu/page/300/art/448/cat/103/akt/30/html/8-hetes-maltai-kolykok.html

az enyémnek is ilyen a szöre.azért mondom hogy nem olyan dus mert láttam már olyan vide´t 8 hetes kutyusrol hogy sokkal kisebb volt és a szöre is olyan nagyobb ennél..ugy nézett ki az egész kutya mint egy hógolyo.Erzsike [ 2014-02-24 14:07 ]

Szia Nikoll!
A tenyésztő ajánlotta a Jean Peau Grooming Products Eye Care ápolót, az orvos a bórvizet. Egyiktől sem fehéredik ki a könnyfoltos szőr. A kiállítási kutyáknak hidrogénezik a szőrét, attól olyan fehér, de a szemre veszélyes. Én minden reggel lemosom bórvízzel, hogy az esetleges váladékot lemossam és kész. Inni pedig enyhén almaecetes vizet kap, állítólag kicsit ez is segít.
Nem tudom mitől lapos a te kutyusod szőre, biztosan nem a fekvéstől. Az enyémnek első perctől kezdve nagy a bundája. Havonta viszem kozmetikushoz, mert nem akarom, hogy a földön húzza, és ha hosszú nagyon nehéz naponta kifésülni. Így is előfordul, hogy egy nap alatt a hónaljnál kis csomók lesznek, amit nehéz kibontani.
A tied még fiatal, várd meg amíg nálad lesz. Élőben minden más mint videón.Nikoll200 [ 2014-02-23 17:41 ]

Szia Erzsike!

Azt szeretném kérdezni hogy az a szer a könnyfokt ellen az kifehéríti a szőrt ott ahol barna vagyez csak.megelőzés h ne legyen barna? Ma kaptam az én drágàmrol videot, de olyan kis lelapulos a szőre..nem ez a jo dús..lehet attol h elfekszi?v majd csak később fog bedúsulni?Erzsike [ 2014-02-20 16:50 ]

Szia Nikoll!
Mindenképpen azt egye amit a tenyésztő adott eddig neki. A legpraktikusabb a táp, de csak jó minőségű és kimondottan kiskutyáknak való. Nem érdemes variálni, mert nagyon érzékeny a gyomruk. Az orvos szerint jobb a száraz táp, mint a konzerv. Erősíti a fogait és kevésbé képződik fogkő. A konzerv túl puha. Én táppal etetem és gyümölcsöt kap mellé, amit imád. Csak a tálkájában kap enni, nincs olyan, hogy egy-egy falatot kaphat amikor én eszem. Így nem fog rászokni a kunyerálásra. Vettem még neki egy csavart, füstölt marhabőrt. Imádja rágcsálni. Elég kemény, jó a fogának és nem fogja a bútorokat megrágni. Már hónapok óta ezt rágja és még pár hónapig kitart. A házikaját ne nagyon próbálgasd, én is megjártam vele, mert hányt utána. Soha többet nem kap.Nikoll200 [ 2014-02-20 12:24 ]

Szia Erzsike
Inkább egy nappal késöbb hozzuk el, nem akarom egyedül hagyni, a fogorvoshoz meg nem vihetem el..a paromnak jönnie kell velem a rendelöbe mert ö tolmácsol nekem..azon gondolkodom hogy mit fogok neki enni adni...konzervet vagy már kezdhetek egyböl száraz táppal..tudom megkell kérdezni az elözö gazdiját h mit evett idáig és fokozatosan hozzászoktatni az ujhoz..de egy 8 hetes kutyus ehet már tápot?Erzsike [ 2014-02-19 11:58 ]

Szia Nikoll!
Az első héten azért ne hagyd magára ha lehet. Neki is meg kell szokni és biztonságban érezni magát. Inkább vidd magaddal, csak az utcán ne tedd le. Csak ölben és ne engedd meg senkinek, hogy megsimogassa. Szüksége van arra, hogy ha valami megijeszti hozzád tudjon bújni. Te leszel a biztos menedék. Én sem hagytam otthon. Amikor már egyedül maradt mindig megmagyaráztam neki, hogy mindjárt jövök, sietek vissza. 5 percre hagytam magára amíg például a szemetet vittem ki. Pár nap alatt megértette, hogy nem hagyom el, mindig visszajövök és nem is sírt utánam. Mindent csak fokozatosan, mint egy kisbabánál.Nikoll200 [ 2014-02-19 10:20 ]

szia Erzsike!
ugye masfé hét mulva hozhatom el a kutyust...mikor elozzuk, masnap mennünk kell a párommal fogorvoshoz..az nem gáz ha arra az idöre magára hagyjuk?v vigyük magunkkal vagy hogy legyen..az a baj h pont másnap.Erzsike [ 2014-02-17 20:35 ]

Szia Nikoll!
Az én kiskutyám most 8 hónapos, Kislány és most tüzel, Sophy-nak hívják. Első pillanattól kezdve kutyapelenkára szoktattam. Elég nehezen tanulta meg. Nagyon sokszor közvetlenül mellette végezte a dolgát. Amikor már kivihettem akkor sem csinált kinn semmit, megvárta, hogy hazaérjek vele és akkor végezte el a dolgát. Kb. 1 hónapja kezdte el a kinti pisit-kakit. Akkor mindig dicsértem és kapott jutifalatot. Most tartunk ott kb. 1 hete, hogy csak kinn végzi a dolgát. Viszont 4 óránként leviszem sétálni pár percre. Reggel 7-kor ébreszt, öltözünk és megyünk. Úgy tűnik ez a beosztás neki megfelel. Ettől függetlenül a pelus mindig ott van a pelenkatálcában a biztonság kedvéért. Nagyon örülök, mert volt olyan nap, hogy 10-szer is fel kellett mosni, és nem elég a meleg víz, még külön tisztítót is kellett használni. Nagyon sok türelem kell hozzájuk, de megéri. Nem szabad rákiabálni ha odacsinál és nem szabad az orrát belenyomni. Meg kell dorgálni de nem hangosan. azt rosszul viselik. Az oltásokkal kapcsolatban többet nem tudok mondani, úgy látszik nem mindenhol egyformán csinálják. Halgass az orvosra, mégis csak ő a szakember.Nikoll200 [ 2014-02-17 11:25 ]

még lenne egy olyan kérdésem hogyamig ugye nem vihetem le a kutyat, addig kutyapelenkát kell neki lerakni, hogy od végezze a dolgát...nem fog rászokni?mert én utána azt szeretném ha kint végezné a dolgát, deha azt tanulja meg hogy a pelenkára kell, akkor késöbb, hogy fog kint pisilni?Nikoll200 [ 2014-02-17 10:42 ]

szia Erzsike!

Itt úgy olvastam mindenhol, hogy 8 hetes korában kap, szopornyica, HCC; parvovirus,illetve leptospirosis, ami a májat és a vesét támadja meg..majd a 12. héten ezeket megismétlik plusz a veszettség elleni, végüla 16. héten ezeket ujra megismétlik kivéve a leptospirosis-t..a 15. hónapban ezek megismétlése...hát nem tudom, egy kicsit más..itt a nem köteleö oltásoknál van feltüntetve a kennelköhögés,a lyme kor elleni , a coronavirus elleni..szval nem tudom..már csak 2 het es megkapom a kutyulit, már alig várom :) a te kutyusodat hogy hivjak?Erzsike [ 2014-02-17 08:22 ]

Szia Nikoll!
Ezt a listát kaptam az állatorvostól:
8 hetes oltás parvó vírus ellen + féregtelenítés
10 hetes kombinált oltás + féregtelenítés
12 hetes parvó vírus elleni oltás
14 hetes kombinált oltás
16 hetes veszettség ellen + féreghajtás
18 hetes corona vírus elleni oltás
20 és 22 hetes kennel köhögés elleni oltás
24 és 26 hetes lyme kór elleni oltás
8 hónapos kombinált oltás + féreghajtás
1 éves veszettség elleni ismételt oltás + féreghajtás + kombinált oltás
évente veszettség elleni ismétlő oltás + féreghajtás + kombinált oltás + lyme kór elleni oltás
Én ennek alapján viszem a kutyámat az orvoshoz. Mindig megbeszéljük a következő időpontot és akkor már várnak. Én ezt betartom, mert inkább megelőzöm a bajt, mint hogy megbetegedjen. Nem csak a kutya és macska kakitól kell félteni. Hiába szedik össze az utcán attól még fertőzött a járda is. Ez a fajta különben is nagyon érzékeny, elvégre inkább szobakutyák, mint utcaiak. Még tőled is elkaphat egy náthát ha beteg vagy. Én bízom az orvosban és hiszek neki, de te döntöd el mikor viszed ki utcára. Én nagyon féltettem. Csak javasolni tudom, hogy várd meg amíg megkapja az első veszettség elleni oltás és rá egy hétre már kivihető, mert addigra lesz meg a hatása.Nikoll200 [ 2014-02-16 09:57 ]

szia Erzsike!

igen énis igy gondoltam pontosan, hogy majd mi veszünk neki csipet meg eu pass-t csináltatunk..ugy sokkal olcsobban jön ki..nem mindenkinek van annyi pénze hogy törzskönyves kutyát vegyen ..föleg itt külföldön..a 3szorosába kerül egy kutya mint otthon...és a mostani gazdija is azt mondta hogy azért nem rakat bele csipet meg nem törzskönyvezteti mert akkor dr´g´bban kellene hogy adja, és akkor ez emberek nem nagyon veszik...amugy meg nem értem, hogy ezek az emberek miért turkálnak más pénztárcájába..onnan veszek kutyát meg annyiér amennyiért akarok..attol meg nem tartok, hogy átvernek,mert a hölgynek aranyos kedve hangja volt a telefonba..rendszeresen küldenek a kutyusrol kepeket videot..a videoba is hallom, hogy a kutyus gyerekekkel van körülvéve..rendes család szerintem..nekem egyedül az oltással van egy kis problémám..magyar oldalakon azt olvastam h 6 hetes korban kell az elö oltást megkapnia, utána 8 hetes 12 hetes 16 hetes..valahogy igy...itt meg, mondta a hölgy mikor elöször elvitte a kutyust az állatorvsohoz, csak egy vizsgálat volt h egészséges e a kutya, illetve féregtelenitettek..majd most viszi 8 hetes korában az elsö oltására..es azon kivül még 2 öt kell kapnia..tehat összesen 3-at..otthon 4et kap vagy hogy..nem nagyon értem...de megnéztem itt i a neten és mindenhol ezt irjak h csak 3 at kell kapnia, nem ugy mint otthon..a másik meg, hogy ittcsak lesnek mikor mondom hogy nem szabad kivinni a kutyat amig nem kapta meg az oltásait...mindenki azt mondja iitt hogy még nem is hallott rola..bár lehet hogy itt azért jobban figyelnek arra hogy pl a parkokban utcákon ne legyen macska es kutyaürülék stb...Erzsike [ 2014-02-15 16:27 ]

Szia Nikoll!
Ne törődj a sznob beszólókkal. 3.500 Ft-ért kapsz egy chipet, regisztrálják és ha jól tudom 2.000 Ft-ért csinálnak neki útlevelet. Semmi jelentősége.Mi is ezek nélkül hoztuk el a tenyésztőtől és mi csináltattuk meg. Így valóban sokkal olcsóbb volt. Sőt mi még törzskönyvet sem kértünk és így 20.000 Ft-tal olcsóbban kaptuk meg. Nem akarom sem tenyészteni, sem kiállításra vinni, csak szeretgetni. Egy 6 hetes kiskutyánál nem lehet még megmondani mekkora lesz. Különben is van mini és normál változat. A most divatos mini nem olyan szép, mert kidülledő gülüszeme van és nyomottabb az orra is. Nem számít más mit mond. Imádni fogod és ő is téged.Nikoll200 [ 2014-02-15 08:47 ]

Szia Erzsike!
Engem êpp most osztottak ki egy kozossegi okdalon nagyon csunyan...feltoltottem egy videot es irta az egyik nö h ebbol a kiskutyabol eletbe nem lesz máltai..:-( hogy sokkal nagyobb mint kellene lennie 6 hetes koraban..es mindezt azeert mert azt mereszeltem irni hogy 8 hetes koraban fogja elvinni a mostani gazdija eloszor oltatni es azutan hozzuk el...irtam aztis h nincs chipje es utlevele..de azt en meg tudom neki csinaltatni..ha itt kint nemetorszagba ugy vedzem h csip meg minden akkor horribilis összegert tudom cdak megvenni...es ezert szoltak be h a kutyus nem maltai hanem vm szaporitotol van..es h miert nem hozok ki ink akkor a menhelyrol meg stb...nagyon megbantottak:-(Erzsike [ 2014-02-14 18:26 ]

Szia Nikoll!
Én is 8 hetesen kaptam meg a kiskutyát a tenyésztőtől, de akkor már az első oltását megkapta. 4 hónapos volt amikor először kivittem sétálni, mert az orvos azt mondta, hogy addigra alakul ki az oltásoktól részleges védettség. Még akkor sem volt teljesen védett. Nem engedtem más kutyát a közelébe. Az első két hónapot bírd ki vele a lakásban a biztonság kedvéért. Különben sem szeretnek nagyon sétálni. Én a tenyésztőtől több oldalas, mindenre kiterjedő "használati utasítást" kaptam, de az orvos is mindent elmondott. Találj egy jó állatorvost.Nikoll200 [ 2014-02-14 16:04 ]

Szia Erzsike
Az en kutyum 8 hetes koraban fogja megkapni az elso oltasat..aza kerdesem hogy akkor mar le szabad vinni setalni meg pusilni vagy nem?v hogy van ez?Erzsike [ 2014-02-14 12:01 ]

Szia Nikoll!
Az én kutyámon mindig van nyakörv. Nagyon könnyű, finom bőrből. A lakásban is viseli. Így mire az utcára vihető megszokja és nem zavarja. Ha jó minőségű nem koptatja a szőrét, nem árt. Sőt nagyon aranyos vele, olyan mint egy ékszer, strasszköves, pink, igazi kislányos és jól passzol a hajdíszeihez is. Az utcán séta közben mindig nagy sikere van.Nikoll200 [ 2014-02-13 18:42 ]

Szia Erzsike!
Azt szeretném kérdezni hogy a te kutyádon van nyakörv?tudom hogy nem tesz jot a szörenek, de a mostani gazdaja nyakörvet tett a nyakaba hogy meg tudja különboztetni a testvereitol...ezalatt a 8 het alatt kikophat a szöre?en persze kiveszem majd de eza 8 het sokat ront a helyzeten?Erzsike [ 2014-02-13 07:27 ]

Nekem az orvos megmondta, hogy hányadik oltás után vihetem ki az utcára. Mindenképpen a veszettségi után. Ha van saját kertetek és oda nem jut be más állat, oda ki lehet vinni.Nikoll200 [ 2014-02-12 14:27 ]

De mikor vihetem ki setalni?gondolom nem 8 honap utanErzsike [ 2014-02-12 10:00 ]

Szia Nikoll!

Az én kutyusom pont ma 8 hónapos és pénteken kapja meg az utolsó kötelező oltását. Ez lesz a hatodik. Ezután már csak az évi kötelező veszettségit és a kombinált oltást fogja kapni.
Képet sajnos én nem tudok feltölteniNikoll200 [ 2014-02-12 07:39 ]

Az utolso oltasra gondoltam:-)Nikoll200 [ 2014-02-12 07:08 ]

Szia Erzsike!
Itt nem.lehet képet feltölteni?olyan kivancsi lennek a kutyusodra:-)azbutolsonoktast mikor kell hogy megkapja?Erzsike [ 2014-02-11 15:24 ]

Szia Nikoll!
A ruha mérete a nyakától a farka kezdetéig mért cm.. 28-as indulásnak jó, esetleg 30-as, ha olyan a fazon, hogy az átmérője nem túl nagy. Az én kutyám most 2.30 kg és a 30-as méret jó rá.
Fürdetésnél mindenképpen nercolajos sampont használj, de utána balzsamot is kell használni és én szárítás után glis kur hajápolót fújok a szőrére, attól finom selymes lesz. Elég havonta egyszer fürdetni, mert kiszárad a bőre, de ilyen esős időben langyos vízzel minden séta után lemosom a lábát és a hasa alját.
A szemét és körülötte a szőrt külön szemápolóval kezelem. Gyógyszertárban kapsz bórvizet, az jó rá. Minden nap ki kell fésülni a bundáját, mert filcesedésre hajlamos.Nikoll200 [ 2014-02-11 12:34 ]

Mikor kell.megkapnia az utolsó oltasat? Akkor addig nem is tudom kintre szokatni h oda pisiljen? Hát én internetröl vettem neki ágyat de többet nem teszek ilyet mert sztem nem jo..szeri.tem kicsi meg nem is olyan puha, tenni.kell bele.neki.pledet..vagy lehet másikat kell venni..ruhat azt milyen méretut kell?vagy ezek hogy vannak szamozva?
Illetve mèg amit kérdeznék hogy a fürdesnel.milyen sampont erdemes hasznalni illetve utana a szörére milyen ápolotErzsike [ 2014-02-11 10:39 ]

Szia Nikoll!
Az én kutyámnak első pillanattól külön puha kutyaágya van, négyszögletes, peremes, belül kivehető párnával és mosható plüss huzattal. Zippzárral levehető. Az ágyamba soha nem jöhet fel, de az ő ágya az enyém mellé van letéve. Látja, hogy ott alszom és teljesen nyugodt. Nagyon jó megoldás a rugós póráz, nem kell hám, az jobban zavarja. Lényeg, hogy ne tudja a fejét kihúzni a nyakörvből, és így szabadabban szaladgál. Mivel én egyedül vagyok, meg kellett szoknia első naptól kezdve, hogy le kell mennem vásárolni, vagy van valami dolgom. Odaadtam a papucsomat, abba belefeküdt és magyaráztam neki, hogy rögtön jövök, te itt maradsz, sietek vissza. Ma már tökéletesen érti és nincs vele gond. Igaz, hogy azt a papucsot megrágta, de ez megérte, hogy nyugodtan vár rám. Én adok rá most télen pufi mellényt, de kapucni és ujj nélkülit, mert csak ezt szereti. Igaz, hogy vele a séta csak öt perc. Amíg nem kapja meg az összes védőoltást úgy sem lehet kivinni.Nikoll200 [ 2014-02-11 08:47 ]

Sziasztok!
Akkor.megnyugodtam:-) sajnos en még nem nagyon tudok mit írni mert még nincs velem. Marcizs 2 án hozzuk el a kus Sissy-t..a mostani gazdija azt mondja hogy nagyon eleven..allandoan ugrál, jatszana a többiekkel:-D kis energiagolyó:-) csak puha pléden hajlando aludni:-) a ti kutyusaitoknak myen fekhelYe van? Illetve setaltatshoz melyik poraz a jobb a hàmos vagy a sima? Telen adtok rá vm kus ruhat h ne fázzon? Arra az idoszakra mikor jon vettunk ki a parommal szabadsagot hogy vele tudjunk lenni illetve h egy kicsit szokassuk ahhoz h bizony lesz olyan hogy egyedul kell lennie mikor egy idoben dolgozunk..már annyira várom:-)Erzsike [ 2014-02-10 11:58 ]

Sziasztok!
Nem voltam itthon és gépközelben azért nem reagáltam a levelekre. 8 hónapos lett a kiskutyám és nagylány lett belőle. Már több mint egy hete tart ez az állapot. Meddig fog még tartani? Kicsit lustább, de más változás nincs. nagyon szépen rendben tartja magát. szinte nincs is jele a vérzésnek a lakásban. Most talán még jobban ragaszkodik hozzám. Viszont továbbra sem szeret sétálni. Kimegyünk az utcára, elvégzi a dolgát és már fordul is vissza.Utál minden kutyát, kivéve a család másik kutyáját. Most már a család macskáival is kezd megbarátkozni és nem kergeti őket. Egyre ritkábban fordul elő "baleset" a lakásban, de ehhez legalább ötször le kell vinnem. A szájából én sem tudok kivenni semmit, mert olyan erősen fogja, hogy képtelenség kihúzni. Imád ellopni dolgokat - zokni, papírzsepi, trikó - és csak jutifalat ellenében adja vissza. Még soha nem morgott rám, de néha "visszabeszél". Szerintem nincs két egyforma kutya, mindegyik egyéniség és imádni való!!!Ilona [ 2014-02-09 11:02 ]

Sziasztok! Olvastam par hozzaszolast, latom mindenki imadja a kiskutyajat :) Az en maltaim most 3 eves, kislany, tokeletesen pisil, kakil a pelusra. Igaz eleinte a lakas tobb pontjan volt leteve neki, ma mar csak a konyhaban. De soha nem megy melle. A kaja nalunk hazikoszt es a tetejere szorok egy keveske tapot, hogy azert ragjon is valamit. Persze, a jutifalit azert megkapja :) Most viszont van egy kis gondom, azert is irok, hatha tud valaki tanacsot adni. Kertes hazban lakunk, a setalas nem nagyon megy, mert a kertben o nagyon jol elvan. Ahova tudom, viszem magammal, autozni nagyon imad. Viszont a kutyakat nagyon nem szereti. Csak minket, a csaladot. Soha nem is volt gond, a csontot is kivehettem a szajabol. Azonban nehany napja, amikor a helyen fekudt, meg akartam simogatni - mint ezerszer maskor is, erre ram morgott, vicsoritott, meg akart harapni. Masnap ezt a ferjemmel is eljatszotta. Halvany gozom, mi lehet az oka. Utobb lattam, hogy a kedvenc jatekan fekudt. Arra gondoltam, hogy azt orzi, felti. Hat, nem tudom, de ez igy nem normalis. Persze, megszidtam, de ez nem hiszem, hogy megoldas lenne, az okot kellene megtalalni. Ha valaki tudna okossagot mondani, megkoszonnem :)Nikoll200 [ 2014-01-29 11:56 ]

Minden rendben? :) Nagyon csendben van mindenki :)Nikoll200 [ 2014-01-22 13:03 ]

De akkor nem.fog raszokni a kutyapelusra?Egyébkent most belegondoltam hoy ha kisbabank lesz akkor uj alberletet kell keresnunk..nem.tudom.hoy egy kutyussal.mennyi esélyünk.lenne:-( bar kint lakunk kulfoldon nem tudom hpgy itt hogy meg..de nem naygyhyon szetetik hogErzsike [ 2014-01-22 09:38 ]

Szia Mari!
Már több kutyással beszéltem és sokat olvastam is a máltaiakról. Tulajdonképpen a lényeg az, hogy nem szereti az idegen kutyákat, mindegyiktől fél, minden embert imád még az idegeneket is, és csak a gazdi vagy a család mellett, otthon érzi jól magát. Ez a fajta jellemzője. Ezen nem lehet változtatni, legalább is nagyon nem. Kivittem szombaton a telekre és ott remekül érezte magát. Futkározott, játszott és élvezte a kertet. Viszont kezd sikeres lenni a 10 perces "séta" az utcán. Legtöbbször produkál valamit és itthon is ritkul a pelus mellé járás. Hol bizakodom, hol elkeseredem. A másik kutyánk 4 hónaposan szobatiszta volt és póráz nélkül sétált láb mellett az utcán. - golden retriver -.
A szomszédod nem érdemli meg, hogy kutyája legyen. Soha nem szabad kutyát láncon tartani. Szívem szerint feljelenteném az állatvédőknél.Mari [ 2014-01-22 08:43 ]

Szia Nikoll200!
Szerintem nem lenne gond a sétáltatás. Le kell tenni neki egy kutya pelust, és ő arra elvégzi a dolgát, ha már nem bírja tovább vissza tartani. Amikor haza megy a párod akkor meg ő le tudja vinni egy körre, hogy azért mégis legyen friss levegőn a kutyus. A pelusra vissza térve, az én kutyusom 1 1/2 éves, de a pelus még mindig le van neki rakva, mert annyira kicsi a hugyhólyaguk, hogy nem bírják sokáig vissza tartani a pisit. Az enyém késő este, és hajnalba arra pisil rendszeresen.Mari [ 2014-01-22 08:35 ]

Szia Erzsike!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok rendesen sétálni. Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a problémája vele! Nem kérdeztél valaki mást ez ügyben? Kiváncsi lennék rá, hogy egy kutya tréner mit mondana erre. Én most azon agyalok, hogy tavasszal elviszem kutya iskolába, mert az enyém sincs odáig a kutyákért... Állítólag szocializálni kell az ilyen kutyusokat. Az embereket körbe ugrálja, de a kutyáktól fél! Lehet a tiéd is ezért nem akar sétálni, mert már előre tart tőle, hogy találkozik más kutyákkal. A mi szomszédunkban ( kertes házban lakunk ) van egy husky, és szerencsétlen láncon van tartva. Na az a lényeg, hogy minden egyes tavasszal, ősszel felcsinánálják a kóbor kutyák, mert a drága szomszédaink még a kaput is nyitva hagyjäk állandóan! Most jöttek elő a vackukból a kiskutyák, és azóta az én drágaságom nagy ívben kerüli a kerítést, nehogy oda menjenek hozzá a kiskutyák. Biztos, hogy fél tőlük. Nem tudom.
A könnycsatorna átmosással még várok. Most olyan szépen rendbe jött a szeme!Erzsike [ 2014-01-20 10:24 ]

Szia Mari!
El vagyok keseredve!!! Egyre jobban utálja a sétát. Most már csak ölben tudom a lakásból kivinni. Az utcán megfeszíti a lábait és egy lépést sem megy. Inkább felszántja a betont. Pedig nem bántom soha. Nem is verem meg, csak megdorgálom, ha pelus mellé megy. Tudja, hogy rosszat csinált és borzasztóan szégyenli magát, de akkor is mellé megy. Még nem vettem a helyre szoktató spayt, most egy kicsit összejöttek a dolgaim. Viszont ha pelusra megy kéri a juti falatot. Esze az van, csak makacs. Döntöttél könnycsatorna ügyben?Nikoll200 [ 2014-01-20 08:21 ]

Jövöre szeretnenek kisbabat is..nem tudom hogy a kettö összeegyeztethetö e..a kiskutyus megszokná?vagy pl hogy oldanàm meg a setaltatast a pisiltetest ha a parom dolgozik, en pedig otthon vayok egy ujszülottelq..öt nem hagyhatom magara..akkor hogyan viszem le a kutyust?:-) tudom hogy ezt nekem.kell valahogy megokdanom de elkepzelesem sincs h hogyan..Mari [ 2014-01-20 07:07 ]

Szia Nikoll200!
Minden kiskutya egy külön egyéniség! Nem tudni, hogy mit fog művelni a lakásban. Az enyém nem ugatós, nem szedett, nem rágott meg semmit Én mindenkinek ajánlani tudom ezt a fajtát... Viszont nem tudom, hogy viselné napközben az egyedül létet, mert én általában viszem magammal, ha megyek valamerre! Nagyon ritkán hagyom otthon egy fél napra, de azt jól viseli. Nem csinál semmit, csak alszik.
A kajával kapcsolatban annyit tudok írni, hogy az enyém mindent eszik vegyesen, de azért a házi kaja a kedvence! A tápért nem rajongott soha, de muszály hozzá szoknia, mert az lenne neki a legjobb!
Kérdezz minket bátran, ha estleg még van valami, ami eszedbe jut!

Mari [ 2014-01-20 06:55 ]

Szia Erzsike!
Tényleg csak azt tudom mondani Neked, hogy türelem!!! Még nagyon picurka... Én soha nem szídtam le, nem bántottam azért, ha mellé pisilt, egyszerűen csak megtanulta! Tudja, hogy csak akkor van jutalom, ha ügyes, és a jutiért bármire hajlandó. Vettél már helyhez szokatót?
Én már írtam Neked, hogy azóta minden rendben van nálunk...
A sétával kapcsolatban semmi okosat nem tudok írni! Az enyém imád kinnt lenni az udvaron. Sőt, ha megyűnk valamerre, és megfogom a nyakőrvet, akkor már nyújtózik, és oda jön hozzám, hogy rá tudjam adni! Édes kis pofi!!!
Nikoll200 [ 2014-01-19 09:25 ]

Sziasztok!
Februárban szeretnék venni egy Máltai kiskutyát..annyira izgatott vagyok és szeretnék.tudni mindent rola:-)
Elöszor is van egy félelmem..eyik.ismerösom azt mondta hogy ne vegyek ilyen kiskutyat mert ö nem birja az egyedüllétet:-( nekem mimden.nap dolgoznom.kell 8 tol fel 5 ig..a parom altalaban delutanos..neha van olyan hog ö is délelottos és olyankpr egyedul kellene lennie.En erre azt mondtam.neki h egyik.kutya.sem szeret egyedul lenni sztem , de ha kiskorátol hozzászoktatjuk kiskorátol akkor megszokja..?amikor megveszem.ugy tervezem.hogy veszek.ki szabadsagot es akkor vele leszek. Gondolom nem fog gyorsan menni a szobatisztasagra neveles:-) ilyenkor tegyek be neki pelenkát is a lakásba?nem fog odaszokni? Ha leviszem.sétalni vay pisilni akkpr kell hogy adjak rá valami kisruhát? Vagy nem fog megfázni?ilyenkor mikor még kicsi mit eszik?konzervet vagy már a száraztápot is.megeszi?
Illetve még az érdekelne hogy ha egyedul.ptthonhaggyuk.akkor nem.fog rongálni meg szetharapni mindent?illetve h mennyire ugatos?csak a szomszèdok miatt:-)Erzsike [ 2014-01-18 09:24 ]

Szia Mari!
Nem tudom még mit csináljak. A család akar kiskutyákat én nem. Majd meglátom milyen lesz amikor tüzel. Most hallottam, hogy volt akinél úgy nézett ki a lakás, mint egy mészárszék. Mindent összevérzett a kutyájuk.
Imádom ezt a kis vakarékot, de sokszor kiborít a sétával. Végigszántom a betont vele annyira nem akar menni. . Még mindig elbújik amikor veszem elő a ruháját. A lakásban a pelus mellé megy elég sűrűn. Én még ilyen makacs, konok, önfejű, akaratos kiskutyát nem láttam. Összeszidom, szégyenli magát, mert tisztában van vele, hogy rosszat csinált. Viszont ha sikerül a pelus akkor jön és dicsekszik és kéri érte a jutit. 5 hónap alatt sem sikerült szobatisztaságra nevelnem. Lehet, hogy én vagyok ügyetlen és rosszul csinálom???!!!Mari [ 2014-01-15 08:48 ]

Szia Erzsike!

Az én picurkám 7 és fél hónaposan tüzelt először, de akkor csak egy pár napig tartott. Most két hétig nyomatta! Még most is azt mondom, hogy ez egy tündéri kutya, mert egyetlen egy csepp vért nem cseppentett maga után... Hihetetle, hogy mennyire tisztán tartja magát! Ja, és abszolut nem bolondult meg, nem csinál semmi olyan dolgot, amit máskor nem szokott. Itt ez alatt azt értem, hogy semmit nem rág meg, mert mások erre is panaszkodnak... Annyi, hogy velünk akar szexelni, de most vettem neki a vége felé egy nagy plüss játokat, és azt szeretgette... Szerintem, ha az ember nem akarja pároztatni, akkor sincs túl sok értelme ivartalaníttatni! Azt mondják, hogy ivartalanítás után megnyugszik a kutya, és meg is hízik. Én nem szeretném, hogy az enyém megváltozzon. Úgy szeretem, ahogy van, amilyen!!!Erzsike [ 2014-01-14 09:51 ]

Szia Mari!
Meg kellene győznöd a családod, hogy csak a kutyusnak ártanak az etetéssel. Szegénykém borzalmas lehet neki a sok másnapos hányás. Le is gyengítheti. Hál istennek nálunk ilyen gond nincs.
Jó hír, hogy kezdi megszokni a sétát. Már nem kell kivonszolni a lakásból. Csak az utcán makacskodik. Van egy megszokott kedvenc útvonala és arról nem akar letérni. Van úgy, hogy 4x5 szőr is ide-oda megyünk rajta. Na akkor vonszolni kell.
Hány napig tüzelt a kutyád? Az enyém pont most 7 hónapos de elkezdett a lábszáramra kapaszkodni és emelgeti a hátsó lábát. Nem korai még?Mari [ 2014-01-13 08:23 ]

Szia Erzsike!
Szóltak előre a kórházban, hogy lehet sírással fog ébredni... Azért még várok egy kicsit ezzel a beavatkozással!
Most én jártam úgy a reggeli sétával, hogy alig tudtam kicsalni sétálni! Futott 2 kört, gyorsan spurizott vissza a házba. Biztos fázott, mert azóta a takaró alatt csucsul. A tápevéssel jól állunk, csak hétvégén van probléma, amikor tele tömik házi kajával! Hiába mondom, hogy ne adjanak neki semmit, de ahogy elfordulok, már rögtön tömik a fejét! Ez egy cseppet idegesít, mert általában ilyenkor másnap hányással kezdődik a nap!!!

Erzsike [ 2014-01-10 09:19 ]

Szia Mari!
Régebben volt egy angol szetterünk és kiskorában el kellett altatni, mert rászorult egy májkrémes doboz a nyelvére amit a szemetesből halászott ki és kiakarta nyalni. A kórházból állatmentő hozta haza mert még nem ébredt fel az altatásból. itthon betakargattuk és magától ébredt jó 2 óra múlva. Semmi probléma nem volt vele, csak bepisilt ébredéskor, de erre előre figyelmeztettek, nem is bántottuk érte. Nem tudom a tied miért sírt ébredéskor.
Végre kezd kialakulni a napirendünk a sétával. Legalább 5-10 percet hajlandó kinn tölteni, de csak úgy ha ölben leviszem.Mari [ 2014-01-09 09:19 ]

Szia Erzsike!

Örülök neki, hogy ilyen jó eredmények vannak nálatok pelus terén!
Még nem voltunk a dokinál, mert sajnálom bódítani...
A múltkor is olyan keservesen sírt, amikor ébresztették, hogy a szívem szakadt meg érte!!!
Az én kincsem is olyan szépséges kozmetika után, hogy a kozmetikus odáig van érte, meg vissza. Mindenki elfogult a sajátjával... Nekünk ő olyan, mintha a gyerkőcünk lenne!
Az enyém el is van kapatva rendesen...Erzsike [ 2014-01-08 10:08 ]

Szia Mari!
Az idén -vagyis 8 nap alatt - egyszer pisilt a pelus mellé. Szerintem kezd rájönni a dologra. Tegnap vittem kozmetikushoz. Olyan gyönyörű lett, hogy elájultam tőle. De nem csak én. Még a kozmetikus is azt mondta, hogy régen látott ilyen szép kiskutyát. Habár én kissé elfogult vagyok vele. Nem tudom mi lesz ha havazik. Továbbra sem szeret kinn lenni. Elvégzi a dolgát és már rohan is befele. Igazi szobakutya. Most is itt ül az ölemben és nagyon nem tettszik neki, hogy nem vele foglalkozom.
Túl vagytok a könnycsatorna átmosáson? Hogy sikerült?Mari [ 2014-01-07 06:35 ]

Szia Erzsike!

Azt hittem, hogy ismered a helyhez szokató cseppet, és azért nem említettem eddig. Nekem az első pelus vásárlásánál szóltak, hogy használjak ilyet, mert ez nagyon hasznos! Tulajdonképpen ez arra szolgál, hogy megjelöld a kutyának a pelust. Ez olyan, mint ha ő jelölné meg. Valami olyan illat anyagot tartalmazhat, mint a pisi...
Ki kell próbálnod, mert szerintem akkor tutira a pelenkára fogja végezni a dolgát! Egy-két cseppet kell rácsepegtetni a pelenkára. Állítólag létezik belőle spray változat is, de én megmondom őszíntén, még nem láttam.
Ez a sáros idő engem is kikészít, de hidd el nem jobb az sem, amikor havas minden... Tavaly télen mindig egy órába telt, mire a szőréből kiolvasztottam a hógolyókat!
Az ideális idő a nyár. Nekem is, neki is! Én csak mínuszba szoktam feladni rá ruhát, mert sokkal jobban szeret anélkül futkározni. Próbáld ki te is, hogy ha nem adsz rá semmit mennyivel felszabadultabb lesz!
Erzsike [ 2014-01-05 09:04 ]

Szia Mari!
Tőled mindig hallok valami újat. Mi ez a helyhez szoktató csepp? Még soha nem hallottam róla. Nálunk is van újabban siker. Reggel pontban 7.20-kor ébreszt - nem tudom honnan ismeri az órát - fölkapom a ruhám és rohanunk le. Pár napja minden reggel van valami eredmény. Még a végén kutya lesz belőle. Viszont ez a latyakos, ködös idő kiborít. Úgy néz ki mint egy kismalac. Minden séta után lábmosás, ruhacsere. Már nem olyan habos-babos mint volt.
Gratulálok a türelmedhez a táppal kapcsolatban. Ugye megérte?Mari [ 2014-01-04 11:39 ]

Szia Erzsike!

Nagyon jól állunk a táp evéssel! Minden este megeszi az egészet, amit lerakok neki.. Nem tudom, hogy miért pont este esik neki jól! Lehet azért, mert egész nap azt várja, hogy valaki hátha ad neki valami hazait. Na, de az a lényeg, hogy eszi rendesen.
Az én picurkám is csinálta a vendégséges pelus mellé járást, de én egy idő után raktam rá helyhez szokató cseppet, és így megtanulta, hogy hol a pisi helye. Oly annyira, hogy már cseppet nem rakok rá, de viszont mindig ugyan arra a helyre rakom a pelust...
Egyébként jövő hét elején viszem a dokihoz, hogy megcsinálja a könnycsatorna átmosást. Kiváncsi leszek, hogy milyen lesz utána!Erzsike [ 2014-01-03 09:37 ]

Szia Adrienn!
Nektek is boldog újévet!
Ha nem akarod kiállításra vinni célszerűbb vágatni a szőrét, de Marinak igaza van a farkát és a fején ne. A végbélnyílás környékét egy kicsit ki szokták vágni, hogy ne ragadjon bele véletlenül a kaki, de ez nem látszik. A füléből is kiszedik a szőrt és a szeme körüli pihéket, hogy ne irritálja. Jó kozmetikust kell keresni. Célszerű kifaggatni, hogy mit is akar a kutyán csinálni. Előbb ő mondja el neked és csak utána mond meg te, hogy mit is akarsz.Erzsike [ 2014-01-03 09:31 ]

Szia Mari!
Szegény kiskutyád. Nagyon sajnálom őt is és téged is. Megértem, hogy megijedtél. Én is frászt kaptam volna ha ilyen baleset történik. De biztos tanult belőle és kicsit visszafogja majd magát az ugrálással.! Az új évben van egy kis sikerélményem. Még mindig elbújik ha indulni akarok sétálni, de az utcán már egész vidáman megy. Még mindig fél minden kutyától, csak az embereket szereti. Reggel fölkel és elvégzi a dolgát a pelusra kicsit-nagyot és aztán megyünk sétálni. De már ez is valami, hogy nem mellé megy, legalábbis itthon. Vendégségben pelus mellé megy. Aranyos ugye!!!!????
Jövő héten viszem kutyakozmetikushoz. Én is vágatom a szőrét de nem túl rövidre. Meghagyom a máltai jelleget. Láttam az utcán olyan máltait, hogy szinte uszkárnak nézett ki annyira rövid volt a szőre. Szerintem borzalmas. A gazdija szerint így könnyebb rendben tartani. Jó de akkor miért nem uszkárt tart? Én is gumizom a haját és nagyon szép csatjai vannak.
Hogy álltok a táppal?
Mari [ 2014-01-03 09:13 ]

Szia Adrienn!
Neked is boldog új évet!!!
Én vágatom. Csak a fülén, a fején, és farkán van meghagyva szőr. A haját csurizom.
Szerintem így sokkal könnyebb tisztán tartani...Adrienn [ 2014-01-03 08:48 ]

Sziasztok!
Boldog Új Évet!

Ti hagyjátok nőni a kutyusotok szőrét vagy vágatjátok? :)Mari [ 2014-01-03 07:30 ]

Szia Erzsike!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk még mindig ott a pelus a helyén, és hajnalban arra megy pisilni... Állítólag olyan pici a hugyhólyaguk, hogy nem tudják annyi ideig vissza tartani, mint egy nagytestű. A párom is mindig mondja, hogy rakjuk el a tartót, de én még nem engedem! Majd esetleg nyáron, amikor többet van az udvaron, mint a lakásban.
Nekünk rosszul kezdődött az új év!
A kis szeleburdi kiskutyám anyukáméknál úgy ugrott le a kanapéról, hogy neki ugrott az asztal sarkának...
Kapott egy enyhe agyrázkódást! Azt se tudtam, hogy mit csináljak hirtelen... Na de hála istennek, most már jól van!
Egyszerűen, ha olyan emberekkel találkozuk, akit már rég látott, elveszti az eszét, és megy mind az őrűlt! Fel a kanapéra, le a kanapéról, fel a fotelba, onnan le, és ezt addig csinálja amíg el nem fárad! Hihetetlen, hogy mennyi energiája van!Erzsike [ 2013-12-31 10:38 ]

Szia Mari!
Örülök, hogy legalább neked van sikerélményed és hajlandó tápot enni.. Én már kezdek kiborulni. Szó szerint vadásznom kell rá, hogy le tudjam vinni sétálni. Ha meghallja, hogy séta, vagy meglátja a kezemben a ruháját már menekül tőlem. Szinte vonszolom végig az utcán és csak húz vissza. Semmit nem csinál kinn csak a lakásban. Igaz, hogy egyre ritkábban fordul elő baleset otthon, de azért a pelenkáról is le kellene szokni.
Én nem szeretnék kiskutyákat. Még vacillálok az ivartalanításon. Egyébként tündéri és imádni való, de néha nem szánnám agyoncsapni. De nem tudok rá igazán haragudni.
Nektek is nagyon boldog újévet kívánok és további sikereket a kiskutyádhoz.Mari [ 2013-12-31 08:53 ]

Szia Erzsike!
Képzeld el, hogy 3. napja tápot eszik a drágám! El sem hiszem, hogy ez össze jött... Úgy veszem észre, hogy ez a tenger gyümölcseiből készült, nagyon ízlik neki!
Sajnálom, hogy nem szeret sétálni, de biztos a többi kutya miatt van ez! Az enyém is nagyon beszari. Ők már csak ilyenek!
Én is gondolkodtam az ivartalanításon, de nagyon sajnálnám megműttetni. Bugyira nincs szüksége, mert egy csepp vért nem hagy maga után... Annyira szorgosan tisztogatja magát, hogy az hihetetlen. Amúgy meg gondolkodtam rajta, hogy egszer valamikor pároztatni fogom, mert olyan kiváncsi vagyok, hogy milyenek az újszülött picurkák!
Boldog új évet Nektek!!!
Erzsike [ 2013-12-28 17:52 ]

Szia Mari!
A párod nem féltékeny?!!!!!
Szerintem ne add fel. Neked is könnyebb ha tápot eszik. Továbbra is azt tudom neked ajánlani, hogy a tápot pár falat házikajával keverd, de tényleg csak kicsit tegyél hozzá. Pl. egy cseresznye nagyságú sajtot egészen apróra összevágva keverem a tápba. Átveszi az illatát és az én kutyám így megeszi. Vagy két szem szőlőt kimagozok, összevágom és azt keverem bele. Imádja. Eszi sütőtökkel, pomelóval, almával vagy főtt sárgarépával. De mindig csak ízesítésnek adom.
Én nagyon gondolkodom az ivartalanításon. Már beszélgettem más kutyásokkal is séta közben és mindenki azt mondja, ha nem akarom szaporítani akkor jobb minél előbb elvégeztetni. A doktornénije azt mondta, hogy kb. 8 hónapos kor körül már lehet. Még van egy kis időm végiggondolni. Nem szeretnék egy depressziós kutyát, vagy kutyabugyiban sétáltatni.
Egyébként a helyzet változatlan. 1 órás séta után a lakásban a pelenka mellé végzi a dolgát. Megőrülök!!! Ráadásul tudja a kis bestia, hogy nem szabad és haragszom olyankor rá. Bújik is a sarokba pedig nem bántom, csak megszidom. Mind a kettőnknek kitartás és türelem.Mari [ 2013-12-28 09:39 ]

Szia Erzsike!
Bocsi, hogy nem írtam, de nem volt internetem.
Nos nálam is el lett kiabälva a tápevés... Pedig vettem neki olyat, ami jó nagy szemű ( mert a kis apró egyáltalán nem jön be neki ), de első két nap evett belőle, és azóta semmi! Szerintem a párom sumákba eteti a házi kaját vele, mert elvégre csak karácsony van a kutyumnak is!!!
Képzeld el, hogy múlt héten elkezdett tüzelni, és azóta annyira megváltozott, hogy rá sem ismerek.
Nem alszik velem, mindig csak aludna, nincs semmihez kedve! De a legkomolyabb, hogy a kezemmel szeretne sexelni! Nekem azért kellett kislány kutya, hogy ne csináljon ilyet, és tessék! Vettem neki egy nagy plüss játékot, hogy azon végezze a dolgait, de nem nem is foglalkozik vele! Pedig mindenki azt tanácsolta, hogy szerezzek be egyet, és akkor le száll rólam! Persze én nem engedem neki, hogy rám másszon de ne tudd meg milyen balhét vág le...
Felétek mi újság?Erzsike [ 2013-12-24 09:24 ]

Szia Mari!
Már hallottam a szemcsatorna átmosásáról. Állítólag a szem környéki barna szőr is javul, kevésbé színeződik. Én még nem próbáltam, csak az egyik ismerősöm csináltatta meg a kutyájának. Kíváncsi leszek az eredményre.
Elkiabáltam a pelus dolgot. Még nem megy egészen jól.
Szerintem azért utál kinn sétálni, mert fél a többi kutyától. Ha odarohannak hozzá visítva menekül. Gyáva kukac. Csak akkor nagy a szája, ha az ölembe szem.
Nektek is boldog karácsonyt!!Mari [ 2013-12-23 16:31 ]

Szia Erzsike!
Most jöttünk haza az orvostól. Megkapta a kombinált védőoltást, meg megnézték a szemét! Azt mondta a doki, hogy több mint valószínű el van záródva a könny csatornája, és azért váladékozik erősen a jobb szeme. Január második hetébe viszem vissza, és akkor kitisztítják neki. Bódításban tudják elvégezni ezt a beavatkozást.
A fogaira azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert amíg vidám, jókedvű a kutyus addig nincs semmi baj!
Örülök neki, hogy a tiéd lassan megszokja a pelust, viszont azt nem értem miért nem akar sétálni?! Lehet nem tetszik neki a rossz idő! Az enym is reggel, dolga végeztével spurizik befele...
Boldog karácsonyt Nektek!!!Erzsike [ 2013-12-22 13:03 ]

Szia Mari!
Két hírem van: egyik, hogy két napja nem pisilt a pelus mellé még éjszaka sem, a másik, hogy az istenért sem akar sétálni. Ma is legalább 15-ször levittem ölben a lépcsőn a ház elé és mindig visszarohant. Kivittem a sarokig ölben, leraktam a földre és visszarohan. Ráadásul amikor meglátja a ruháját és mondom, hogy megyünk sétálni elbújik. Csak a lakásban érzi jól magát. Szerintem nem is kutya, hanem kismacska.
Egyébként naponta fésülöm és csinálom a frizuráját, mosom a szemét. Nem nagyon van benne gubanc, legfeljebb egy pici ami simán kijön. Én is el akartam vinni kozmetikushoz de már csak januárra vállalták, annyi a bejelentkező. Picit rövidíteni akarom a szőrét, mert úgy könnyebb kifésülni, de nem túl rövidre, olyan kislányosra.Mari [ 2013-12-22 09:43 ]

Szia Erzsike!
Majd hétfőn megyünk orvoshoz, mert akkor akkor fog dolgozni a számomra szimpatikus Doki!
Az én kis drágámnak is most vettem egy rózsaszín, kapucnis télikabátot. Nagyon szereti! Alig lehet róla levenni. Egy problémám van vele, hogy borzasztóan össze gubancolja a szőrét a lábán, a hónalján, és a tarkóján... Egyszerűen nem birom kibontani! Na, de majd 30.-án megyünk a kozmetikába, és ott majd megoldja a kozmetikusa ezt a problémát!
Remélem, hogy nincs annyi mellé pisilés!?Erzsike [ 2013-12-20 13:01 ]

Szia Mari!
Ne aggódj, pár nap és megszokja a hordozó dobozt. Tudom fáj a szíved érte, de az ő érdekében ki kell bírnod. Az nem probléma, hogy egy nap csak egyszer eszik. 1 éves kor felett ez teljesen normális. Az enyém még kicsi azért kap háromszor, de őt is át fogom állítani később napi egyszeri kajára. Sőt azt mondják, hogy egy héten egyszer jó nekik koplalónapot tartani. Hát ezt még nem tudom. Szegény kutyusod. Sajnálom a szeme miatt. Szorítok érte, majd írd meg mit mondtak. Mi a fülével szenvedtünk két hétig. Kíváncsi vagyok mit fognak mondani a fogaira???!!! Nagy újságom van, tegnap csak 1-szer ment a pelus mellé. Most már séta közben is produkál mindig valamit. Ja és ma először hajlandó volt felvenni az új kapucnis télikabátot. Tündéri benne. Igazi csajos a felszerelése. Az utcán mindenki megáll és simogatják.Mari [ 2013-12-20 11:03 ]

Szia Adrienn!
Kérdezz bátran! Mi is ezt tesszük Erzsikével!Mari [ 2013-12-20 11:02 ]

Szia Erzsike!
Neki is van olyan táskája, amiből csak a buksija van kinnt, de az valóban csak arra jó, amire te is írtad! Ezzel a másik hordozóval viszont nincs kibékülve... Egész úton sír benne! Lehet veszek még én is egy olyan hordozó dobozt!
Képzeld el, hogy elkezdte a drágám enni a tápot!!! :D Nem adok neki semmi házi kaját... Viszont szerinted nem baj, hogy egy nap csak egyszer eszik? Hiába rakom le neki reggel, és délben, ő csak este falatozik, de akkor megeszi az egészet, amit elé rakok!
Ma megyünk az állatkórházba, mert volt kb. egy hónapja a szemén egy fekély, és szerintem még mindig nem gyógyult meg teljesen! Akkor először napi 4-szer kellett kenni a szemét kettő fajta krémmel, majd amikor ez nem használt, akkor össze varrták a szemhéjait, és kapott antibiotikumot tablettába, plusz kenni kellett ugyan úgy a szemét krémmel. Ez is egy hétig tartott! Most megint ugyan úgy hunyorog, mint ezek előtt!!!! Gondoltam csak megnézetem valamelyik " nagyokossal " , és ha már ott leszünk meg nézetem a fogacskáit is!
Egyébként veletek mi újság?
Adrienn [ 2013-12-19 19:45 ]

Kedves Erzsike :)
Köszönöm vàlaszodat. Ma felhívtam az előző gazdit ès àllítólag 4-5hónapos.
Szerintem mèg jelentkezek majd kèrdèsekkel...
Ès elõre is köszönöm :)Erzsike [ 2013-12-19 14:03 ]

Szia Adrienní4
Kb. 6 hónapos kor körül kezdik a fogukat váltani és kb. egy éves korukig biztosan mindet kicserélek. Ha "cápafoga" nő 8 hónapos kor után az állatorvos kihúzza a felesleges tejfogakat.
Ha bármi kérdésed van Marival képben vagyunk. Nyugodtan kérdezz, mi is folyamatosan konzultálunk.Adrienn [ 2013-12-19 11:50 ]

Sziasztook!

Kb. 2-3hete került hozzánk egymáltai selyemszőrűű kutyukaa, annyira imádom, és már ennyi idő alatt is úúgy a szívemhez nőtt, hogy csak na :)
Az a problémám, hogy sajnos pontosan azt sem tudni, hogy mennyi idős a kutya, mert még nem tudunk az előző gazdival beszélni.
Tegnap kiesett egy foga. Meg tudjátok mondani, hogy kb mennyi idősen váltják a fogukat vagy egy kb. időintervallumot??

Milyen idősen lesznek ezek a kutyusok ivarérettek?
Egyéb fontosabb tudnivalókat is várok :)

Nagyon köszönöm előre is a válaszotokat, segítségeteket.
Üdv: AdriennErzsike [ 2013-12-19 09:04 ]

Szia Mari!
Az én kutyámnak egy csodás rózsaszín hordozó doboza van, amiből körben ki tud nézni mert rácsos az oldalfal körben. Meg is tud benne fordulni. Van egy válltáska hordozója is amiből csak a feje lóg ki. Cipzáros, azt is szereti csak én kevésbé, mert abban nehezebb vinni. Kocsiba nem jó, inkább az utcán ha sietek és nem akarom pórázon vinni, mert többet megy hátra és körbe, mint előre. Legyél türelmes a hordozó dobozzal kapcsolatban. Hidd el hamar megszokja. Nem baj ha kicsit sírdogál. Én végig beszélgettem vele az úton és megnyugodott. Így sokkal biztonságosabb vezetni. Nem kell aggódni, hogy esetleg leugrik az ülésről és a pedáloknál köt ki.Mari [ 2013-12-18 15:19 ]

Szia Erzsike! Az enyém ma is végig sírta az utat! Lehet nekem is egy dobozt kellett volna vennem! A miénk merev falu szövet... Egyszerűen alig tudom behúzni a cipzárt, mert kint hagyja a fenekét!
Nem tudom, hogy miért csinálja ezt a kutyusod, hogy a pelus mellé jár?! Igaz a tiéd míg picurka! Legyél vele türelmes, és hidd el megoldódik a probléma.Erzsike [ 2013-12-18 09:11 ]

Szia Mari!
Az én kutyám is sírt az első utazáskor az utazódobozában. 2-3 alkalom után egyre nyugodtabb lett. Most már ott tartunk, hogy amikor kirakom a dobozát magától belemegy és egész úton csendben van. Van amikor el is alszik és amikor hazaérek vele ki sem akar jönni. Én első pillanattól kezdve dobozban szállítottam, még az állatorvoshoz is, pedig közel van. Mindenféle szállítást jól visel és nem sír. Dobozban, táskában, kézben, mindegy csak velem lehessen.
Megint elkezdte, hogy pelus mellé jár és séta után itthon intézi a dolgát. Ráadásul egyre többet ugat. Mindenre reagál. Igazi házőrző. Még szerencse, hogy legalább éjjel csendes.Mari [ 2013-12-17 15:46 ]

Szia Erzsike! Az én kutyám csak akkor csinálja ezt a fura fuldokló hangoz, amikor nagyon megörül valamelyik családtagomat, és izgatott... Alig várja, hogy valaki lehajoljon megsimogatni! Úgy gondolom szerencsés vagyok, mert ő nagyon ritkán ugat. A szomszéd kutyáival egyáltalán nem foglalkozik! Képzeld el, hogy tegnap muszály voltam venni egy kutya hordozót, mert vezetés közben mindig az ölembe akart lenni, de nem akárhogy! Csakis úgy, hogy ő is kilásson... Ha azt mondtam neki, hogy nem szabad, akkor mindig ugrált rám! Már attó féltem, hogy a rendőrök megbüntetnek. Na nem is ez a lényeg! Képzeld el, hogy egész úton sírt benne! Úgy sajnáltam... :( Te hogy oldod meg az utazást?Erzsike [ 2013-12-16 11:34 ]

Szia Mari!
Én négy állatorvost próbáltam ki és néztem meg alaposan amikor a füle be volt gyulladva. Akkor naponta kellett mennem és mindig más volt. Már akkor láttam a különbséget köztük. pedig mind a négy fiatal nő volt. Az egyik olyan volt mint a lópokróc. A másik teljesen közömbös. Kiválasztottam a legszimpatikusabbat. Nagy szeretettel nyúlt a kutyához, nyugtatgatta, és a fájdalmas kezelés után a kutyám megnyalta a kezét. Ölbevette, simogatta. Megbeszéltem vele, hogy mikor rendel és csak hozzá akarok menni. Megállapodtunk. Ezt a fogtémát is vele beszéltem meg. Szerintem neked sem mindegy, hogy milyen az orvos. Így a kutyám sem fél amikor megyünk és a vizsgálatok és kezelések alatt is teljesen nyugodt. Farkcsóválva üdvözli a doktornénit.
Az én kutyám amikor izgatott csak ugat. Mindenre reagál. Ha a szomszéd kutyái ugatnak ő is beleszól. Semmiféle fura hangot nem ad ki. Kis morgó vakkantásai vannak, ha valami fura hangot hall, amit nem ismer. Olyankor megmutatom neki, hogy mi az és megnyugszik. Nagyon jó jelzőkutya. Kicsit túl éber, de majd belejön. A kertben a madarakat megugatja, sőt a szélfújta falevelet is. Sőt ha nagyon fúj a szél azt is megugatja.
Próbálj meg egy másik állatorvost keresni!!!Mari [ 2013-12-16 08:25 ]

Szia Erzsike! Akkor ezek szerint keresnem kell egy másik állatorvost... Nekem miért nem mondta ezt el? Már azon agyalok, hogy lehet ezért nem akar tápot enni, mert fáj valamelyik foga! Ma lehet, hogy én is beviszem az állat kórházba ( ha lesz időm ), hogy nézzék meg mit lehet csinálni... Mindig csak azt hajtják, hogy " MÉG SOK BAJ LESZ A FOGAIVAL" !!! Lenne egy kérdesem! A tiéd nem szokott kiadni ilyen furcsa hörgös, fulladozós hangot, amikor izgatott? Mert neken arra is azt mondták, hogy az teljesen normális, mert a kis testü kulyáknál ez gyakori!Erzsike [ 2013-12-13 10:51 ]

Szia Mari!
Most jöttem az állatorvostól. Azt mondta, hogy 8 hónapos koráig nem kell kiszedni a felesleges fogakat, addig még kieshetnek. Ha nem akkor kihúzza a tejfogakat, hogy ne zavarják növésben a maradandó fogakat. Azt is mondta, hogy ez a kis szájszag a fogváltástól van, te teljesen normális. El fog múlni. Körmöt vágott, fület tisztított, én megfürdettem amikor hazaértünk, jöhet a karácsony.
Mari [ 2013-12-13 08:54 ]

Szia Erzsike! Nekünk ez a táp evés nem jön össze!!! Egyszerűen nem hajlandó megenni... Nem is idegesítem magam már ezzel! Egészséges, és az a lényeg! Egyébként kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani Neked az orvos, mert az enyémnek is duplán maradt néhány fog... Nekem azt mondták, hogy meg lehet műteni, de ha a kutyát nem zavarja, akkor nem kell vele foglalkozni... Kiállításra úgy se viszem! Na majd írj, hogy mi történt!Erzsike [ 2013-12-12 12:59 ]

Szia Mari!
Egy hétig nem voltam itthon és gépközelben azért nem írtam. Naponta háromszor teszem elé a tápot, maximum 20 percig, azután elveszem. Soha nem adok neki egy falat kaját sem, amikor én eszem. A családban sem adhat neki senki semmit az asztalnál. Ha kap valamit abból amit eszem, azt is csak szigorúan a saját helyén, ahol enni szokott és csak szigorúan etetési időben. Ne aggódj nem fog éhen halni. Egyáltalán nem kunyizik az asztalnál, sőt nap közben sem. Rászólok, hogy "NEM A TIED" ENNYI ELÉG. Viszont holnap viszem orvoshoz, mert duplán nőnek a fogai, két sorban. Jön az új ás a régi még nem potyogott ki. Nem tudom mit csinálnak vele.Mari [ 2013-12-10 06:11 ]

A máltai selyemkutya csak fehér színben létezik...Harmat László [ 2013-12-09 09:48 ]

Érdek lődeni szeretnék hogy fekete szinűben létezi-e ez a gyönyörü kiskutyamMari [ 2013-12-07 08:53 ]

Szia Erzsike! A tápevéssel sehogy sem állunk! Egy nap háromszor rakom le elé a tálat, de akkor nem hajlandó enni belőle... Csak az kell neki amit mi eszünk! Én nem szoktam neki adni, de rajtam kívül mindenki megszánja valamivel. Hiába mondom, hogy ne adjanak, mindig csak azt hallom, hogy " SZEGÉNY ÉHES" ! Lehet így kutyát nevelni? Nem. Te egyébként hogy szoktad, milyen időközönként lerakni neki a tápot? Lehet nem jól csinálok valamit?! Itt is lehet szép ruhákat kapni, de mindnek nagy a körmérete. Még ma hoznak nekem az egyik boltba, kiváncsi leszek, hogy milyen lesz! Az én kutyusomat alig lehet behozni az udvarról, annyira élvezi... Lehet azért, mert nincs rajta póráz, és így azt csinál amit ő akar! Néha már könyörgök neki, hogy menjünk be!Erzsike [ 2013-12-06 09:26 ]

Szia Mari!
Kár, hogy nem tudsz eljönni ide vásárolni, de megértem, mert egy kutyakabátért nem éri meg felutazni. Biztos találsz közelebb is. Egyébként úgy veszem észre, hogy a kiskutyám kezd jó útra térni. Már előfordul olyan nap amikor csak egyszer kétszer megy a pelus mellé. Sőt séta közben is sikerül többé-kevésbé produkálni valami eredményt. De napi egy sétánál többre nem hajlandó. Ő igazi szobakutyus. Viszont minden séta után rohan a fürdőszobába, felkapaszkodik a kád szélén és addig ott vár amíg be nem teszem a kádba és nem mosom meg a lábát. Hogy álltok a tápevéssel?

Pár napig nem leszek gépközelben!!!!Mari [ 2013-12-04 06:26 ]

Szia Erzsike! Nagyon szépen köszönöm a címet, de Én Nyíregyházi vagyok. Elég gyakran járok Pestre, de akkor nincs időm ilyen dolgokra. Az enyémre is max. 30 centis ruha jó. Kutyafogkefét én is szoktam neki adni, de amikor a felénél jár, mindig eldugja, és rosszul vagyok tőle... Mindog lesem, hogy merre viszi, és amikor nem figyel ( ez ritka ), akkor kiszedem a rejtekhelyről ( franciaágy, szekrény alól ). Hogy áll a picur a pelus használattal?Erzsike [ 2013-12-03 14:18 ]

Szia Mari!
Most jutott eszembe egy nagyon jó üzlet Dog lowe shop XIII. ker. Népfürdő u. 15/C. földszint, az átjáróból nyílik az üzlet. Fantasztikus választék van mindenből. Ott találtam a bújózsákot is. Nagyon kedves és készséges az eladó. Érdemes kutyával elmenni és rögtön mindent felpróbálni.Erzsike [ 2013-12-03 13:56 ]

Szia Mari!
Az én kutyám is a nagyobb falatokat beviszi a szobába a játszószőnyegére. A kicsi falatot és a tápot kiveszi a tálkából, leteszi a köre és onnan eszi meg. Minden kaja után feltörlöm. Úgy tűnik ez a szokásuk. Szerintem jó ötlet, ha kipróbálod, hogy nem hagysz előtte kaját. Nálam tökéletesen bevált. Habár az állatorvos is ezt mondta. Ha egész nap rágcsálhat, hajlamosabb a fogkövesedésre. Egyébként nem mosom a fogát, kutyafogkefét veszek neki és mire elrágcsálja már jó is a foga. Nem minden nap csak mondjuk kéthetenként. De még csak most tartunk a fogváltásnál.
Ruhát ott veszek ahol éppen szépet látok. Minden állatfelszerelési boltban szétnézek. Lemértem a háta hosszát és maximum 30 cm-es ruha jó neki. Van 26-os is neki, de attól függ milyen a fazon. Kutya és macskakiállításon is nagyon szépeket lehet kapni. A Duna Plázában is találtam neki nagyon cuki télikabátot. De ajándékba is kapott már nem egyet a családban. Lassan több ruhája lesz, mint nekem.Mari [ 2013-12-01 13:54 ]

Szia Erzsike! Örülök neki, hogy ilyen boldog reggeled volt! Képzeld el, hogy nem kapott tegnap semmi házi ételt, és este arra figyeltem fel, hogy rágcsálja a tápot... Nem tudom, hogy ez normális dolog, vagy nem, de a kis majom mindig behozza a szájába a tápot a nappali szőnyegére, és csak ott eszi meg! Még olyan nem volt, hogy megállt volna a tál előtt, és ott helyben megette volna. Na mindegy én már annak is örülök, hogy eszi. Lehet én is megpróbálom, hogy nem lesz kint egész nap a kaja. Amúgy te hol tudsz normális ruhát venni rá? Én mindig bajban vagyok ezzel, mert mind nagy rá! A mellkas méretével vagyok bajba. Másik kérdésem: Te szoktad mosni a fogát?Erzsike [ 2013-12-01 09:03 ]

Szia Mari!
Én soha nem hagyom előtte az ennivalót. Háromszor kap egy nap enni. Akkor eszik amikor én is. Ha befejeztük elpakolok és csak a vizestál van előtte egész nap. Ha nem evett csak pár falatot akkor is elveszem előle. Ha napközben én eszem valamit ő akkor sem kap belőle egy falatot sem. Az orra előtt eszem, de közlöm vele, hogy "NEM A TIED" tudomásul veszi és nem is kunyizik. Az én picurom ugyan ezt csinálta az új ruhájával. Megállt benne és nem moccant. Két régebbi van amit viszont imád. Lehet, hogy nekik is van izlésük és válogatnak. Ma nagyon boldog vagyok. Ez volt az első reggel, hogy nem találtam a pelus mellett semmit!!! Hurrá, lehet, hogy szobatiszta kiskutya lesz belőle mire fél éves lesz? Egyébként nem büdös a szája, csak a tápszagot érzem, de hát nem moshatom a fogát naponta háromszor.
Mari [ 2013-11-30 17:55 ]

Szia Erzsike! Nem tudok szájszag ellen semmit. Az enyémnek nem büdös a szája... Lehet a táptól van. Nem? Én egyébként nagyon sok tápot próbáltam már, a Pro Plan- t is, de nem tetszett neki. Most az állat eledeles ismerősöm úgynevezett munka tápot adott kóstolóba, de evett is belőle egy keveset. Lehet az a baj, hogymindig ki van rakva a tálba a táp, és azért nem kell neki?! Már egyszerűen tanácstalan vagyok! A sétára visszatérve, képzeld el, hogy vettem a kis majomnak új kabátot, és nem hajlandó benne kimenni sétálni!!! A régit viszont annyira szereti, hogy abba szeretne bent is lenni. Olyanok, mint a gyerekek...Erzsike [ 2013-11-30 17:27 ]

Szia Mari!
Általában a kiskutyák lenyelik a fogukat váltáskor. Semmi bajuk nem lesz. Én még nem találtam kihullott fogat, pedig már látszik az új. Az én kutyám szívesen eszi a tápot. Azt adtam neki amit a tenyésztőnél - ahol vettük - is kapott. Sőt már más ízben is kipróbáltam. Eddig halasat evett most már kap bárányosat is. Emberi kaját csak pár pici falatot keverek a táp közé, átveszi az illatát és így még szívesebben eszi a tápot. Nem minden márka jó. Én a PRO PLAN-t veszem. Nekem bevált, nem is próbálkozom mással. Szájszag ellen van valami ötleted?Mari [ 2013-11-29 10:43 ]

Szia Erzsike! Én is csak egy fogat találtam fogváltás alatt. A többivel nem tudom mi történt, de biztos lenyelik. Mi naponta legalább négyszer megyünk ki sétálni, és egy kicsit sok lenne ennyiszer mosni, szárítani a lábát! Mi már el se tudnánk képzelni, hogy ne ott aludjon velünk!!! Tulajdonképpen az én kutyámnak minden megengedett, de nem él vissza vele. Nálunk egy nagy probléma van, hogy nem akarja megenni a tápot. Csak az kell neki amit mi eszünk, bármi is az! Nem tudom miért van ez! Már mindennel probálkoztam.... Volt úgy, hogy nem kapott tőlünk semmit, de akkor se kellett neki a táp. Négy nap után inkább adtam neki az a sajátomból, mert elkezdett fogyni.Erzsike [ 2013-11-29 09:16 ]

Szia Mari!
Én a kutyámnak szinte mindent megengedek, kivéve azt, hogy feljöjjön az ágyamba és az asztalnál nincs kunyizás. Mellettem van az alvókosara és ott alszik. Látja, hogy ott fekszem és nyugodt. A lábát muszáj séta után megmosni, főleg most ebben a nyirkos időben. Mindig tiszta sár. Igaz, hogy naponta csak egyszer megyünk ki sétálni, de nem is hiányolja. A popsitörlőre nem gondoltam, de lehet, hogy kipróbálom. Most váltja a fogait, de a kihullottat nem találtam meg. Lehet, hogy lenyeli?Mari [ 2013-11-28 17:36 ]

Szia Erzsike! Nem vagy fárasztó! Én is első kutya tulajdonos vagyok, és jó megosztani mással is a tapasztalataimat. Én is minden séta után takarítom a lábait, de csak akkor mosom, ha nagyon sáros ( ami nála sokszor előfordul, mert imádja kotorni a fekete földet ), egyébként csak popsi törlővel szoktam megtörölni. Ezt az egyik ismerősöm mondta, hogy így takarítsam, mert állítólag begombásodhat az ujjak közötti rész. Egyébként szerintem a havi 1 fürcsi nem sok. Főleg úgy, hogy velünk alszik.Erzsike [ 2013-11-28 10:13 ]

Szia Mari!
Nekem azt mondta az állatorvos sőt a kozmetikus is, hogy csak akkor fürdessem, ha tényleg koszos. Séta után langyos vízzel csak a lábait mosom meg. De azt is utálja. Fürdetéshez pedig nercolajos fürdetőt használok az nem szárít és balzsamozom is a szőrét, sőt a végén, ha megszáradt hajvégápoló sprayt fújok rá.
Egyébként a porszívótól és minden zajos dologtól fél.
Nem vagyok túl sok és fárasztó ennyi kérdéssel????!!!!Mari [ 2013-11-27 11:29 ]

Szia Erzsike! Én nem szoktam fürdetni otthon. Havonta egyszer elviszem kozmetikushoz, és ott van fürcsi! A szárítótol egyébként az enyém nem fél, sőt amikor a hajamat szárítom akkor oda jön, hogy őt is fújjam vele...Erzsike [ 2013-11-27 08:52 ]

Szia Mari!
Úgy látom minden máltai kiskutya hasonló. Én is mindenért jutalmazom. Már kezdi érteni, hogy hozd ide, menj a helyedre aludni, ülsz. Viszont ha azt mondom gyere ide, akkor elrohan. Ha az utcán akarom megfogni csak elrohan, mert azt hiszi fogócskázni akarok.
Igazad van, hosszútávon nem tudok rá haragudni.Hozza a játékát (most is itt van mellettem és bökdös, hogy játszunk) és nem tudok nemet mondani. Mióta megvan 3 kilót fogytam, annyit játszom vele.
Egyébként elővigyázatosságból az összes szőnyeget felszedtem, úgy hogy ez most nem probléma. De a parketta és a járólap sem szereti a kutyapisit.
Még egy kérdés ha nem bánod (nagyon kezdő kutyatulajdonos vagyok) Hogyan fürdeted és szárítod? Az enyém a hajszárító hangjától pánikba esik és elbújik. A fürdéstől pedig úgy remeg mint a kocsonya. Pedig csak 2 centis vízben áll. Szárítani csak bújózsákban tudom, de az legalább 2-3 óra.Mari [ 2013-11-27 06:53 ]

Szia Erzsike! Na igen! Türelem az sok kell hozzá! Én 1 éves korában tidtam meg, hogy létezik ez a pelus tálca, és addig nagyon sokat bosszankodtam... A nappali szőnyegét tekintette wc-nek! Nagyon remélem, hogy nálatok helyre áll a rend, és megtanulha, hogy a pelenkára kell végezni a dolgát! Nálunk annyira megszokta, hogy Anyukáméknál csak a pelus van lerakva minden nélkül, és ott is azt használja! Tehát türelem, türelem... Imádják, ha ők vannak a középpontban, már néha az agyunkra megy,de utána biztos megszeretget, megpuszilgat, és mindent elfelejtünk!!! Lenne még egy tanácsom! A tanítást most kezdjétek el a vezényszavakra, mert 1 éves koráig még nagyon fogékonyak rá. Az enyém hívásra bejön. Továbbá az ül, fekszik, hozzám, puszi, pacsi szavakat is rögzítette a kis agyában, de még mai napig jutit kér mindenért! Ő, ha meghallja, hogy " ügyes vagy " , rögtön rám néz a boci szemével, hogy hol a juti?! Errő szerintem nem fog leszokni, de nem baj! A lényed, hogy rendesen viselkedjen.Erzsike [ 2013-11-26 17:00 ]

Szia Mari!
Ha kiviszem a telekre, imádja, a kertes házban imádja a rohangálást, kergeti a nyulakat, a cicákat csak az utcára nem akar kimenni. Egyébként mindenkit imád, az idegenek is, csak a kutyákat nem igazán szereti. Ha szólok neki, hogy megyünk sétálni és meglátja a kezemben a ruháját elbújik. Ma egyszer sikerült a pelusra pisilni. Az egekig magasztaltam, agyon dicsértem és kapott jutifalatot. Többfélét is beszereztem és mindegyiket imádja. Lehet, hogy én vagyok egy kicsit türelmetlen, mert még csak 5 hónapos.Mari [ 2013-11-26 08:51 ]

Szia Erzsike! Sajnálom, hogy nem tetszik neki a pelus... Kérlek próbáld meg úgy, hogy amikor látod pisilnie kell, akkor tedd rá a pelisra, majd ha elvégzi a dolgát adjál neki egy jutalomfalatot ( nekünk egyetlen egy jött be, amiért képes bármit megtenni a Royal Canin-os ) . Mi még mai napig adunk neki, ha a pelust használja. Éjszaka is képest felébresztni, hogy megkapja a jutit!!! :) A sétáltatásra nem tudok mit mondani... Mi kertes házban lakunk, jó nagy terep van neki! Szeret kint lenni. Utcán ritkán sétálunk, és lehet éppen emiatt olyan, mint akinek elmentek otthonról... Minden, és mindenki érdekli, a vad idegeneknek is úgy örü, mint majom a farkának... A te kutyusodnak nem tudom miért nem tetszik a séta?! Véletlenül nem álmos, amikor ki akarod vinni? Mert az enyém akkor vágja be a durcát! Keress más időpontot a sétára!Erzsike [ 2013-11-26 08:32 ]

Szia Mari!!
Két napja van meg a pelenka tálca azóta rendszeresen mellette végzi a dolgát. Tegnap este már elfenekeltem, na nem nagyon inkább veszekedtem vele. Az eredmény ma reggelre 3 helyre rakta le a nyomait.
Én is használom minden reggel a szemére a bórvizet, sőt a tenyésztő ajánlotta, hogy az ivóvizébe tegyek pár csepp almaecetet. Megissza szívesen, de ez sem használ. A kozmetikus kivágta a szeme alatti közvetlen szőrt, hogy ne irritálja, de ez sem segít.
Még egy gondom van, ha esetleg lenne valami ötleted. Utál kimenni az utcára sétálni. Megáll a kapuban és egy lépést sem tesz csak ül és szemrehányóan néz rám. Jutalomfalattal sem tudom elcsalogatni.Mari [ 2013-11-25 15:43 ]

Szia Erzsike! Bízom benne, hogy nálatok is megoldódik a pisi probléma! A könny foltokat én naponta takarítom borvizes vattával. Használtam kifejezetten kutyáknak kapható fehérítős szemkörnyék ápoló folyadékot, de szerintem semmivel se volt jobb...Erzsike [ 2013-11-25 09:14 ]

Szia Mari!
Köszi az ötletet, megvettem a pelenkatartó tálcát. Eddig még nem volt hajlandó rámenni, csak játszik vele. Egyébként két naponta cseréltem a pelust, mert ha sok pisi volt rajta inkább mellé ment.
Még egy kérdésem lenne, ha nem bánod. Mit csinálsz a könnyfoltokkal? Én már mindent próbáltam, de a barnaság nem múlik.Mari [ 2013-11-25 07:40 ]

Erzsike! A pelenka tartó tálca egy 40*60-as pelenkát fixre lefog, van egy kis pereme, így a kutyus mindig a közepére pisil. Nálunk is mindig több pisi volt a pelenka alatt, mint rajta! Érdemes megvenni, mert azóta nálunk nincs mellé pisilés... Ja, és 1 penka 4-5 napig használható!Erzsike [ 2013-11-24 08:20 ]

Mari! Mi ez a pelenka tálca, erről még nem hallottam. Csak pelenkája van, de rendszeresen pont mellette, vagy a szélén intézi a dolgát és így a pisi aláfolyik. Rosszabb, mint ha mellé menne. Sajnos nem csak játék közben ugat. Minden zajra, járkálásra (idegenek), szomszédok, madarak, neki mindegy. Még ablakon keresztül is megugat mindenkit. Olyan, mint egy jelzőkutya. Egyébként a játékot kiprovokálja és muszáj vele játszani. Imád focizni és fogócskázni.Mari [ 2013-11-21 16:31 ]

A szobatisztasággal neki is voltak gondjai, de amióta van pelenka tartó tálca, azóta ez megoldódott! Az én kutyámnak hangját csak játék közben lehet hallani... A harapdálás viszont nálunk is mindennapi, de rászolok, és abba hagyja. Igényli, hogy foglalkozzanak vele!Erzsike [ 2013-11-21 09:57 ]

Nem egészen értek veled egyet. Égetnivaló kiskutya. Hangoskodik, mindig harapdál, nem fogad szót. Na és a szobatisztaság!!!! Mintha direkt a pelusa mellé menne. De azért imádom. Igaz az én kutyám még csak 5 hónaposMari [ 2013-11-21 08:15 ]

Nekem is Máltaim van... Egy páran azt kérdeztétek, hogy mekkorára nő meg?! Az Én tündérkém 1 év 4 hónapos, és 2,5 kg. Egy igazi imádni való csöppség. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!Erzsike [ 2013-11-20 12:45 ]

Kedves Andrea!
Ha az összes oltást megkapta, kb. 4 hónapos korában lehet vinni kozmetikushoz. Addig nem is vállalják. Körmöt vágnak, rövidítik a szőrét főleg a hasa alatt, hogy ne legyen piszkos a földtől és a szeme körül kivágják a szőrt. Fürdetni otthon érdemesebb. A bűzmirigyét csak akkor kell kinyomatni, ha büdös a kutya, vagy húzza a földön a fenekét. Egyébként nem ajánlják, mert az segíti a kakilását. A fülét csak állatorvos tisztítsa ki!!!!
ErzsikeErzsike [ 2013-11-19 17:34 ]

5 hónapos öntörvényű máltai kislány kutyám van. Nem hallgat a nevére, nem jön hozzám ha hívom, A szobatisztasággal is hadilábon áll. Utál az utcán sétálni. Soha nem bántottam, sokat dicsérem. Imádom, de nem boldogulok vele. Mit tehetek???Toth Gabriella [ 2013-11-17 17:30 ]

Nekem -2 kiskutyusom van egy Lány és egy fiu nagyon szeretem őket ezekelőt nem volt se kutyusom se macskám mert nem tutam a lakásban tartani őket de miota meg vanak a kutyusok nem adnám őket semiért oda ők szinte a csalátagoká váltak van két gyerekem és ők is imádják őket értelmesek nagyon szeretni valok kedveltetik magukat és hűségesek soha nem válnék meg tőlűkFERKÓ ANDREA [ 2013-11-15 12:31 ]

Kisfiam kapta épp a szobatisztaságra neveljük imádni való aranyos 9 hetes fiú Soma névre hallgat nem tudom mikor kell vagy lehet majd nyírni a szőrét ?Zsóka [ 2013-09-28 23:12 ]

Én sajnos kénytelen vagyok elajándékozni egy mini életvidám, rendkívül okos 14 hetes 90%-ig szobatiszta máltai selyemszőrű kan kiskutyus.
ha érdekel és megígéred, hogy nagyon fogod szeretni. Mert nagyon szeretet és foglalkozás igényes, nem lehet rá haragudni egy tündér. Akkor jelentkezz.
eonanda@freemail.huJuhász Nóra [ 2013-09-22 19:02 ]

Mini máltai selyemszőrű kislány kutyust szeretnék. Érdeklődnék, hogy hol találok, mert már idősebbek a neten vagy fiúk vagy nagy meretűek.. Segítség!Herceg Erzsébet [ 2013-08-20 22:32 ]

Ñekem van egy tündéri máltai kutyusom igaz egy kicsit megnyírtam es most rövid a szőre, valószínűleg el kell ajándekoznom , családi okok miatt. Csak jó helyre adom oda, lehetőleg olyanok jelentkezzenek akiknek már van ilyen kutyusuk. 12 hetes. email:eonanda@freemail.huZita [ 2013-07-20 13:33 ]

De édesek!!!sandy [ 2012-08-14 00:07 ]

Sziasztok!!
Szeretnénk egy 3. kutyust és máltaira gondoltunk! 2 yorkshier -nk van!
Azt írják sok helyen, 2-4 kg körül vannak ezek a kutyák, de viszont egyik kutyás ismerősünknek 5-6kg között van a máltai kutyusa! Nekünk mindenképp kisebb termetű kellene, mint a yorkshier terrier, vagy legalábbis közel ehhez a mérethez!
Néztem interneten a kenneleket, de nem találtam! Hol tudok ilyen kutyát venni? Kérlek segítsetek!!! :)
előre is köszönöm!
üdvDóra [ 2012-03-15 14:30 ]

Nekem is ilyen kiskutyám van.. egyszerűen imádni való. Nincs az a pénz amiért én meg válnék tőle, olyan mintha a gyerekem lenne. Nagyon okos, értelmes, könnyen tanítható fajta. Akarok neki még egy Máltai bébyt hogy legyen nekik,nekünk sok pici babánk. :))) Egyébként az előző kommentek-re válaszolnék: akkorára nő meg mint egy palotapincsi, mivel egy pincsi fajta. Az enyém is 6kg :) Kutyától, neveléstől függ szerintem a szobatisztaságra nevelés.. de mint ahogy leirtam már nagyon okos könnyen tanítható kiskutya,hamar szobatisztává válhat. Kb 2-3 hét. Mi Püspökladányból vásároltuk tenyésztőtől. Az én drágám sajnos nem nagyon birja az utazást, hányni szokott. :( Na puszika.Anschauné Németh Andrea [ 2012-01-15 21:48 ]

Augusztusban vettem egy Máltai kan kutyust tenyésztőtől. Akkor volt 8 hetes. Minden jel arra mutatott, hogy tényleg olyan fajta. Most januárban már 6,5kg nem kövér, rengeteget mozog, teljesen öntörvényű, de imádjuk. Lehet, hogy átvertek?Bunny [ 2011-03-05 15:38 ]

Jó napot! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idős korában lehet a kiskutyát szobatisztává tenni? miután elhozom a gazditól onnantól számítva mennyi idő?

válaszát előre is köszönömnagy zsuzsanna [ 2011-01-12 21:13 ]

Üdvözlöm.Ez a fajta kutyus nagyon hullajtja a szőrét???Ez ilyen ici-pici marad?Mekkora a kifejlett a példány?Kutyust szeretnénk majd de csak AKKOR ha ilyen pici marad.Mindent tudni szeretnék,mert családtag lesz!!Eszti [ 2010-12-22 10:44 ]

Sziasztok!Nagyon helyesek a kiskutyák!Nekem is Máltaim kiskutyám van:)Nagyon imádom bátran ajánlom mindenkinek:)A világ legjobb kutyája!Az a szeretet amit nyújt leírhatatlan:)Imádom♥Tokodi Anna [ 2010-12-11 20:40 ]

Szeretné venni egy ilyen cuki kutyust,hol tudok hozzájutni,kérem irjon roluk,az ár is érdekel,SZabadkára hoznám,esetleg eltudja hozni Szegedre,köszönöm Tokodi AnnaDzsencyke [ 2010-10-31 14:43 ]

am nagyon cukki akutyi...!!!!!!!Dzsencyke [ 2010-10-31 14:42 ]

Nagyon szuper az oldal!Viki [ 2010-09-15 10:59 ]

A legcsodálatosabb kutyus a világon. Szeretnivaló és szeretet éhes. Önzelten, kíváncsi, tündéri.
Semmiért nem adnám oda, családunk fő alkotóeleme, aki formálja és megédesíti napjainkat.
Szeretjük szívünk minden szeretetével.dzsolti [ 2010-07-07 15:31 ]

jaaaaj szivem majd meg veszem neked kicsi lidián nagyon szeretlek és am tényleg aranyosakradnai lidia [ 2010-07-07 15:28 ]

jaaajj istenem de aranyosak nagyon szeretnék egy ijet
Peppy [ 2010-04-14 20:13 ]

Háát ez nagyon édes

Amúgy Petra én is Petra vagyokPetra [ 2009-12-28 14:41 ]

Ez egyszerüen király
Petra [ 2009-08-15 19:28 ]

Hát ehez nem lehet hozzászolni ,olyan SZUPER :D
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!